Türkiye’nin en büyük festivali ile ilgili müthiş açıklamalar burada!
Rock'n Coke beşinci yılında da ünlü isimleri sahnesinde ağırlamaya devam ediyor. Festivalin bu yılki gözdeleri The Smashing Pumpkins, Franz Ferdinand, Manic Street Preachers ve Chris Cornell.
Rockseverlerin heyecanla beklediği Rock'n Coke'un başlamasına günler kaldı. 31 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında Hezarfen Havaalanı'nda yapılacak festivalin ana sahnesi bu yıl da ünlü isimleri ağırlayacak: The Smashing Pumpkins, Franz Ferdinand, Manic Street Preachers, Chris Cornell, Within Temptation. Ana Sahne'de hayranlarıyla buluşacak yerli sanatçılar arasında ise Pentagram, Teoman vs Rashit, Hayko Cepkin gibi isimler var. Alternatif Sahne'de ise eğlenceden hem DJ'ler hem de gruplar sorumlu. Biz de müzik zevkine güvendiğimiz farklı isimlere bu yıl "Rock'n Coke'ta sahneye çıkacak hangi isimler sizi en çok heyecanlandırıyor?" sorusunu yönelttik.
Ali Şahinbaş-Fuchs (DJ): "DJ T'nin performansını merak ediyorum"
Kapitalizmin en şaşaalı zamanını geçiren dünyamızda şimdi o derin lirikler artık pek fazla şey ifade etmese de Manic Street Preachers'ın, onları zamanında "düşünerek" dinlemiş kitlenin yenilgisini, şaşkınlığını sahneye nasıl bir enerji ile taşıyacağını merak ediyorum.
The Smashing Pumpkins eski kadrosu ile gelmese bile canlı performansları ile ortalığı yıkıp geçecektir. Dünyada 50 milyonun üstünde albüm satmış bir gruptan bahsediyoruz; kimsenin bu köyde ona burun kıvırmaya hakkı yok.
Sahnelerini görmek için heyecanla beklediğim DJ'ler ise M.A.N.D.Y. ve üç saatlik performansıyla pikapların başına geçecek olan T.
Elif Cemal (Pozitif Organizasyon): "Pentagram efsanesini doğru zamanda yakaladık"
Manic Street Preachers'ı, Richey ortadan kaybolmadan önce izleme fırsatım oldu ve performanslarına hayran kaldım. Pozitif'te çalışmaya başladığımdan beri onları getirmek için hep fırsat kolladık. Ed Bangers plak şirketinin en sağlam partilerinde sahne alan DJ Mehdi, Erol Alkan ve Uffie&DJ Feadz ikilisi bugün dünyanın en güncel, en eğlenceli dans müziğini yapıyor. Onları ilk kez arka arkaya yakalamış olmak çok güzel. Erol Alkan'ı üçüncü kez istiyoruz ve sonunda getirebiliyoruz. Festival programında Pentagram da var. Yine bir efsaneyi doğru bir zamanda yakaladık.
Hayko Cepkin (Müzisyen): "Cornell'in müziğinin gençliğimde etkisi var"
Fesitvalde benim için kıymetli olanlar The Smashing Pumpkins ve Chris Cornell. Her ikisinin müziğinin de gençliğimde etkisi var. Manic Street Preachers ve Franz Ferdinand'ı sıkı takip etmesem de dünyada bu kadar ses getiren iki grubu görmek keyifli olacak.
Mehmet Tez (Rolling Stone Genel Yayın Yönetmeni): "The Smashing Pumpkins'i ilk kez izleyeceğim"
Festivale her yıl mutlaka bir-iki baba isim geliyor. Bir zamanların en meşhur alternatif rock grubu The Smashing Pumpkins'i ilk kez Rock'n Coke'ta izleyeceğim. Gerçi eski grup dağıldı, yeni grupta eski grubun sadece solisti Billy Corgan var. Yine de Corgan'ı sahnede görmek heyecan verici. Daha önce Audioslave konserinde Chris Cornell'i izlemiştim. Çok iyiydi. Özellikle grubu Soundgarden'ın şarkılarını sevenler konseri kaçırmasın. Manic Street Preachers'ın solisti James Dean Bradfield'in de sahnesi çok iyiydi. Eğer Rock'n Coke'ta yeni şarkıları kadar eski parçalarını da çalarlarsa süper bir konser olur. Türk isimler arasında en eğlenceli konser bu yıl 20'nci yılını kutlayan Pentagram'dan gelir. Hayko Cepkin'in konseri de iyi geçer. Çünkü sahnede çok başarılı. İzleyiciyle arasında iyi bir elektrik kuruyor.
