router ve reverse connection hakkında yardım lütfen

mescalin

Banned
Reaction score
0
ters bağlantı için yardım lütfen

Öncelikle kusura bakmayın forumda yaptığım hatta başka forumlarda da yaptığım aramlarda bu soruna ilişkin bi yanıt bulamadım. Gördüğüm kadarıyla aranızda birçok ileri seviyede bilgi sahibi arkadaşlar var eğer yardımcı olabilirseniz sevinirim..

Zoomx4 modem+1 hub la ev networku üzerinde bulunan bilgisayarımdan reverse connectionları alamıyorum yani, turkojan, prorat serverları benim clientlara bağlanamıyor.. No-ip den dns ayarlarını yaptım ve duc kurulu fakat bilgisayarımı nekadar kapatıp açarsam açayım No-ip nin duc programı aynı ip yi gösteriyor taa ki modemi açıp kapayana kadar sanırım modemin ip sini gösteriyor yada onun gibi birşey, problemin bundan kaynaklanabileceğini düşünüyorum.. Ayrıca modemden sanırım bazı portları açmam gerekiyordu bağlantının sağlanması gereken ve bende o portları açtım gerçi açarken tcp/ud ve ip seçenekleri vardı onları diğer açık portlarla aynı şekilde ayarladım eğer farklı olması gerekiyorsa yanlış olmuştur gerçi.. Bir türlü beceremedim bağlantı kurmayı, eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.. Şimdiden teşekkürler

sorunu çözdüm arkadaşlar, eğer aynı problemleri yaşayan bir arkadaşımız varsa anlatabilirim..

dostum anlatda sen nasıl cozdugnu bilenler var bilmeyenler var ;)

nat olan modemler gerçek ip yi dışarıya göndermediği ve bu reverse connectionlardan gelen bilgileri portları kapalı tuttuğu için port açma yada dmz olayı ile çözemiyoruz ayrıca no-ip gibi servisleri kullanmamız imkansızlaşıyor, açıkçası server hiç bir zaman bizim clientımızı bulamıyor..

3 gündür bununla üğraşıyorum sonunda oldu, şimdi naaptımıza gelelim..

öncelikle nat veya dmz ile uğaşmayın, nat ı kapadığımızda bağlantı gidiyor, sadece dmz'yi açtığımızda da server bizim ip ye ulaşamıyor.. Bunun için bridge yaparak modemin firewall unu atlatıp direk ip yi bilgisayara atıyoruz.. bunun için

" Encapsulation = PPPoA VC-Mux " yapıp advanced settings bölümünden de
" half bridge= enable" yaptığımızda tıkır tıkır çalışıyor..

Yalnız bu şekilde modemden aldığınız çıkışı hub a bağlayarak dağıtamıyorsunuz sadece bir bilgisayar bağlanabilior, bunu içinde ben modemi direk usb portundan bilgisayara bağladım ethernet kartındanda hub a bir çıkış aldım windowstanda ağ kurarken bu bilgisayar direk bağlanırı seçtim, diğer hubtan bağlananlarada başka bir bilgisayar yada mesken geçidi ile bağlanırı seçtim ve herşey mükemmel çalışıyor.. Tabi ana bilgisayar olduğu için benimki kapatırsam network gidiyor, eğer kapatmam gerekirse sadece half bridge=disable yapıp modemi hub a takıyorum 30sn mi almıyor..

Yalnız dikkat nat kapandığı için bütün portlar açılıyor vs. çok saldırı alabiliyorsunuz, firewall prog yuklemenizi öneririm.. umarım yardımcı olmuştur

illaki usb den bağlamak şartmı ben bu iki ayarı değiştirince bağlantı yok (ethernetten bağlanıyorum) başka kimseyle paylaşmıyorum bağlantımı

yoo, ethernetten de olur.. modemin ayarları değiştirdikten sora half bridge de bazen sorun çıkabliyor modem aç kapa bilgisayarı aç kapa falan geliyor, eğer tabi sen windowstan bilgisayarına statik ip atamadıysan dmz yada port açmak için.. dos komut sisteminde ipconfig /all yaz bak sonra, ip adresin 10.0.0x şeklinde diil WANip olarak gözükür.. yalnız dediim gibi tüm portlar açılıyor..

kardeş bu iki ayardan birini yapınca bağlantı oluyor ama ikisinide yapınca bağlantı kesiliyor modemi de bilgisayarı da açıp kapattım olmadı benim modem Speed Com sanırım başka bir ayar daha var????

