RuS ve ÇeÇenLeR KoLKoLa

Leke

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
Rusya Gürcüleri Çeçenlerle vuruyor

Gürcistan'ın Güney Osetya bölgesini işgal eden Rusya, Çeçenlerden kurulan özel askeri birlikleri Gürcistan'a karşı verilen savaşta kullanıyor.

600 kişiden oluşan Çeçen özel birliği Vostok ve Zapad bölgesinde Selim Yamadayev komutasında eğitim görüyordu. Özel birlikler savaşa en hazır güç olduğu için Rusya, Gürcistan'la girdiği çatışmada ilk önce onları cepheye sürdü.

Kaynak

Birkaç Resim

15xwwmv.jpg

2i0duyq.jpg

2ii7sqb.jpg

ilkfap.jpg

6h3n07.jpg

Savaşın Anlamı Üzerine

4 Ağustos 1992’de Gürcistan Abhazya’yı işgal etmişti.

Birkaç hafta sonra Soçi’den kalkan küçük bir tekne ile bir gece yarısı karartma altındaki Gudauta şehrine çıkmıştım.

Teknede birkaç Türk gazeteci ve Adapazarı’ndan işgale karşı direnişe omuz vermeye gelen Abhaz gençler vardı.

Gürcülerin işgaline karşı Çeçenistan’dan desteğe gelen grubun başında Şamil Basayev vardı.

Çeçen direnişinin efsane ismi ve yüze yakın savaşçısıyla aynı otelde kaldık.

Bir gece sabaha kadar sohbet etmiştik... Ruslara karşı Kuzey Kafkasya’daki direnişi nasıl sürdüreceklerini ve Kafkas halklarının bağımsızlık mücadelesini uzun uzun anlatmıştı.

“Sırada Adige’ler, Ubıh’lar, Vaynah’lar, Lezgi’ler, Avar’lar, Lak’lar, Dargin’ler var...” demişti.

Duvar çökmüş, Rus baskısı altında yaşayan Kafkas halkları bir özgürlük ateşi içinde yanıyordu.

Bugün işin geldiği noktaya bakar mısınız? Rusya ile Gürcistan Güney Osetya üzerinden bir savaşa tutuştu.

Rusların Gürcülerle savaşa ilk olarak Çeçenleri sürdüğünü okudum. Bir de fotoğraf gördüm... Bir tankın üzerinde sağ yumruğunu sıkıp fotoğraf makinelerine poz veren Çeçen savaşçılar.

O sıkılı yumruk Abhazya’da 16 yıl önce yanan özgürlük savaşının Ruslara karşı sembolüydü.

Şimdi kime ve neye karşı bu savaş veriliyor?

Gürcüler Osetlere, Abhaz’lar Çeçenlere mi silah çekiyor?

Bunun adı kardeş kavgası değil mi?

Gürcüler aslında bir Kafkas halkı değil mi?

Binlerce yıldır o dağlarda birlikte yaşamıyorlar mıydı?

Amerika Saakaşvili denen kuklayı aldı Gürcistan’ın başına oturttu.

Türkiye’den subaylar aylardır Gürcüleri eğitiyor. Mühimmat, silah, patlayıcı, lojistik detsek veriyoruz...

Kime karşı?

Ruslara karşı...

İzvestiya gazetesi bu savaştan Türkiye’yi de sorumlu tutuyor.

Kosova’dan bu yana ayak sesleri duyulan bir küresel kavganın Kafkasya’da sergilenmesidir bu savaş.

Hazar’daki enerji havzalarının kontrolü, nakli ve güvenliği, yeniden tanımlanan güç oyunlarında iki dev aktörün itişmesidir.

Karabağ’dan ve Güneydoğu’dan ötürü Türkiye gıgını çıkartamaz.

Çıkartmamalı...

Bu yayılma potansiyeli olan bir savaştır.

Kökü çok derinlerde, meyvesi sadece kan ve gözyaşı olan bu zehirli sarmaşık bir çok nedenden ötürü bizi de sarabilir.

Amerika ile yatağa girmenin bedelini Gürcistan halkı ödüyor.

Bu arada acı acı güldüğüm ne biliyor musunuz?

Saakaşvili CNN’e ağlak ağlak çıkıp, “Biz özgürlüğe inanıyoruz. Rusları durdurun” diyor.

Başta Washington tüm Batı başkentleri, “Ama sen de uslu durmadın birader biraz burnun kanasın...” diyorlar.

Batı’nın ikiyüzlülüğü işte böyle bir şey...

Binlerce insanın, birkaç saatte, kadın çocuk demeden bomba yağmurunda kanla yıkanır sen televizyonlara çıkıp, “Yardım edin...” der beklersin.

2. Dünya Savaşı’ndan bu yana bölgemizde yaşanan en tehlikeli savaş olmaya aday bir sürecin, korkarım, tam başındayız.

Müslümanların öldürüldüğü, kardeş kavgasının yaşandığı, sınırların yeniden çizileceği bir sürece giriyoruz.

