RTÜK'e şikâyet yağdı: Reklamı görünce darbe oldu zannettik

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
BakLava da tatLıdır..
O zaman bakLava bir gerçek değiLmidir socrates?

Askeri darbe dönemlerini yaşadım.Bir çok arkadaşım cezaevlerinde çeşitli işkencelerden geçti.
Sonra onları serbest bıraktılar kusura bakmayın hata etmişiz dediler.Sadece şüpheli olarak
cezaevinde kalma süresi iki yıl olan arkadaşlarım var.okullarını cezaevinde tamamladılar.
Sakat kalmayan aklını kaybetmayen ve sağ salim serbest kalanlar.Şanslı olanlar yani.
Bir devlet düşünün kendi vatandaşına olmadık işkenceler yapıyor.Sonra o vatandaşı hakkını
uluslararası insan hakları mahkemesinde arıyor.Ve bütün bunlara sebep olanlardarbeci komutanların bir bölümü Cumhurbaşkanlığı yapmış bir zat işlerini yarım bırakmış olmalılarki,Türkiyeyi eyaletlere bölelim diyecek kadar pervasızlaşabiliyorlar.Bunlar bu oyunları hep oynuyorlar.Allah bu milletin yardımcısıdır.Tarih boyunca bu milleti hiç yalnız bırakmadı İnşallahda bırakmaz.

Faşizmin farkındamısınız

FAŞİZMİN FARKINDA MISINIZ!

Zaman Gazetesi çizerlerinden Osman Turhan Cumhuriyet'in aylardan beri yayınladığı "Tehlikenin Farkında mısınız" reklamlarını hicveden çok anlamlı bir karikatür çizdi. Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'ya "çizginin gücü" dedirten Osman Turhan, Cumhuriyet gazetesinin aslında yaptığının faşizm olduğunu çok iyi ifade ediyor.

Çankaya seçimini vesile kılan bir gazete "karalar bağlayan" bir reklâm kampanyası yaptı. Yapılana reklâm bile demek mümkün değil. Diyelim ki reklâm; reklâm veren şirketin (!) ne işine yarayacak bu? Satışı mı artıracak, imajı mı kuvvetlendirecek? Bir gazete reklâmının mesajından çok karanlık bir partinin depresyon çığlıklarına benzeyen; ancak kabızlıktan dolayı bir şey diyemeyen bir kampanya.

Bir de soruyor, "Tehlikenin farkında mısınız?" diyor. Olmayan bir tehlikenin fark edilmesi düşünülemez. Ancak reklam mesajındaki IQ düşüklüğünün bütün Türkiye farkında. Çünkü gazete gibi kitle iletişim araçları ayrımcılığı körüklemez, çatışmayı derinleştirmez, husumete sebep olacak haltlar karıştırmaz. Her neyse. "Bu konuda yazı yazmayacak mısınız?" diye mesaj gönderen sevgili okurlarımdan küçük bir talebim var: Lütfen, Osman Turhan'ın, 16 Mart'ta Yorum'da yayınlanan ve bugün bu köşeye almak zorunda hissettiğim çalışmasına bir kez daha bakınız.

Uzunca bir makale ancak bu kadar kısa ve öz anlatılabilir. Zaman çizerlerinin zaten her çizgisi anlam yüklü bir makale gibi. Ancak şu çizgiye lütfen bir kez daha bakın; eminim "farkında mısınız?" sorusuna "Evet farkındayız. Ne olduğunuzun ve neye hizmet etmek için çırpındığınızın farkındayız" diyeceksiniz. Çizginin gücü bu olmalı...

