Ruslara GÖre MÜslÜmanlarin Top 10'u

mazlum5

Banned
Reaction score
0
Ruslara Göre TOP 10 Müslüman İcadı 21.12.2006 16:55 Rusların ünlü Pravda gazetesi, Müslümanlar tarafından icad edilen ve dünyanın vazgeçilmezleri arasına giren 10 şeyi yazdı. İşte o 10 icad.

Rus Pravda gazetesi Müslümanlarca gerçekleştirilip vazgeçilmez hale gelen keşif ve icatlara yer verdi. İşte Ruslara göre, en önemli 10 Müslüman icadı

* Kahve: Halid isimli bir Arap, Etyopya'nın Kaffa bölgesinde keçilerin yere dökülmüş koyu renkli tohumları yediğini fark etti. Kahve 1645'te Venedik'e geldi.

* Satranç: Eski Hindistan'da ortaya çıkan bu oyuna Persler tarafından bugünkü şekli verildi.

* Paraşüt: Endülüslü Abbas Kasım İbn Firnas'ın asıl amacı uçan bir cihaz icat etmekti. İcadı sadece yere çakılmasını engelledi.

* Sabun: Mısır ve Romalılar bazı materyalleri temizlik için kullansa da bitkisel yağları sodyum hidroksit ile birleştirip ilk sabunu yapan Araplardı.

* Çelik yelek: ilk kez ok geçirmeyen giysiler yapanlar Müslümanlar. Hıristiyanlar bunu Haçlı Seferleri sırasında öğrendi.

* Ameliyat: Ebu'l- Kasım El Zehravi'nin, 10'uncu yüzyılda bulduğu ameliyat yöntemleri ve 200 alet hâlâ kullanılıyor.

* Akşam yemeği: Irak'tan İspanya'ya gelen Ali ibn Nafi, 9'uncu yüzyılda çorbadan sonra et ya da balık yemeğiyle devam eden ve meyve ya da tatlıyla son bulan akşam yemeğini restoranında uygulamaya başladı.

* Halı: İnsan figürünün kullanılmaması Müslüman dünyasında halıcılığın da gelişmesini sağladı.

* Çek: 9'uncu yüzyılda Araplar iş yaptıkları kişilere verecekleri tutarı kağıt üzerine yazıyor bu kağıtlar gerçek para gibi değerlendiriliyordu.

* Roket: Çinlilerin gösteri amaçlı roketlerinin içine potasyum nitrat katarak askeri amaçlı kullananlar Araplar oldu.

* Bahçe: Bahçeyi çiçek ve sanat eserleriyle süsleyip meditasyon merkezi haline getirenler Araplardı

bilmiyorum bence müslümanlığın top10 değil arapların top 10 u ben kabul edemiorum

Arap müslüman
Türk müslüman
Iraklı, Pakistanlı, Kanadalı müslüman hepsi farklımı yani ne demek istiyorsun?:mad:

orda müslümanların yaptığından değil sadece arapların yaptığından bahsedilio sadece onu diorum gayet de açık söylüorum

önemli olan bu listenin müslümanlara ait olması.

birilerinin kabulünü beklemiyor.

eline sağlık mazlum.

zaten bu da forum görüş yazılıo sen yazımı kabul etmişin etmemişin umrumda değil

hepsinin arap müslümanlar tarafından bulundugunu nerden biliYOrsun ?

halı iran mesela eywallah

Çelik yelek: ilk kez ok geçirmeyen giysiler yapanlar Müslümanlar. Hıristiyanlar bunu Haçlı Seferleri sırasında öğrendi. peki bu ?

ben bence die de ekledim hepsinden değil genelinden söledim yine görüş benim görüşümdür kimsei bağlamaz

bu listeyi ruslar yapmışsa ben asıl bu ruslara a güvenmem...bunların niyeti belli olmaz...altından başka şeyler çıkar kesin...

freemitnick' Alıntı:
Arap müslüman
Türk müslüman
Iraklı, Pakistanlı, Kanadalı müslüman hepsi farklımı yani ne demek istiyorsun?:mad:

Evet arada dağlar kadar fark var.Misal biz araplar gibi yediğimiz kaba s.çanlardan değiliz.Ya da ekmek yediği eli ısıran k.pek olmadık asla.

osiris_cemo Arkadasima KAtiliyorum Türkler Müslüman Oldugu KAdarda Türklügüyle de Ön Planda Araplar Müslüman Olsa Ne Olcek Tarihte Yaptiklarini Hatirlaryin

inege Tapanlarda Var Unutmayin Yani $iiler Ve Sünniler die Ayrilio Yani

Bu Arap MiLLeti Niye iLerLeyememi$ Çünkü Ak$am Yemeği Gibi Bişey icat etmi$Ler ;) Çünkü hep ßoğazını düşünmü$Ler :D Bide MüsLüman oLdukLarı haLde Çok PisLerdir.. Oturuyo Sanarsın Bi kaLkıyoLarki S*çmı$Lar..