Umarım bu savaş Putin açısından Aleksandr Dugin’in “yayılmacı” doktirinin pratiğe döküldüğü bir sürecin başı değildir.

Öyleyse işimiz gerçekten zor.

( 11.08.2008 - Serdar Akinan )

Peki zamanında bunlar yaşanmış ise , şimdi Gürcüleri katleden Rusya yanında neden Çeçenler ilk sıradadır ?
Forumda Sürekli Çeçen direnişinden bahsedenlere sormak istiyorum , ölen Çeçenler boşunamı ölmüştür ?
Öyle görünüyorki ölen Çeçenler boşuna ölmüştür .
Çeçenler Rus Emperyalizminin çoktan kölesi olmuştur .
Ve kendi Akrabalarını katletmeye başlamışlardır .
Bazı kesim artık Çeçen direnişinden Rusyaya karşı verdikleri mücadeleden bilmem neden artık söz etmezler umarım .
Çeçenlerin Gerçek yüzü ortaya çıkmıştır .
:goz:

çeçenistan rusyanın bir parcasıdır tarih boyunca rusyaya karsı cihat politikası yuruterek surekli rusya karsıtı olan devletler tarafında kullanılan millet haline gelmişlerdir osmanlı zamanında kullandı ondan sonra amerikası kullandı.

nasil kolkola olur bunlar? hep birbirini yiyiyorlardi enson duyduyumda ve gördüyümde

Ben Cerkesim alla alla ne olmusbunlara :S birbirleninin boğazlarını keserken şimdide böylemi

Leke, leke, leke....

Üzgünüm ama gene yanılıyorsun arkadaşım...

Şanlı çeçen direnişine gölge düşürme eğilimindesin ama(hoş niye böyle bir gayretin var onuda anlamam) çeçenistanın şu anki durumunu bilmiş olsaydın ne iş, ne ayak gibi sıkıştırma babında, inceden sırıta sırıta açtığın konunun senden yana amacına ulaşamayacağını tahmin ederdin.

Arkadaşım, bir millete mensup olupta milletine ihanet içerisinde olan yokmu? Mesela sizin gözünüzde AKP de Türk ama ihanet içerisinde değilmi?( Bar bar bağırıyonuzya, işbirlikçi diye)

Peki bilmezmisin şu an çeçenistanın başında Kadirov denilen rus uşağı bir satılmış bulunduğunu?

Müslüman çeçen direnişçilerin hem bu adiyle hemde rus ayısıyla savaştığını, direnişin devam ettiğini?

Kadirova yapılan suikast girişimlerini?

Dön tarihe kazakları Türk biliriz. O kazaklar topyekün Şeyh Şamile karşı rus ordusunun yanında saf tutmadımı zamanında?

Rusların uşağı olanlar Kadirovun askerleridir. Cehenneme kütük olsunlar.

Not: Ayrıca Resimler güncel değil gibi geldi bana..

Üzgünüm ama gene yanılıyorsun arkadaşım...

Arkadaşım, bir millete mensup olupta milletine ihanet içerisinde olan yokmu? Mesela sizin gözünüzde AKP de Türk ama ihanet içerisinde değilmi?( Bar bar bağırıyonuzya, işbirlikçi diye)

Peki bilmezmisin şu an çeçenistanın başında Kadirov denilen rus uşağı bir satılmış bulunduğunu?

Müslüman çeçen direnişçilerin hem bu adiyle hemde rus ayısıyla savaştığını, direnişin devam ettiğini?

Dön tarihe kazakları Türk biliriz. O kazaklar topyekün Şeyh Şamile karşı rus ordusunun yanında saf tutmadımı zamanında?

Not: Ayrıca Resimler güncel değil gibi geldi bana..

Ben neden yanılıyorum ?
Yada Resimler ve Dünya yalanmı söylüyor ?

İşbirlikçileri göstermeye çalışıyoruz burda .

Sende itiraf etmişsin RuS Emperyalizmine girdiğini ÇeçenLeRin .
Müslüman Çeçen Derken ?
Bu Kadirov ve onunla birlikte olan Rus Çeçenler , Budist mi oldular ?
Bir anda Hristiyan mı oldu hepsi ?
Bir anda Ortodoks mu oldular ?

Kazaklar Türk müdür değil midir ? Kendilerini Türk olarak hissederler mi önce bunu araştırmak lazım . ( ki sanmıyorum böyle olduğunu :goz: )
Ben Türkiye dışındaki Türk Benliğini kaybetmiş hiçbir ırkı Türk olarak tanımlamam .

Resimler Güncel ( 5 Fotodan 2 si Eğitim fotoğrafı 3'ü savaştan )

Kaynak Eleştirmek Yasak .
Fakat inanmayanlar google'a Rusya Gürcüleri Çeçenlerle Vurdu yazsın kaç sayfa gelecek karşılarına baksınlar .

.