Darbe çağrısı yapan psikologa gitsin demişsin, peki ya psikoloğun biri bu reklamın insanlar üzerindeki etkisini söylediğindede sen bu sefer psikoloğumu eleştireceksin:)

B€ZGİN' Alıntı:
Türk Milletinin Zekasından şüphe eden varsa önce kendi kokuşmuş beynine bakmalı
tekrar söylemekte fayda var Türk halkı Aziz Nesin denilen çakaldan binlerce kat Zeki Milyonlarca kat Asildir
varsa aksini idda eden Şunu diyim ben ona köpek bile ekmek yediği eli ısırmazken
Türk halkına aptal diyen çakal kendi zeka seviyesini kurduğu o gereksiz cümlede ortaya koymuş olmuyormu

Köpek kadar aklı olmayan kişiler yediği çanağa pislemeye kalkan ve onları pofpoflayan beyinlerden ibarettir

Biride Allah rahmet eylesin demiş-ki Allah kimine Gaffar (Günahları tekrar tekrar, çokça bağışlayan) sıfatıyla
Kiminede Darr (Dilediğine bela verici, zarar verici) sıfatıyla muamele eder

evet bu kurduğun cümlelerle aziz nesini bir kez daha haklı çıkarmışsın .=)

J@CK@L o bahsettiğin cümLe bu cümLemi :durdurun :biggrin

B€ZGİN' Alıntı:
Türk halkına aptal diyen ç@k@l kendi zeka seviyesini kurduğu o gereksiz cümlede ortaya koymuş olmuyormu

B€ZGİN' Alıntı:
Türk Milletinin Zekasından şüphe eden varsa önce kendi kokuşmuş beynine bakmalı

Köpek kadar aklı olmayan kişiler yediği çanağa pislemeye kalkan ve onları pofpoflayan beyinlerden ibarettir

J@CK@L' Alıntı:
evet bu kurduğun cümlelerle aziz nesini bir kez daha haklı çıkarmışsın .=)

Kişisel hakaret harici belli bi düşüncen varmı savunabileceğin bu konuda millete aptal muamelesi yapma haricinde yoksa süper zeki beyinleriniz
:vur
Aptal olarak nitelendirdiğiniz Türk halkı karşısında Gerçekte ne kadar küçük olduklarını algılamayamı başladı da anlatamadığınız düşüncelerinizin anlaşılmmasına sebeb olarak koskoca bir halkı zan altında bırakıcak iğrençötesi cümleler kuruyorsunuz

Türk Milletine Aptal gibi bir yakıştırmada bulunabilmek için dünyanın en zeki insanı olmak gerekir ama buda yetmez ayrıca böyle iğrenç bir yakıştırmayı Türk milletine uygun görmek için Dünyanın En Öküz beynine sahip olmakla beraber
Cami duvarına işeyen köpeklerle aynı genetik yapıyada sahip olmak lazımdır

"Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir

Gazi Mustafa Kemal Atatürk
İtirazı olan....:vur

a. nesin de savunulur oldu ya ne diyeyim bilemiyorum. adam resmen herkesi aptal yerine koyuyor bunlarda savunuyor.işte o zihniyetin devamı olan vakıfta da(a. nesin vakfı ) sübyan yaştaki kızlara tecavüz ediyorlar.bunlar böyle iğrenç birer mahlukat. nezaman bu gerçekler görülecek acaba? nezaman bu tehlikeler görülecek acaba?

ASİL_1' Alıntı:
FAŞİZMİN FARKINDA MISINIZ!

Zaman Gazetesi çizerlerinden Osman Turhan Cumhuriyet'in aylardan beri yayınladığı "Tehlikenin Farkında mısınız" reklamlarını hicveden çok anlamlı bir karikatür çizdi. Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'ya "çizginin gücü" dedirten Osman Turhan, Cumhuriyet gazetesinin aslında yaptığının faşizm olduğunu çok iyi ifade ediyor.

Komikötesi ya :D Bu ülkede faşizmin borozanlığını yapan 1-2 gazete var onlardan biri de ZAMAN :D
Cumhuriyet hiçbir zaman Faşizanlık yapmadı yapmazda felsefesine ve yazarlarını kimliğine aykırı.Tabii zaman çizerinin beyninin bunu algılamasını beklemek saflık olur.

sideways' Alıntı:
nasi yani Turk milleti aptalmi diyon ?

beyninizi kullanarak cevap yazin..

yukarıda yazılanları okuyup anlamadın mı

beyni olmayanlar cevap yazmasın..

