Resme Maniplasyon Nasıl mı yapılır ? Dev Paylaşım

TheMetaor

тм ρRoduction
Reaction score
0
rough-figure-flatten-2-500x679.jpg

Adım 1:
Siyah arka plan ile bir belge oluşturun (boyut gerçekten fark etmez), Photoshop içine model görüntü yüklemek ve modeli kesip, tuvalin ortasına yapıştırın:
1-paste-500x682.jpg

Biz aracı şifa bacak noktalar ile ilgili bazı karanlık noktalar kaldırabilirsiniz:
1-spot-heal-500x315.jpg

, Karanlık bir nokta boyutu etrafında fırça ucu boyutu ayarlayın, daha sonra çıkarmak için sola tıklayın:
1-heal-before-500x365.jpg

ve iyileşme sonra lekeler kaybolur göreceksiniz:
1-heal-after-500x262.jpg

Yumuşak bir silgi ile kenarına kadar temiz olduğundan emin olun
1-clean-up-edge-500x636.jpg

Kırpma maskesi olarak model katmanı takip eden 2 ayarlama katmanı ekleyin:

Siyah ve Beyaz
1-bw.jpg

Seviyeleri
1-lv.jpg

Düzeyler ayarlama katmanı katman maskesi
1-lv-mask-500x690.jpg

ve aşağıdaki etkisi olacaktır
1-effect.jpg

Adım 2

Biz modeli arka plan aydınlatma olarak hareket etmek bazı bulut ekleyebilirsiniz - Bu etkiyi elde etmek için, bir bulut fırça veya bulut filtre kullanabilirsiniz: (kendi boyutunu ayarlamak için Transform ücretsiz kullanımı)

2-cloud-500x387.jpg

Ayrıca daha etkili gitar arkasında bazı bulut ekleyin:

2-cloud-2-500x279.jpg

Bulut tabakası dibe hareket aşağı Kompres

2-bottom-cloud-500x238.jpg

Ayak altında bazı gölge boya en iyi sonuç için, model ayaklarının şekli emin olmak için, yumuşak bir siyah fırça kullanın

2-shadow1-500x320.jpg

Adım 3

Şimdi, biraz su doku ekleyebilirsiniz. Su doku yükleyin ve bir bölümünü seçmek için Hızlı Seçim Aracı
3-sel-water-500x309.jpg

Kopyala ve yapıştır tuval üzerine seçim ve aşağıda gösterildiği gibi küçük bir çözgü
3-warp.jpg

Bu doku için aşağıdaki siyah ve beyaz ayarı uygulayın
3-bw.jpg

Daha sonra bu katman için aşağıdaki Seviyeleri ayar uygulanır
3-lv.jpg

3-effect1.jpg

3-effect1.jpg

Bu doku biraz daha netleştirmek için Filtre Keskinleştirme kullanın
3-after-shap.jpg

Bu katman modeli etrafında bir kaç kez ve scatter Çoğalt
3-effect-2-500x666.jpg

Adım 4

Elliptical Marquee Tool ile modelin arkasındaki bir halka çizin bazı bölgelerinde bazı kırılma efekti oluşturmak için yumuşak bir silgi ile silmek
4-ring-500x363.jpg

Önceki adımda anlatılan adımları tekrarlayın halka bazı su doku uygulamak, gerektiğinde şeklini ayarlamak için Çözgü Aracı'nı kullanabilirsiniz
4-warp-texture-500x427.jpg

Su akışı doku tüm halkadaki kadar devam edin
4-effect1.jpg

Ayrıca bazı kaplama efekti oluşturmak için model katmanının üstüne biraz su akışı doku koyabilirsiniz
5-water-head-area-500x534.jpg

Adım 5

Biz görüntü için biraz daha fazla su desen. Su Doku geri dönün ve bir 30px tüy Kement Aracı ile bir kısmını seçin
5-lasso-500x282.jpg

Kopyala ve yapıştır tuval üzerine seçim üstüne taşımak için aşağıdaki siyah ve beyaz ayarı uygulamak
5-bw.jpg

