RTÜK üyelerine ölüm tehdidi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

peace_346

New member
Reaction score
0
Kurtlar Vadisi-Terör dizisinin yayından kaldırılması üzerine tepki mesajlarından RTÜK'ün internet sitesi çökerken, gönderilen e-mail mesajlarında RTÜK Başkanı Zahit Akman başta olmak üzere RTÜK üyeleri ölümle tehdit edildi

Dizinin yayından kaldırılmasına tepki gösteren izleyiciler nedeniyle RTÜK'ün telefonları kilitlenirken, www.rtuk.gov.tr ve www.rtuk.org.tr adresleri de yoğunluk nedeniyle çöktü. RTÜK'ün internet sitesine giremeyen vatandaşlar, www.rtuk.tv adıyla yayın yapan internet sitesine yöneldi. Dizi nedeniyle bir saniye içinde 2 bin 700 başvuru oldu ve site çöktü. Aynı serverdan hizmet alan 127 web sitesi de bu nedenle çöktü.

Sitede üyeler hedef gösterildi
'Kurtlar Vadisi-Terör' dizisinin resmi internet sitesi www.kurtlarvadisi.com dün takipçilerini, 'Bugün Pana yarın sana' başlığıyla karşıladı. “Türkiye, sansürün kaldırılışının 85. yılında bir televizyon dizisini sansürledi” ifadesinin kullanıldığı sitede, “Tarihe utançla geçen bu sansürün altında 9 RTÜK üyesinin imzası” denilerek RTÜK Başkanı Zahit Akman başta olmak üzere öteki üyelerin isimlerine yer verildi.

Sitede yer alan üyelerin isimleri şöyle: Başkan Vekili Dr. Abdulvahap Darendeli, üyeler Mehmet Dadak, Prof. Dr. Davut Dursun, Arif Merdol, Şaban Sevinç, Paşa Yaşar, Prof. Dr. İlhan Yerlikaya ve Taha Yücel.

'Biz de sizi ortadan kaldıracağız'
Dizinin yayından kaldırılması üzerine RTÜK'e yağan tepki mesajları arasında ölüm tehditlerinin de olduğu öğrenildi. E-mail olarak gönderilen bu tehdit mesajlarında, RTÜK Başkanı Zahit Akman ve diğer üyelere yönelik, “Biz de sizi ortadan kaldıracağız” şeklinde ifadelerin kullanıldığı bildirildi.

Kaynak

3 . 5 (üçbuçuk) =)

bööle saçma kararlar alan Rtük e , öööle saçmalayan insanlar......:)

aslında doğru bi bakıma

Bugün Pana yarın sanaa:) :) :) :) :D :D :D :D

ama hiç yakışmıyo..böyle gelişmiş bi ülkeye bu Rtük....yasakçı zihniyet geri kalmış ülkelerde olur ....

şimdi ben bile utanıyorum bu zihniyetle aynı ülkede olmaktan :vur

Bunlar diziyi ordan, burdan, bazı insanlardan gelen tepkiler üzerine yayından kaldırdı .
Sansür tabiki var ama bu dizinin sansürle ilgisi yok . Bazı kesim ve kişilerin işi.
Devlet bile aciz kaldı bu konuda . Ne yazıkki belli bir kesimden tırsan bir grup insan tarafından bu ülke yönetiliyor .
Yazık . . . . .

rtuk yaptıgı salak lıgın farkına vardı sımdı yan cızıyo . yok efendım bız bole demedık bız engellmedık gıbılerınden laflar edıyolar. halbuku her yerde ımza atan 9 kısının ısımlerı mevcut. adelet yerını bulacaktır umarım.

Tepkilerin hangisi daha kuvvetliymiş görsünler bakalım.
İsteyenler ezici bir şekilde ağırlıklarını koydular.
Gerçeklerden kaçılmaz hala öğrenemediler.
Ben de Mail atarak tepki koydum.
Eğer bu dizi geri gelmezse Sıla veya ona benzer dizilerin yayından kaldırılması için sitede kampanya başlatmak istiyorum.