önemli olan half bridge'i açman, eğer half bridge i açınca bağlantın gitmiyorsa ppp ayarlarıyla oynamana gerek yok, bende bridge i açınca bağlantı gittiği için ZOOM a mail attım ayarların VC-Mux olması gerektiğini söylediler, yapınca çalıştı..

evet sadece half bridge yi açınca bağlantı var ve bilgisayarımın ip si 10.0.0.13 iken 81.215.145... şekline dönüşüyor ve modemin ip sini alıyor. şimdi yapmamız gereken sadece half bridge yi açmak oluyor her halde. tüm portlar açılıyor demişsin ama ben ahalf bridge yi açınca açık port taraması yaptırıyorum ve sadece 5 port un açık olduğunu söylüyor ama Essential NetTools programı ile kendi bilgisayarımın ip ni girip tarama yaptırdığımda kendi bilgisayarıma girilbildiğini görüyorum. tabi şifrede yok. bu şifreyi nereden koymalıyız bir de onu sorayım?

ben kendimce birkaç önlem aldım sanırım yeterlidir ama daha iyi bilen biri varsa oda açıklasın..

windows firewall açık sadece trojanlarımın kullandığı portlardan girişi açtım extra, tcp/ip ayarlarından gelişmişten netbios u kapattım ayrıca windows hizmetlerinden netbiosu kaldırdım ve windows admin password kullanıyorum, extra birde firewall yuklu.. yaptığım online port vs. guvenlik testlernin hepsi olumlu şuan.. Ve trojan reverse bağlantılarımda çalışıyor..

mescalin' Alıntı:
ben kendimce birkaç önlem aldım sanırım yeterlidir ama daha iyi bilen biri varsa oda açıklasın..

windows firewall açık sadece trojanlarımın kullandığı portlardan girişi açtım extra, tcp/ip ayarlarından gelişmişten netbios u kapattım ayrıca windows hizmetlerinden netbiosu kaldırdım ve windows admin password kullanıyorum, extra birde firewall yuklu.. yaptığım online port vs. guvenlik testlernin hepsi olumlu şuan.. Ve trojan reverse bağlantılarımda çalışıyor..
bu windows admin password ten kastın bizim denetim masası kullanıcı hesaplkarında kendimizin olsuturdugu şifre mi oluyo yani.
şimdi misal veriyorum:essential net tools kullandıgımızda da Workgroup ve RS açık olan bilgisayarlara girmeye çalışınca genellikle kullanıcı adı ve parola istiyo.
bu istenilen parolda şahsın kullanıcı hesaplarından olusturdugu şifre mi yani...
eğer öyleyse işler hepten sarpa sarıyo:D

ewt aynen oyle ( yanlışım varsa lütfen düzeltin) bu konu uzerinde baya bi ugraştim daha once half bridgeyi keşvetim bu sadece tek kulanici icin ii bi cozum emule kaza gibi programların baglantısınıda iyileştiriyo.

ag duzenini bozmadan aynı şeyi yapmak icinse forvart yontemi var ama bu genelde yeni model modemlerde var ve neten gelen verileri frevaldan gecirmeden direk pc ye iletiyor.

Arkadaşım bu forward yöntemi nedir? nasıl birşey, yani WAN ip li (10.0.0.15 gibi olmayan) birçok bilgisayar bağlanabiliyor mu bir modeme? bu bridge olayı ile network kurmak tam bir işkence bende yok bu özellik hangi modemde oluyor bu bizi biraz aydınlatırsan sevinirim.. teşekkürler
ve bence siz yinede netbiosu kapatın bilgisayarlarda, ne olur ne olmaz:)

forward yöntemi zoom x5 de var fakat kullanamıyorum.nerden aldım bu modemi.hibir server beni bulmuyor bu yüzdenn

mescalin' Alıntı:
Arkadaşım bu forward yöntemi nedir? nasıl birşey, yani WAN ip li (10.0.0.15 gibi olmayan) birçok bilgisayar bağlanabiliyor mu bir modeme? bu bridge olayı ile network kurmak tam bir işkence bende yok bu özellik hangi modemde oluyor bu bizi biraz aydınlatırsan sevinirim.. teşekkürler
ve bence siz yinede netbiosu kapatın bilgisayarlarda, ne olur ne olmaz:)

server bulmuyorsa bu dmz gibi sadece bir port açma olmasın? internete yine modemin ip sini yolluyodur belki? yada windows firewall falan mı açık senin?

zoom x5 modem kullanıyorum.Denemdiğim trojen kalmadı turkojen prorat ve daha iyi oldugunu düşünduğum flux.Arkadaşlarıma gonderiyorum hazırladığım serverları onlarla beraber deniyoruz ama olmuyor.bir şeklide geriye dönüt gelmiyor.
senin uygulaıklarını uyguladım ama herşey daha kötü oldu

Encapsulation = PPPoA VC-Mux
bridge= enable

oldugu zaman nete çıkmıyor.ayrıca birkaç yerde bridge var hepsini enable mi yapsam.nat kapatıncada nete cıkmıyor.nasıl cözcem bu işi.forumlarda bu konuda pek bişi bulamdım.gayrı senden başka yok çaremm..

mescalin' Alıntı:
server bulmuyorsa bu dmz gibi sadece bir port açma olmasın? internete yine modemin ip sini yolluyodur belki? yada windows firewall falan mı açık senin?

kendimden utanıyorum ama X5 modemde bridge yi enable hale getiremiyorum. .sorun şu modemde bridge nin nerde olduğunu hatırlayamıyorum... aaahh airties gözünü seveyim...

arkadaşlar ben ne yaptıysam olmuyo.half bridge denen bişey yok zaten.sadece bridge var.ve onu yapınca internete bağlanamıyorum

Geri