Ve aşağıdaki etkisi olacaktır
5-bw-effect-500x333.jpg

Bu su tabakası kez çoğaltın ve aşağıya doğru hareket ettirin, aşağıda gösterildiği gibi çözgü Warp Tool kullanın:
5-bottom-splash-500x421.jpg

Biz modelin arkasındaki sıçrama istiyoruz, bu nedenle "ön kısmını kaldırmak için yumuşak bir silgi kullanmak
5-erase-500x290.jpg

ve burada, şimdiye kadar etkisi
5-effect-500x612.jpg

Adım 6

Şimdi resmin soyut bazı uçan desen ekleyebilirsiniz. Ben bu amaç için özel bir fırça yaratmaya karar verdi. Öncelikle ölçekli yeni bir belge oluşturmak 150px * 150px, yeni bir katman oluşturun ve siyah yumuşak bir fırça ile merkezi bir nokta boya
6-brush.jpg

Aşağıda gösterildiği gibi çözgü Warp Tool kullanın
6-warp-500x438.jpg

Daha sonra aşağıdaki gibi fırça seti, Sıvılaştır Filtre getirmek:
6-liquify.jpg

Bu şekil aşağıdaki sıvılaştırabilir Forward Warp seçeneği kullanın
6-liquify-effect-500x481.jpg

Her seçim için "Ctrl + A" Hit, arka plan katmanı kapatın emin olun, daha sonra "Düzenle> Brush Preset tanımla" gidin:
6-define-500x264.jpg

Fırça, fırça seçenek penceresini getirmek için F5 tuşuna basın tanımladıktan sonra, aşağıdaki ayarları uygulayın:

Şekil Dinamiği
6-shape-dyn.jpg

Saçılma
6-scattering.jpg

Diğer Dinamiği
6-other-dyn.jpg

"Airbrush", "Smoothing" ve "Doku koruyun" seçeneklerini işaretleyin. Görüntü aşağıda gösterildiği gibi bazı desenler boya fırça kullanın:
6-paint-500x649.jpg

Adım 7

Biz hemen hemen bitti. Bazı son düzeltilerle model alanların sayısını netleştirmek için Toolbox Sharpen Tool kullanabilirsiniz: (ilk görüntü düzleştirmek)
İpucu:% 30-40 civarında keskinleştirmek aracın gücünü ayarlayabilirsiniz. Resmin üzerine keskinleştirmek etmeyin.
7-sharpen-500x352.jpg

Bu katmanı çoğaltın ve aşağıdaki Aksanlı Kenarlar filtre uygulamak:
7-edge-500x338.jpg

Biz bu filtre etkisi olduğu, bu nedenle tüm görüntü centain bölümünü gizlemek için aşağıdaki katman maskesi eklemek istemiyorum
7-mask-500x678.jpg

7-effect-397x700.jpg

Şimdi bu görüntü için bir kaç renk ekleyebilirsiniz, çeşitli yöntemler ile yapabilirsiniz:
Renk dengesi ayarlama katmanı maske ile
Yeni bir katman ("overlay" ile karıştırma modunu ayarlamak, "yumuşak ışık" veya "renk") yumuşak bir fırça ile boya
Kanalları ile oynayın
Aboves deneme ve size getiriyor sonucu görebilirsiniz.
Aşağıdaki nihai bir etkisi vardır: (Büyütmek için tıklayınız)
Sürüm 1
rough-figure-flatten-3-500x679.jpg

Daha fazla renk ile Alternatif Sürüm
rough-figure-flatten-2-500x679.jpg

BU KADAR EMEĞE BİR TEŞEKKÜR BİR YORUM DEVAMI GELECEK​

usta sen uçmusun bu kadar uğraştığına göre neler yapıyorsun kimbilir :))

bende de böyle bir Photoshop bilgisi olmasını isterdim.

Güzel-zor ve faydalı bir paylaşım
Sağolasın Üstad

Geri