Murat Beşer (DJ-Müzik yazarı): "Bu yılki program en heyecan verici olanı"
Beş tane çok mühim ve sahnesi çok kuvvetli isim var bu yıl Rock'n Coke'ta: Manic Street Preachers, Franz Ferdinand, The Smashing Pumpkins, Badly Drawn Boy ve Chris Cornell. Özellikle Fidel Castro'ya uluslararası arenada açık politik destek veren Manic Street Preachers gibi bir topluluğu bu festivalin sahnesinde görmek dudak büktürücü bir paradoks. Yerli gruplara gelince... Ayyuka ve Digital Playground kuşaklarının en ümit veren isimlerinden. Beşinci yılında Rock'n Coke tarihinin belki de en heyecan verici programını yaptı böylece. Buna "sahnesi en iyi Rock'n Coke" demek yanlış olmaz.
Teoman (Müzisyen): "Chris Cornell hep çok etkileyici bir rock'çı oldu"
Festivalde benim sevdiğim birçok isim var. Bunların başında da The Smashing Pumpkins geliyor. Bir Avrupa turnelerinin ilk durağı olan Londra'da seyretmiştim onları. Mükemmeldiler. Manic Street Preachers iki döneminde de hep çok iyi oldu. Konserde keşke Richey James'li zamanından "Motorcycle Emptiness"ı çalsalar. Chris Cornell hep çok etkileyici bir rock'çı oldu zaten. Daha ne olsun, belli ki iyi festival olacak!
Tuğrul Eryılmaz (Gazeteci): "İçlerinde en radikalleri Manic Street Preachers"
Manic Street Preachers'ı daha önce de izleme imkanı bulmuştum bu grubu. Diğerleriyle kıyaslandığında sanki daha farklı bir grup. Belki Britanyalı olmaları beni sarıyor. Rock deyince benim aklıma radikallik gelir. Sanırım aralarında en radikal grup Manic Street Preachers. Bir de Hayko Cepkin'i dinlemek istiyorum. Genç muhabir arkadaşlardan hep sahne performansının ne kadar iyi olduğunu duyuyorum. Bu yüzden Cepkin'in sahnesini ve şarkılarını merak ediyorum.
Nasıl gidilir, nasıl dönülür?
Hezarfen Havaalanı'na TEM'den ulaşılabileceği gibi E5'i tercih etmek de mümkün. Festivale kendi araçları ile geleceklerin TEM üzerinde Çatalca çıkışını kullanmaları ve Ahmediye köyü tabelalarını takip etmeleri gerekiyor. E5'i tercih edenlerin ise Çatalca-Mimar Sinan çıkışını kullanmaları ve Karaağaç köyü tabelalarını takip etmeleri öneriliyor.
1-2 Eylül tarihlerinde İETT otobüsleriyle şehir merkezinden festival alanına 09.00-21.00 saatleri arasında sürekli servis yapılacak.
31 Ağustos'ta kamp alanı katılımcılarına özel servisler 17.00, 18.00 ve 19.00'da hareket edecek. Otobüslerin hareket noktaları Bakırköy Özgürlük Meydanı, Bakırköy İDO iskelesi, Taksim Meydanı otobüs durakları ve Mecidiyeköy viyadük altı ve Kadıköy.
1 Eylül Cumartesi ve 2 Eylül Pazar saat 21.00'den itibaren ve 3 Eylül Pazartesi sabah saat 09.00 ve 10.00'da Hezarfen Havaalanı'ndan şehir içinde belirlenen bazı noktalara 03.30'a kadar servisler hizmet verecek. Servislerin güzergahı, TEM otoyolundan Aksaray ve Taksim yönüne, yine TEM otoyolundan Kadıköy'e ve E-5'ten Bakırköy istikametine olacak.
Yanınızda getirmeyi unutmayın!
• Festival kamp alanı bileti
• Fotoğraflı kimlik belgesi (nüfus kağıdı, ehliyet, pasaport)
• Çadır, uyku tulumu ve mat, çadır için kilit
• Örtü
• Rahat ayakkabı ve yedeği
• Her türlü hava koşuluna uygun giysi ve yedekleri
• Kişisel hijyen ve temizlik malzemeleri
• Varsa; reçetede belirtilen doza göre maksimum üç günlük miktarda reçeteleri ile birlikte ilaçlar
• Güneşten koruyucu kremler
• Şapka, siperlik, güneş gözlüğü
• Küçük el feneri