Eğer kurtlar vadisi toplumsal ayrımcılık ve şiddeti körüklüyorsa ,
sıla ve ona benzer ağa dizileri de ağalık düzenini feodal yapıyı ,
TC kanunlarını hiçe sayarak töreyi teşvik ettiği için topluma kötü örnek oluyor.
Bu diziler de kaldırılsın.
Umarım destek olursunuz...

kına yaksınlar bi yerlerine

image.php
[/URL][/IMG]

Yeniden Yayinlanir Heralde Yaa TÜm Rtük Siteleri Cökmüs Yogunluktan Telefonlar kilitlenmis Dikkate Alirlar Heralde

Adamsalar Dikkate Almasınlar..VAlla Keşke site Çökertmeyle veya Telefon kilitleme ile Yırtsalar..
Baksana Ölüm Tehditleri..

tepki verilmesi dogrudur ama belirli bir mantık cercevesinde.
tehdit ve adam öldürmeyle biyerlere varılabilecegini sanan zihniyet...
ooofff offf ne zmn akıllanacaz :)

Tamer Korkmaz
Kurtlar Vadisi-Sansüristan

Türkiye'yi 23 yıldır can evinden vuran terör belasının perde arkasını açıklamak üzere geçen hafta yola koyulan 'Kurtlar Vadisi' dizisi "laik-demokratik bir hukuk devleti!" olan "Sansüristan Cumhuriyeti"nde uğradığı hunhar bir suikast sonucu yayından kaldırıldı!
KV'nin sansürlenmesi ile birlikte 'Yasakçı Türkiye' filmi yeniden vizyona girmiş oldu. Dizinin RTÜK eliyle susturulması 'Milli Şef' dönemine yakışan bir uygulamadır. Eh, bu ayıp da RTÜK'e yeter...

Şiir okuduğu için hapse atılmış bir başbakanın yönettiği Türkiye'de terörün arka planını açıklayacağını söyleyen bir dizi, uğradığı sansür neticesinde hayatını kaybediyorsa "fikir ve ifade hürriyeti" söylevleri havada kalmaya mahkum demektir. "Suçlu" Polat Alemdar'ı canlandıran Necati Şaşmaz'ı kodese tıkmanın da tam zamanıdır!

İlk bölümünü 30 milyon kişinin seyrettiği bir dizi on üç bin kişinin RTÜK'e şikayet etmesi sonucu ekrandan kaldırılıyor ve yayın yasağı "halk böyle istiyor" diye izah ediliyorsa; yemezler bu numarayı...

"KV'deki şiddet görüntüleri" gerekçesi de fasondur. Dizinin birinci bölümünde şiddet sahnelerinin ihtimam gösterilerek büyük ölçüde azaltılmış olduğunu (ilk bir saatinde hiç yoktu) hep beraber gördük. Yani, dizinin yapımcıları geçmişten gelen eleştirileri dikkate almışlardı. Gel gelelim, "şiddet" bahane "sansür" şahane idi...

KV karşıtı propagandada -reyting mağlubu televizyonlar dahil basının büyük kısmı kullanıldı...

"KV faşizme ait bir alandır; ırkçılık ve ayrımcılık yapıyor" savları; gerçek dışı, çürütücü ve kirli bir propagandadır: KV, "Türk-Kürt kardeşliğini en güçlü mesajlarla vurguladığı halde" diziye karşı böyle bir suçlamada bulunmak en hafifinden "kötü niyet"le izah edilebilir. KV'yi bitiren sansürün bizatihi kendisi faşizme ait olan alana dahil bir uygulamadır...

KV-Terör dizisinin, 40 bin insanımıza kıyan/Türkiye'ye 300 milyar dolar kaybettiren Terör Kumpası'nın gerçek yüzünü açıklamaya niyet etmesi dizinin linç edilmesinin arkasındaki asıl sebeptir...

Diziyi hiç seyretmediği halde ona bodoslama saldıran kimileri KV'nin Kürtler'i aşağıladığı yalanını hiç utanmadan söyleyerek ayran kabarttılar...