* Satranç: Eski Hindistan'da ortaya çıkan bu oyuna Persler tarafından bugünkü şekli verildi.

* Akşam yemeği: Irak'tan İspanya'ya gelen Ali ibn Nafi, 9'uncu yüzyılda çorbadan sonra et ya da balık yemeğiyle devam eden ve meyve ya da tatlıyla son bulan akşam yemeğini restoranında uygulamaya başladı.

bunları adamlar müslümanlardan almışlar kullanıyolar,şimdi bunlar halıyı roketi celik yelegi vs... ayrıca satranc bi kültürdür kültürü temsil eder.
akşam yemeyide öyle bişiler kültürdür.bunun gibi konuda dolusuyla kültür olayı cıkartırız
eeeee peki bunlarda müslüman olucaklarmı :D veya şimdi müslüman onlarda bizmi bilmioz heahehauh:D:D

apocalyps' Alıntı:
ben bence die de ekledim hepsinden değil genelinden söledim yine görüş benim görüşümdür kimsei bağlamaz

sen bu ara baya stresslisin sanırım apocalyps, konulara yazdığın msgların geneli tartışmaya gider şekilde anlam weremedim..

Bu arada ellerine sağlık mazlum =)

apocalyps' Alıntı:
bilmiyorum bence müslümanlığın top10 değil arapların top 10 u ben kabul edemiorum
Araplar Müslüman Değil mi?
Hz. Muhammed (S.A.V.) Arap Değil Mi?
Neden Bu Kadar Zoruna Gitti Anlam Veremedim.
YazıK...

Arkadaşlar Araplara laf ederken Peygamber Efendimiz(s.a.v) unutuyosunuz galiba? Peki Ya 120.000 sahabi??Peki Kabe'de aynı anda yüzbinlerce müslümanın beraber olmasını sağlayarak yerde bir çöp dahi bıraktırtmayan araplar...

Tamam arapların pis olanı vardır..Ama unutmayalımki Türklerinde yüz karası var..genelleme yapmayalım lütfen laflarımızın nereye gideceğine tahmin edemeyiz.

Türk Milleti Müslümanlığı Tüm Dünya'ya ilan etmiştir.Ancak Müslümanlar birbirini kötülerse(yokbunu araplar yapmış felan diye) kafirlerin işini kolaylaştırırız o kadar..
Müslüman İslam Alimlerin yaptığı ilkler binleri geçer bunların arasında birçok türkte vardır...

İlk önce Müslüman'ım sonra Türk...

yaw harbi yetti bu arap geyiğiniz ha.Arap şöle arap böle arap şudur arap budur Mümin Mümin kardeşidir diye emretmiyormu Hakk?Öyleyse hangi hakla siz arapları beğenmiyorsunuz.Benim bi sürü arap arkadaşım var arapları çokta iyi tanıyorum güneydoğuda doğdum büyüdüm.Ama sevmiyorsanız böyle rencide etmeyin arkadaşlar ayıptır ya.Peygamberimizde araptır.Tarihte olan şeylerden yola çıkıpta böyle kin beslemeniz hiç hoş değil.O zamanlar yaşanan şeyler olmasaydı bugün dünya coğrafyası nasıl oluşacaktı.Rica ediyorum kendinize gelin hepiminiz yaşını başını almış olgun insanlarsınız.Bırakın bu kini.

Neron64 unutmaki sende Sünnisin ineğe tapıyormusun?Şiiler ineğe tapmaz.Şiiler Hz.Ali (R.A) taraftarıdır.Gerçi şiilik Halifelik dönemlerindeki karışıklık gibi diil artık,artık Hz.Ali (R.A)ı haşa peygamber olarak kabul ediyorlar.AMA İNEĞE TAPMIYORLAR

Geri