'Rus varsa biz yokuz'

-HaKiKaT-

Altın Üye
Reaction score
0
Almanların, “otelinizde Ruslar kalıyor mu?” sorusu turizmcileri zora sokuyor. Bazı oteller Rus turistlere yüzde 20 kontenjan ayırmak zorunda kalıyor.

Bu yıl turizmcilerin yüzünü güldüren eski Sovyet ülkelerinden gelen yabancı ziyaretçiler turizmcileri sevindirirken bir yandan da düşündürmeye başlattı. Özellikle Marmaris ve Kuşadası bölgesinde Ruslarla birlikte tatil yapmak istemeyen Almanların aynı otelde dahi kalmak istememeleri turizmcilerin de kafasını karıştırdı. Bu yılın dokuz ayında Türkiye’ye gelen Rus turist sayısının 2 milyona yaklaştığı göz önüne alınırken işletmeciler arasında sevinçle karşılanan bu artış, turizmcileri ise endişelendiriyor.

Rusların davranışlarının ve yemek yeme kültürlerinin Avrupalılara göre farklılık sergilediğini belirten Tur operatörü Ali Kırlı “Rehberlerle görüştüğümde özellikle otel içerisinde Rus turist ağırlıktaysa bunlardan bir takım rahatsızlık duyduklarını birkaç kez dile getirdiler” dedi. Tur operatörü Menderes Akbulut ise “Alman olsun, Hollandalı olsun, İngiliz olsun, Rusların çok yoğun olduğu bir yerde çok fazla kalmak istemiyor. Bunun en büyük nedenlerinden birisi yani gelenek görenek farkının çok farklı olması” derken, kendisi de bir Alman olan Maritim Grand Azur Genel Müdürü Dirk Rehorst, “Bu yıl Ruslardan daha önce olmadığı kadar çok oda talebi var. İşler iyi gidiyor ama bu operatörlere yatak kapasitemizin toplam yüzde 20’sini vermiş bulunuyoruz. Kontrol altında tutmamız gerekiyor” diye konuştu.

Yılın ilk 9 ayında Türkiye’ye gelen turist sayısı 16 milyona ulaşırken Almanlar 2.8 milyonlık kısmını, Ruslarda 1.7 milyonluk kısmını karşıladı. Bağımsız Devletler Topluluğu devletleri hesaba katıldığında ise bu sayı 2.4 milyona yaklaşıyor.

bu calısman dan ötürü seni kutlarım bir sey daha öğrendim

Ne gördüyse Ruslardan gördü bu millet aga,:) haklarını yemeyelim yani...Boşverin Almanı malmanı şimdi...Haksıs mıyıs abi?

teşkkr edrm paylşmın icin

Ruslar çok gelir çok ta para bırakır ben bildim bileli bu böyle ingiliz ve alman ise hep keyfi olsun ister ruslar ve finliler ortama çabuk ayak uydurur bu niye böyle şu neden şöyle diye pek sormaz fransızın almanın ingilizin ise en çok sorduğu soru denilen ile görülenin bir birini tutup tutmadığıdır.
Özellikle fransızlar lüxe ve konfora çok düşkündürler geneldede her şeye en son onlar katılırlar yani fransız kalırlar ama her ne olursa olsun turisti ne kadar iyi ağırlarsan maddi ve manevi o kadar da iyi kazanırsın bildiklerimi sizle paylaşmak istedim.

ruslar cok para mi birakirlar ? saka gibi

Turizm bölgelerinde calısmıs biri olarak yazıya hak vermemek elde deil, hiç ugrasmak istemediğim ırk ruslardı.

dai ben antalya yasıyorum ordan biliyorum alman hatunlar rus hatunların yanında tribe giriyolar... :)

bende kaldigim otelde nedense rus agirlikli olsun isterim hep :D

Rusları sadece Türkler seviyor zaten.:) Ayrıca çok para bıraktıklarınada inanmak zor.Birşey alacakken bile iki saat soru sorup kafa ütülerler.Ben Türkiyeye ruslar geldikten sonrada turizmi baltaladıklarını düşünüyorum.Eski marmarisi falan düşünüyorum artık hatıralarda kaldı sanırım.

ulem katarina yiye yiye bitiremedi torunlarıda bizi yiyo...... vere vere bi hal oldular doymadılar hala afrikadan yardımmı istesek ne yapsak

aslında ruslar iyi müşteri değil.. ve kaliteli insanlar da değil.. Otel yapan mimar olduğum için bunları biliyorum.. Yaptığımız otelleri Almanlar gibi kaliteli müşteriler dolsun diye dekorasyonu ona göre yapmaya çalışıyoruz.. Rusların karakterleri Almanlara ters.. ALmanlar çok disiplinli, Ama Rusları öyle söylemek mümkün değil..Barın önünde 20 bardak bira içip sızanları gördüm(Nasıl olsa herşey dahil diye).. Sarkıntılık yapanlar çok fazla..Ama Almanlar da böyle bir durum pek olmamış..

Geri