Resmi, nikah olmadan imam nikahı ile yaşamak günahmıdır ?

Adı üzerinde resmi nikah olmadan imam nikahı ile yaşamak.. imam nikahı olduguna gore gunah degildir heralde..

yüzyil önce resmi nikahmi vardi?önemli olan dini nikah.Resmi sadece medeni haklar icin........

Derebeyi Dikkat Et Flood Yapmişsin Daha Yenisin Flood Yapmak Kesinlikle Yasak

arkadaşlar bence yanlış düşünüyosunuz. günümüzde insanlar haklarını resmi belgeler doğrultusunda kanunlar ışığında korurlar. bu acıdan resmi nikah olmazsa olmazdır. dini nikah ta inanç açısından gereklidir.
ama maalesef günümüzde bir cokları imam nikahı ile kapatmalar ayarlıyorlar. islamda evlilikte mehir vardır en başta. ne bileyim karının koca kocanın kadın üzerinde sayısız hakkı vardır ama bu hak kısmını saymadan işlerine gelen kısımları alarak kadınları madur ediyorlar. onun için de kadının hakkını koruması için resmi nikah sarttır

Benim inancıma göre İMAM NİKAHI yeterlidir. ama yaşadığımız yüzyılda insan hakları denen fasofisoya göre resmi nikah gerekli kılınmıştır. İMAM NİKAHI yeterlidir bence.

imam nikahı normalde tabii yeterlidir , eskiden resmi nikah yoktu tabii . ama resmi nikah da bir o kadar gereklidir çünkü zaten adı üstünde . bir iş çıksa çiftin nikahlı olduğunu ne belirleyecek ???? bi tek parmaktaki yüzük yetmez

az ama öz...

latin' Alıntı:
arkadaşlar bence yanlış düşünüyosunuz. günümüzde insanlar haklarını resmi belgeler doğrultusunda kanunlar ışığında korurlar. bu acıdan resmi nikah olmazsa olmazdır. dini nikah ta inanç açısından gereklidir.
ama maalesef günümüzde bir cokları imam nikahı ile kapatmalar ayarlıyorlar. islamda evlilikte mehir vardır en başta. ne bileyim karının koca kocanın kadın üzerinde sayısız hakkı vardır ama bu hak kısmını saymadan işlerine gelen kısımları alarak kadınları madur ediyorlar. onun için de kadının hakkını koruması için resmi nikah sarttır
katılıyorum... bu tür paylaşımlarda en ideali bu... az sözle çok meram anlatma.... tebrikler...

Selamun Aleykum

"Değerli kardeşim sorun gerçekten önemli!
Allah Tealanın istediği ve koyduğu hükümler neticesinde imam nikahı şarttır kardeşlerim!Bir beşerin bizden istediği medeni nikah ise yaşadığımız şu ortamda şarttır !

imam nikahı Allah huzurunda yapılan bir nikahtır arkadaşım,resmi nikah ın imam nikahı yanında bi önemi yok ama yasalar böyle nabalım.resmi nikah yaptığın kadınla imam nikahın yoksa o dinen karın sayılmaz ayrıca imam nikahlın olmayan bir kadına dokunman bile günahtır.

arkadaşlar dini nikah yeterlidir.ancak kanunlarımıza göre resmi nikahı yapmadan dini nikah yapmak yasaktır ve cezası vardır toplumda yaptıran da yapan da cezalandırılır kadını istismar edip sadece dini nikah yapan insanlar var buna engel olmak lazım önce resmi nikah sonrada dini nikah şarttır evlenmeden önce ama yapılması lazım

dini nikah yeterlidir anlaşılana gore ama daha neler duyacaz

bakalım...

arkadaşımızın sorusu ne :

Resmi nikah olmadan imam nikahı ile yaşamak günah mı ?

cevap : hayır

Bana göre ikiside gereksiz ...

tsubasa' Alıntı:
arkadaşımızın sorusu ne :

Resmi nikah olmadan imam nikahı ile yaşamak günah mı ?

cevap : hayır

Bana göre ikiside gereksiz ...

katılmıyorum diğer rakadaşların yorumlarını okursan bu cevaba ulaşmassın

ii forumlar

meraklanma ben öyle direk konuya mesaj atan üyelerden değilim yazıların hepsini okudum , o konuda bi şüphen olmasın

katılabilirsin ve ya katılmazsın o seni ilgilendirir...

soru sormussun ben de cevap verdim o kadar

imam nikahı tek başına olamaz arkadaşlar demişki yüzyıl önce resmi nikahmı vardı yüzyıl önce televizyonda yoktu diş macunuda yoktu diye atalımmı onları resmi nikah olur sonra imam nikahı yaptırmak isteyen yaptırır

DeNSiZ' Alıntı:
Bence 2 side lazım degil :) yaşıcamız kaç gün şunun şurasında yaşayalım gitsin :)

DENSİZ BENCE BURADA DENSİZLİGİNİ YAPIYORSUN BİZİM YAŞADIGIMIZ BİR DİN VAR MÜSLÜMANLIK VEDE MÜSLÜMAN GİBİ YAŞAYARAK İMAM NİKAHİNİ YAPMAK GEREKİR...

Geri