KV'nin gerçekte ne anlattığı hakkında hiçbir şahsi gözlemi olmayan DTP yöneticisi Sırrı Sakık, KV'ye hükümetin müdahale etmesini istemişti: Dizi sansürlendiğine göre şimdi herhalde şıkır şıkır oynuyordur! Fikir özgürlüğü nutuklarının/yazılarının yılmaz kalemleri de KV'nin sansür edilmesinden memnun görünüyorlar. "Özgürlük Manşetlerinin Şampiyonu" Star gazetesi KV'nin uğradığı sansürü zerre kadar dert etmediği gibi, KV'nin yapımcıları için sıkılmadan "Tehdit edip gittiler" yalanını savurabiliyor...

"KV'ye Sövgü Cephesi"nin Altaylı'sı "Teke Tek'çi Leon" ise "Genelkurmay diziden ciddi rahatsız" diye feveran ediyor: "Askerler dizide terörle mücadelenin bir mafya grubuna mal edilmesinden" yakınmışlar! Polat Alemdar'ın "mafya lideri"ni değil tersine "mafyayı çökertmiş gizli bir devlet görevlisi"ni oynadığını Genelkurmay atlamış olmalı!

Elbette, asıl sorun bu değil. Ya? Genelkurmay, gerçek hayatta silah üzerine yandaşlarına yemin ettiren Kuvayı Milliye Derneği Başkanı emekli Albay Fikri Karadağ'dan ve faaliyetlerinden rahatsız değil; "sanal karakterler"den rahatsız, öyle mi?

*Final: KV'ye sansürün, KV/Irak filmini bir türlü unutamadığı söylenen Beyaz Saray sakinleri ile Yerli Neo-Con'ları sevindirdiğine kuşku yok. Buna mukabil, 'KV Sansürü' maksadının aksi bir sonuçla karşılaşacak ve kapalı gözlerin açılmasını sağlayacaktır. Son tahlilde, bu topraklarda yaşayanların "Türkiye'nin Büyük Sırları"nı öğrenmesi

Tamer Korkmaz

Zaman Gazetesi

yazıyı okudum ve burdada paylaşmak istedim bana sorarsanız ben kurtlar vadisinin bir bölümünü bile izlemiş değilim sinama ve tv nin propoganda gücü için abd nin milyarlarca dolar ayırdığını düşünürsek halkımızın yıllarca vermiş olduğu can kaybını askerimizi polisimizi öğretmenimizi binlerce evladımızı kaybettiren bu terör belasını tüm çıplaklığı ile göz önüne onda birini bile ortaya koyan bu proğramı kaldırmak kaldırtmak kimin işine geliyor sonuçta bir dizi belki ama bu yapılan ne sadece bir dizi kaldırmak mı....

Bazi KİŞİler Bazi Şeylerİn Ortaya Cikmasindan Korkuyorlar O YÜzden Kalkti Bu Dİzİ !! Ben Bu Ülkedekİ RtÜk Denen Şeye Akil Sir Erdİremİyom Mİllet Memet Alİnİn Programinda Resmen P...no Cekİyo Memet Alİ Gelen Kizlari Mincikliyo Orasini Buarsini Aciyo Elİne Hiyar Verİyo RtÜk Neden Bunlari GÖrmÜyoda Kurtlar Vadİsİ TerÖr Dİzİsİnİn Pkk Ve KÜrtler Hakkindakİ Anlatilanlarin DoĞru Ve TÜrkİyenİn Gerceklerİnİ Anlatan Bİr Dİzİnİn Ortadan Kaldirilmasina Karsiyim Bu Dİzİ Yayinlanmali !!

dizinin kaldırılmasına tamamen karşıydım ama bu gibi tehtitlerede karşıyım.

özgürlük olsun yasaklar olmasın deyipte tehtit eden bi zihniyet olamaz burda bi celişki olur.

umarım tekrardan gösterime girer dizi,yanlışlarını bi an önce düzeltirler.

adamın kralı mematidir üstüne tanımam.. bu dizide tekrar gösterime giricek gibi geliyo..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri