Referandum’da neden “hayır” denmeli?

AngeL Of Death

Wishmaster
Altın Üye
Reaction score
0

Sevgili okurlar; bu hafta sizlere Anayasa değişiklikleri ile ilgili bazı noktaları sunmak istiyorum. Siyasete atılarak CHP Parti Meclisi’ne seçilen anayasa profesörü Süheyl Batum’un hazırladığı “AKP Anayasası ile ilgili sorular cevaplar” niteliğindeki çalışmasını sizlerle paylaşmak istiyorum. Batum’un saptamaları referandum konusunda ufkunuzu açacaktır. Hepinize şimdiden iyi haftalar dilerim...

ANAYASA NEDEN ÖNEMLİDİR?

Çünkü toplumun, toplumdaki değişik grupların, katmanların isteklerini yansıtır. Onların ayrı ayrı haklarını korur. İşçilerin haklarına yer verir. Sendikaların haklarına yer verir. Sendikasız çalıştırılanların, emeklilerin, işverenlerin, kadınların, çocukların, engellilerin, değişik mezheplerdeki yurttaşların, öğrencilerin, küçük esnafın, yargının, basın emekçilerinin, gazilerin ve bu ülke için canını vermiş şehit ailelerinin, TEKEL işçilerinin, çiftçilerin, tarım kesiminde çalışanların haklarını korur.

ANAYASA NASIL YAPILIR?

Yapar; Anayasa’yı yaparken, tüm bu grupların temsilcileri çağrılır, görüşleri alınır, talepleri alınır. Anayasa bu taleplerin tümüne yer verebildiği oranda demokratik bir anayasa olur. Ve anayasa, ancak böylece bir “toplum sözleşmesi” olur.

AKP ANAYASASI BÖYLE Mİ YAPILDI?

Hayır. AKP tek başına Anayasa’yı yaptı. Hiçbir partinin görüşlerini almadı. Tüm sivil toplum örgütlerine “üç gün süre” verdi. CHP’nin “üç maddeyi ayırıp, diğerlerini beraber oylama” önerisine cevap bile vermedi. Bugüne kadar yapılan tüm çalışmalara, diğer partiler ya da sivil toplum örgütleri tarafından hazırlanan taslaklara dönüp bakmadı bile.

ANAYASA TEK PARTİ TARAFINDAN YAPILABİLİR Mİ?

Hayır. Çünkü o zaman “toplum sözleşmesi” olmaz, “parti anayasası” olur. “AKP anayasası” olur.

1982 ANAYASASI İLK KEZ Mİ DEĞİŞTİRİLİYOR?

Kesinlikle hayır. 1982 Anayasası, bundan önce tam 16 kez değiştirildi. Bu sonuncusu ise, 17’inci değişiklik oluyor. Yani darbe Anayasası’nı ilk kez değiştirdikleri tam bir “yalan”, tam bir “göz boyamaca”. Üstelik bu değişikliklerin yedi tanesi, daha AKP iktidara gelmeden yapılmıştı. Hem de o dönemde TBBM’de bulunan tüm siyasal partilerin katılımları ile... Yani AKP’nin ve yandaş aydınların(!) iddia ettiği gibi, 1982 Anayasası, ilk kez değiştirilmiyor. Bundan önceki değişiklikler de yine aynı kişilerin iddia ettikleri gibi “makyaj niteliğinde” değişiklikler değil.

DEĞİŞİKLİKLERE AKP YAPTIĞI İÇİN Mİ KARŞI ÇIKILIYOR?

Buna da kesinlikle hayır. AKP iktidarı, bugüne kadar tam 9 kez Anayasa’yı değiştirdi. Bu son yapılan da 10’uncusu oluyor. Ve bugüne kadar yapılan bu 10 değişiklikten sadece 3’ü toplumda tartışma yarattı. Çünkü üçü de, diğer siyasal partileri, sivil toplum örgütlerini ve tartışmaları dikkate almadan, tamamen “baskıcı bir anlayış” ve “benim çoğunluğum var, her istediğimi yaparım” mantığı içinde yapılmıştı. Aynen şimdi tartıştığımız son değişiklik gibi.

TÜRKİYE’DE BUGÜNE KADAR NELER TARTIŞILDI?

Kısaca sıralayalım; dokunulmazlıklar, cumhurbaşkanının yetkileri, kadın hakları, partilerin iç işleyişlerinin demokratik olmaması, lider sultası, YÖK, yargının dosya çokluğu nedeniyle geç işlemesi, yolsuzluklar, Alevilerin hakları, etnik kökenli vatandaşlarımızın kültürel hakları, sendikal haklar, grev hakkının sınırları, yüzde 10’luk insafsız seçim barajı, kültürel haklar, HSYK’da bakanın ve müsteşarın yer almaları. İşte tüm bunlar, 1982’den bu yana tartışıldı. Tüm partilerin, siyasal grupların, sivil toplum örgütlerinin talepleri olarak ortaya çıktı.

AKP ANAYASASI BU TALEPLERE YER VERİYOR MU?

Hayır. Hiçbirine yer vermiyor. AKP Anayasası’nda ne dokunulmazlıklar sınırlanmış, ne partilerin iç işleyişi ile ilgili bir düzenleme var, ne YÖK değiştirilmiş ne kadınlara kota getirilmiş, ne sendikalara bir hak getirilmiş, ne işçilerin insanca yaşam hakları güvenceye alınmış. AKP Anayasası, bunların herhangi birine yer vermiş mi? Hayır.

AKP ANAYASASI’NDA NE VAR?

Sadece “göz boyamacılık” var. “Hak getiriyoruz” görüntüsü altında “hiçbir hak, özgürlük, yenilik” getirmemek var. Bir tek “AKP iktidarının yargıya tek başına egemen olması” var. Anayasa Mahkemesi üyelerinin tamamını iki kişinin seçmesi var. Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm Anayasa Mahkemesi üyelerini seçmesi var. İleride kendilerini Yüce Divan olarak yargılayacak mahkemenin tüm üyelerini kendilerinin seçmesi var. Böylece Yüce Divan’dan kaçma yolu var.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK VAR MI?

Hayır. Sadece “bu maksatla alınacak tedbirler, eşitlik ilkesine aykırı sayılamaz” diye bir ibare ekleniyor. Bu ne anlama geliyor? Hangi tedbirler? İleride alınacak tedbirler. Peki süresi ne bu tedbirlerin? Yani ne zaman alınacak bu tedbirler? Belli değil, “alınacak” demiş ya. Böyle bir pozitif ayırımcılık olur mu? Örneğin kadınlar bu düzenlemeden sonra TBMM’de ne kadar oranda temsil edilecek? Ya diğer örgütlerde? Böyle bir oran yok. Çünkü “gerçek bir pozitif ayrımcılıktan” söz eden yok.

TOPLU SÖZLEŞME HAKKI VAR MI?

Yok. Eski düzenlemede yer alan “toplu görüşmenin” adı toplu sözleşme yapılmış o kadar. “Toplu sözleşme yapılması sırasında” memurlar idare ile uzlaşırlarsa iş tamam, ama ya uzlaşmazlarsa? AKP Anayasası şöyle diyor: “Uyuşmazlık çıkması halinde taraflar kamu görevlileri hakem kuruluna başvurabilir”. Nasıl bir kurul bu? Bürokratlardan oluşan bir kurul. Yani memurlar idare ile anlaşamazlarsa, idarenin kurduğu “hakem kurulu” karar veriyor. Peki nasıl bir sözleşme bu? Sonucu yine idareye bağlı. Acaba “kamu görevlileri hakem kurulunun” kararlarını beğenmezlerse, memurların yargıya gitme hakları var mı? Hayır. AKP Anayasası onu da engellemiş: “Kurulun kararları kesindir” diyor. Yani tam bir yalan. Ortada ne toplu sözleşme var. Ne uzlaşma olmazsa grev hakkı ne de yargıya gidebilme hakkı var.

ÇOCUKLAR KORUNUYOR MU?

Anayasa aynen şöyle bir düzenleme getirmiş. “Devlet, her türlü istismara ve şiddete karşı çocukları koruyucu tedbirleri alır”. Peki bu düzenleme olmazsa, “devlet çocukları istismara ve şiddete karşı” koruyamayacak mı? Engel mi var? Anayasa’da zaten 41. maddede “çocukları korur” diye bir düzenleme yok mu? Bunun yeni getirilenden farkı ne? Hiçbir farkı yok. Amaç zaten “yeni bir hak getiriyormuş” gibi yapmak ve göz boyamak. Esas amacı saklamak.

KAMU DENETÇİLİĞİ GELİYOR MU?

AKP Anayasası şöyle diyor: “Kamu denetçiliği kurumu idarenin işleyişiyle ilgili şikâyetleri inceler.” Bu kadar. Tabii bir de “iktidar partisi çoğunluğunun tek başına seçeceği” getirilmiş. Peki kurumun yetkileri, görevleri? Bunların hiçbiri Anayasa’da yok. Örneğin ne zaman başvurulur? Kararları yargı ile çatışabilir mi? Çatışırsa ne olur? Şikâyetleri inceler incelemesine de, sonra ne yapabilir? AKP iktidarı neden bunları düzenlememiş? Acaba unutmuş mu? Oysa dünyadaki örneklerinde de, en çok sıkıntı yaratacak konular bunlar. Anayasa’da bunlara çözüm getirilmesi gerekir. Acaba AKP iktidarı, tüm bu konuları ve dünyadaki örnekleri ve uygulamaları bilmiyor olabilir mi? Bu denli “yetersiz bir düzenlemeyi” sakın bilerek, isteyerek getirmiş olmasın?

EKONOMİK SOSYAL KONSEY VAR MI?

AKP Anayasası şöyle diyor: “Hükümete istişari nitelikte görüş bildirmek üzere ekonomik ve sosyal konsey kurulur.” Şimdi burada “yeni bir kurum mu” kurulmuş? Kesinlikle hayır. Ekonomik Sosyal Konsey zaten var. Bakan istediği zaman toplanıyor, istemediği zaman toplanmıyor. AKP Anayasası’nda bu değişiyor mu? O da hayır. Görüş bildirmekten öte bir görev ya da yetki verilmiş mi? Ona da hayır. AKP iktidarı neden bunları düzenlememiş? Acaba unutmuş mu? Acaba AKP tüm bu konuları ve dünyadaki örnekleri ve uygulamaları bilmiyor olabilir mi? Bu denli “yetersiz bir düzenlemeyi” Anayasa’ya koymuş olmanın bir artısı var mı? Kesinlikle hayır. O halde sakın bilerek, isteyerek yapmış olmasın? Yani diğer maddeler gibi, sadece “dostlar alışverişte görsün” düşüncesi ile getirilmiş olmasın?

SON SÖZ: Şimdi bir kez daha düşünelim. Yukarıda söylediklerimiz doğru değil ise, eleştirilerimiz haklı değil ise, unutulanların gerçekten unutulduğunu düşünüyorsanız, Anayasa’ya “evet” verin, ama söylediklerimiz doğru ise, Anayasa’ya “hayır” verelim.

CAN ATAKLI
VATAN​

ülkesinin askeri ve yargısı ile sorununu bitiremeyenin ne anayasası yenir ne suyu içilir

Bende 22 madde ile açıklamıştım "niyeyse" konum kapatılıp silinmiş.

Artık şu yazıyı anlamayanlara acıyorum.

ςαη;5103533' Alıntı:
Bende 22 madde ile açıklamıştım "niyeyse" konum kapatılıp silinmiş.

Artık şu yazıyı anlamayanlara acıyorum.

milletimiz de ne yapsın sırf darbecilere hesap sorulacağını zannedip evet diyo.milletin beynini yıkayan akp

açılım gibi saçma sapan bi anayasa çıkarttı.bu yazıyı anlamayan olursa onlara aşağıdaki resimleri gösterirsin.

20090409evren01.jpg

20090409evren02.jpg

66666666666666667777.jpg

56800224.jpg

28924066.jpg

56370548.jpg

14427309.jpg

23540210.jpg

1264582.jpg

23514878.png

73253780.png

54481861.png

Bugün de sırf göz boyamak için YAŞ'ın tüm oturumlarına katılacağını açıklamış.. Yazık bu halka yazık..

ben herzaman sunu söylerım ınsanlar layık oldugu gıbı yonetilir. ne acıdırkı bızı güdülüyolar ama cogunlugun hala haberi yok. bunların hepsi sistemin adamları varoluşlarının temel kaynağını değiştirirlermi hiç anca varlıklarını korur ve güçlerını çoğaltırlar.bunuda hiç anlamadan sana yaptırırlar:thumbdown:

Referandumda hayır ne anlama geliyor

"Referandum parti meselesi değil memleket meselesidir" diyen Prof. Dr. Nevzat Tarhan'a göre Türkiye'nin geleceğini tayin edecek halk oylamasında hayır demek tam 20 ayrı anlam ifade ediyor...