B€ZGİN' Alıntı:
Kişisel hakaret harici belli bi düşüncen varmı savunabileceğin bu konuda millete aptal muamelesi yapma haricinde yoksa süper zeki beyinleriniz
:vur
Aptal olarak nitelendirdiğiniz Türk halkı karşısında Gerçekte ne kadar küçük olduklarını algılamayamı başladı da anlatamadığınız düşüncelerinizin anlaşılmmasına sebeb olarak koskoca bir halkı zan altında bırakıcak iğrençötesi cümleler kuruyorsunuz

Türk Milletine Aptal gibi bir yakıştırmada bulunabilmek için dünyanın en zeki insanı olmak gerekir ama buda yetmez ayrıca böyle iğrenç bir yakıştırmayı Türk milletine uygun görmek için Dünyanın En Öküz beynine sahip olmakla beraber
Cami duvarına işeyen köpeklerle aynı genetik yapıyada sahip olmak lazımdır

"Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir

Gazi Mustafa Kemal Atatürk
İtirazı olan....:vur

İçinde bir çok hayvan türünü barındırabilen cümleler kurabilmen seni o %70 dışında tutmuyor :durdurun :hhmanD

J@CK@L' Alıntı:
İçinde bir çok hayvan türünü barındırabilen cümleler kurabilmen seni o %70 dışında tutmuyor :durdurun :hhmanD

Türk halkının içinde olmak onlara tepeden bakan kendini Halktan üstün tutan Bir bakıma cami duvarına işemeye devam eden köpek sürüsündeki Ç@K@LLARdan biri olmaktan çok daha onur verici bir durumdur
Bunu anlamanı beklemem

Sadece oku salya sümük hakaretlere devam et :hhdil

bak birader cok fazla hakaret ediyorsun ses cıkarmıyorum ama onurla ilgili cümleyi sil.

Çıkarabileceğin bütün iç gıcıklayıcı sesleri çıkardın kanaatimce boşyere nefes tüketme önce onurlu bi davranış yap aptal sıfatını yakıştırdığın Türk halkından özür dile

Ondan sonra onurla alakalı cümle kanına dokunduysa yazdığımız gibi Silmesinide biliriz ...

B€ZGİN' Alıntı:
Çıkarabileceğin bütün iç gıcıklayıcı sesleri çıkardın kanaatimce boşyere nefes tüketme önce onurlu bi davranış yap aptal sıfatını yakıştırdığın Türk halkından özür dile

Ondan sonra onurla alakalı cümle kanına dokunduysa yazdığımız gibi Silmesinide biliriz ...

onu aziz nesin söylemiş ben de onun görüşüne saygı duyuyorum ve katılıyorum bu beni bağlar. . ama o cümleyi ben söylmedım.!!! sen katılmıyorsan seni bağlar!!!
şimdi eğer onurlu ve şerefli bir insansan o yazını silersin.

Arkadaşlar, yazdıklarınıza bakıyorum da, gözümde bir grafik canlanıyor, forumun yaş ortalaması grafiği. Siz tartışmıyorsunuz, siz atışıyorsunuz.

Bizim onurumuz şerefimiz senin gibilerinin Onayına ihtiyaç duymaz
her ne kadar Türk milletinden Özür dilemek sana zor gelsede

Bu büyük Millet her zaman büyüklüğünü ona karşı tutum sergileyenlere savaş açarak değil bazı saygısızları yaptıkları yanlışlarla başbaşa bırakarak bir nevi Affederek kanıtlamıştır

İnşallah bundan sonra hakkında atıp tuttuğun Türklerden bahsederken biraz daha saygılı olursun

benim Türklüğümü kimse sorgulayamaz. Burda milliyetçi geçinenlerin hepsinden daha milliyetçiyim ama asla tribünlere oynamam. Bu son mesajımdı. yazıyı sildiğin için saol.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri