Sömürücü olmak yada olmamak

J@CK@L

[ υηƒσяgιν&#11
Altın Üye
Reaction score
0
Bir forum sitesine üye olursunuz.Üye olmanızın nedeni;
Üye olmadan
konuları göremediğniz için yada herhangbir konudaki sorununuzu belirtmek(
Şifre yanlış diye yazabilmek için veya bu oyun indirdim kuramamıyorum yada filmi
indirdim seyredemiyorum
yazabilmek için)
yada forumun bir parcası olabilmek içindir.

Birinci anlatılan üyeler forum dilinde sömürücü diye tabir edilen İkinci anlatılan ise
paylaşımcı diye tabir edilen üyelerdir.
Peki 2 üyeliğin araqsındaki farklar sadece teşekkür ve mesaj sayısından mı ibarettir?
Elbette hayır.

Sömürücü insan forumda aradığını bulur işini görür kenara cekilir. paylasmcı üye ise foruma bişeyler katabilmek
yeni bilgileri arkadaşlarıyla ( paylaşımcı üyeliğin en büyük getirisi sanal ortamda bile aktif olunan
sitedeki diğer üyelerle
samimi olabilmesi hatta dostum yada arkadaşım diyebilmesidir) paylasıp onların takdirini ilgisini toplayabilmek için uğraşır.
NEden böyle birşeye ihtiyac duyar. Çünkü bunlarla sosyal hayatında mutlu olamayan insan
bu kadar basit şeylerle sanalda mutlu olabilmektedir.
Bu sömürücü insanların sosyal reel hayatlarında cok mutlu paylasımcıların ise reel
hayatta daha mutsuz oldugunu göstermez ama durum aşağı yukarı budur.
(bu bölüme eleştiriler gelebilir :))

Foruma girdiğinde mahallesine gelmiş gibi hisseden insan paylaşımcıdır. Diğer arkadaşlarını forumda gördüğünde
Mutlu olan paylaşımcıdır. Forumda ki önemli konularda kendi fikrini söylerken
kendinden cok emin tavırlar sergileyen ve belkide forumun geleceği için alınacak kararlarda kendi payınında
olmasını isteyebilecek kadar forumda katkısı oldugunu düşünendir o.
paylaşımcı. Forumda adını yazdıgın zaman aşagı yukarı herkesin hakkında bir fikri oldugu insandır.
paylasıcmıdan ziyade aktif demek daha uygundur. Çünkü forumda aktifleştikçe
diğer paylasımcıları gördükçe kendiside bişeyler vermek ister.
Ve bu böyle devam eder gider.
Bunları okudukdan sonra sömürücü üye modelinden paylasımcı üye modeline geçmek isteyecek
üye oldugunu sanmıyorum.:)
Cunku sömürücü üye modelleri böyle konuları okumazlar. program video vs. gibi konular ilgi alanlarına girer.
hatta faydalandıgı konuya blie teşekkür etme zahmetini göstermezler.
eşek sıpaları adam o kadar ugraşmış ne var yani bi teşekkür etsen. :hhmanD

Neyse forumda bir yazı gördümde onun üzerine bnunları yazmak istedim. Bu konuyla ilgili
düşünceleri olanlar varsa yazsınlar da geyik meyik yapak :hhmanD

Eline sağlık kardeş, güzel bi noktaya değinmişsin gerçekten, çoğuna hak veriyorum ancak şu anda sömürücü olanlar bence ileride foruma iyice bağlanıp paylaşıma yavaş yavaş katkıda bulunabilirler. Yani biraz da alışmaları lazım. Saygılar.

güsel şeyler yazmışsın ama bana sömürücü tabiri çok ucuz geliyo, bişeyler almak için bişeyler wermek zorunda olduğunu düşünmüorum kimsenin, sonuçta herkese açık bi platformdayız ama rahatsızlık weriosa bi sınırlama koyulabilir bence ..

J@CK@L bi olay bu kadar guzel anlatılabılır..gercekten suraya geldım gelelı okadar aarkadasım oldukı burdakı arkadaslarımın dostlarımın kardeslerımın sayısı reel hayattakı dostlarımın sayısını gececek nerdeyse bu kadar emege karsılık bızım bu sıteye verdıgımız 3-5 resım yada 1-2 sayfa yazı nedırkı..tek bı paylasım yapıpta ben sıteye gereken tesk ettım demek olmaz hergun bu sıteye emegı gecen herkese tesk etmek gerekıo..ellerıne saglık geyık yapıım derken pek bı resmı olmusum hatta nıyeyse baya bı sınırlendım..cunku bende kendımden bılıorm korku bolumune gonderdıgım butun resımler calınmıs bı kac forum sıtesıne bakmıstım aynı benım resımler paıntte ben guzel sılemem yamuk yumuk sılerım onu bıle deıstırmemısler cok tiksiniyorum bole uyelerden...

ŤêΧâŠ' Alıntı:
jackal süpersin walla ben baktıgımda 1 cevap 10 görüntüleme wardı 3 tşk gelmiş yazına demekki 7 sömürücü war:)

muhteşem bi yorum. başke ne denebilir ki:biggrin :durdurun :clap :clap

olay bitmiştir abicim.
tabiki anlayana...

infatuate' Alıntı:
güsel şeyler yazmışsın ama bana sömürücü tabiri çok ucuz geliyo, bişeyler almak için bişeyler wermek zorunda olduğunu düşünmüorum kimsenin, sonuçta herkese açık bi platformdayız ama rahatsızlık weriosa bi sınırlama koyulabilir bence ..

Ben hiç rahatsız olmadım sömürücü diye tabir ettiğimiz üye grubundan . sadece rahatsız olanların diline azda olsa tercüman olmaya calısdım.
Bencede bişeyler alabilmek için bişeyler vermek gerekmıyor. Ama en azından karşılıgında bu emek harcayan arkadaşların beklentisini(teşekkür etmek yada saol demek) karşılamak her iki taraf içinde cok daha kabullenilebilir ve daha da hoş bir durum olur.

Ayrıca sınırlama olması gereken bölümlerde var tabi ama bunlarda zamanla oturacakdır.:melek

Geri