Sende itiraf etmişsin RuS Emperyalizmine girdiğini ÇeçenLeRin .
Müslüman Çeçen Derken ?
Bu Kadirov ve onunla birlikte olan Rus Çeçenler , Budist mi oldular ?
Bir anda Hristiyan mı oldu hepsi ?
Bir anda Ortodoks mu oldular ?

Müslüman; Halkını düşmanına satmayan vatanını peşkeş çekmeyene denir, müslüman olmayan çeçen, vatanını satacak diye birşey yok elbette.
Ancak satanları o tertemiz mücahidlerle bir tutmak durumunda değilim, müslüman olarak görmek gereğide duymuyorum.
Kadirov işbirlikçi bir şerefsiz olmuştur o kadar. Budist veya ortadoks olup genede vatanının satmayabilirdi, ama şerefsiz olduğu için satmıştır.
Sen bu adinin üzerinden koca bir halkı rus emperyalisti ilan etmişsin, bu haberin yanlış yorumlanacağı aşikardır o yüzden bu açıklamayı yapmaya mecburum. Beş parmağın beşi bir olmaz.
Çeçen mücahidler, kadirovlada, rus ayısıylada şerefli mücadelesini sürdürmektedir.

Çeçen mücahidler, kadirovlada, rus ayısıylada şerefli mücadelesini sürdürmektedir.

Sen öyle diyorsan Eminim Öyledir .
:clap

EdiT :

Kimisi böyle her gördüğü sakallıyı çeçen mücahidlerden sanır..

:durdurun

Anlamadığım neden o kişilerin Çeçen olduğunu kabul etmiyorsunuz ?

:hhmanD

Ya gözlerde bozukluk var yada resimleri iyi seçemiyorsunuz .
Çeçenleri Ruslar eğitmeye başlamış .
Bunlarıda Uzaktan akrabalarına karşı kullanıyor .

Yok ama Çeçenler bunu yapmaz onlar Müslüman onlar Kardeşimiz değil mi ?
:durdurun

Çeçen Mücahidler Rus köpekleri ile işbirliği yapıp Gürcistana saldırı düzenliyecek:hhmanD

Bu kadar komik konuları Geyik bölümünde bile görmek o kadar zorki

He inananlar yokmu böle safsatalara onlarında inançlarıdır saygı duymak gerekir-ki
Herkez her konuda bilgi sahibi olacak diye bir şey yok
Kimisi böyle her gördüğü sakallıyı çeçen mücahidlerden sanır..

Çeçenlerin rusların yanında savaştığını gözümle görsem bile inanmam ...

bence başlığın değişmesi gerekir.

ruslarla moskova yanlısı çeçenler kolkola :goz:

Yoksa direnişci Dudayevin evlatları ölse bunları yapmaz!

''Bizi öldürebilirler,üstlerimizde tanklarla dans edebilirler ama hürriyet ve bağımsızlık ruhumuzu asla yok edemezler''

diyen yiğit yolbaşcının evlatları değil bunlar :goz:

Hiç kimse acımasın, Gürcistan hakettiğini bulmuştur.
90ların başında Türklerin katledilişini şerefsizce gülerek izleyen gürcistanın ermenilere karşı olan kayırıcı tutumu günümüzde 15 yıl sonra onun başına gelmiştir.
Kafkaslarda yeni denge kuruluyor, Allahın izniyle Türk Milliet için hayırlı olsun.
AKP'nin kararsız tutumunu kınıyorum

Bende sana bişey sorıyım?
80de solcu,sagcı catısmasında 5000 kardeşimizi topraga verdık?
Peki suanki sonuç nedir?Kim kimlerle işbirligi yapıyor?
Amaç nedir,neden 20 yıl once karsısında silah giyindigin insanlarla,şimdi işbirligi yapıosun.

Ilk once kendı ıcımıze bakalım

O GÜRCÜ dediğin türk ve islam düşmanı bir miilettir müslüman abar acar bölgesinin bayrağına haç işareti koydular bunca zaman ruslarla beraber hareket eden gürcüler birden strateji değiştiler ayrıca çeçenya daha rusya içinde ve çeçen askerlerinin rus ordusunda olması gayet doğal ama çeçenesitandaki zulum daha bitmiş değildir

yokmu aslı TÜRK olupta terör örgütü pkknını içinde olanlar...

hiçmi duymadınız..

yokmu aslı TÜRK olupta el kaidenin adamı olanlar...

hiçmi duymadınız...

bunlarda böyle olanlar YANİ KANLARI BOZUK olanlar...

bunu anlamak için normal bir beyine sahip olmak gerekir... Çok zor bir durum değil...

Haaa Çamur atılmak istiyorsan çoook bulursun... Çünkü çamur at izi kalsın....

Ama çeçenler imanlı mücaidlerdir, ben hep böyhle gördüm...

çeçen mücahitler sütten çıkmış ak kaşık yaparmı öle şeyler ilahi leke sende... =)

Geri