YAŞ devam ediyor sivil irade “Ben bu kişilerle çalışmak istiyorum” hakkını askere karşı kulanacak mı kullanmayacak mı?

Göreceğiz ama “Güçlü ordu güçlü Türkiye“ diyenlere “Önce insan gelir insanı yaşat ki devlet yaşasın, güçlü insan güçlü Türkiye” demek fırsatı referandumda önümüze geldi.

Referandum parti meselesi değil memleket meselesidir.

“1-Darbeleri ve askeri müdahaleleri onaylıyorum.

2-Türkiye dünya liginde daha demokrat olamaya hazır değil, toplumumuz cahil ve kültürsüz.

3-Toplum olarak sürü psikolojisinde kalmaya mecburuz.

4-Birey olarak neyin iyi neyin kötü olduğuna ben karar veremiyorum, büyüklerimiz bilir diye düşünüyorum. Bunun için askeri vesayet devam etmelidir.

5-Zulüm, haksızlık ve adaletsizlik bana dokunmuyorsa ilgi alanıma girmez. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın.

6-Bu kadar özgürlük bize fazla, Türküm demeyen yok olsun daha iyi.

7-Son 50 yılda özellikle doğuda fail-i meçhul cinayetler vardı, terörle mücadelede kurunun yanında yaşta yanar. Nişantaşından şehit cenazesi kalkmamalı köylülerin tek yaptıkları şey zaten vatan için ölmektir.

8- Bir kaç terörist için bir köyün bombalanmasını doğal kabul ediyorum. Milli güvenlik için kişilerin özgürlükleri feda edilir.

9-Ordumuzda derin odakların ve cuntacıların olduğunu ve bazı terörist kışkırtmalarda rol aldıklarını biliyorum bu durumu onaylıyorum.

10-1960 27 Mayıs askeri müdahalesi yıllarında Japonya, Kore, İspanya bizle aynı refah ve gelişmişlik düzeyinde idi. Bugün darbeler nedeniyle geride kaldık ama olsun asker başımızdan eksik olmasın.

11-Ben fazla düşünmeyi sevmiyorum partim ne derse o yönde oy vereceğim.

12-Dış politikada Türkiye dünya liderleri arasına girdi hoşuma gidiyor ama bu yurtta sulh ilkesine uymuyor. Gereksiz riske giriyoruz. ABD ve İsrail’e karşı dik duran politikalar yanlıştır. Küçük oynayalım biz beceremeyiz.

13-ABD İsrail Avrupa bize dost değiller bu nedenle Avrupa birliğine girmek sakıncalıdır.

14-Dağdaki çobanın oyu ile benim oyum aynı olamaz görüşünü kabul ediyorum.

15-Türkiye’nin dinden uzak duran yöneticilerce yönetilmesi gerekir dindar doktor, subay, vali kaymakam istemiyorum.

16-İmam Hatip ve Kur’an kursları irtica yuvasıdır ılımlı İslam oyunudur dine ihtiyacımız yoktur.

17-Savunma sanayiimize harcanan para yıllık beş milyar dolar ve bu paranın yüzde doksanı İsrail’e gidiyor bu tercihi onaylıyorum.

18-Biz ikinci sınıf, % 60’ı aptal bir millet ve toplumuz kendi kendimizi yönetemeyiz askeri vesayet ve kontrol devam etmelidir.

19-Ekonomimiz iyi gidiyor fakat yoksul olalım ama dünyadan kopuk bir ada ülke gibi yaşayalım daha iyidir.

20-Türk olmak iyi insan olmaktan daha önemlidir. Hırsız da olsa bir Türk’ü namuslu bir Kürt’ten üstün tutarım.”

Anayasamız da 27 maddelik değişikliğinin olmamasını sağlayacak her hayır oyu oy vermenin bedeli yukardaki durumun devamını istemektir.

Bu konu parti meselesi değil memleket meselesidir. Kendimizi inkar etmemek ve vicdanının sesini dileyip dinlememek ve de Türkiye gemisinin geleceği bizim tercihimizdedir.

Kaynak

evette ülkemi akpe satıyorum ne yaparsa yapsın kimse karışamasın anlamına geliyo...Benim içinde evetin anlamı bu kimseyi ilgilendirmez ama utanmasalar terörist ilan etcekler hayır diyenleri...
Adam resmen hayır diceklere küfür etmiş hayır diyenler olarak bizde aynı bu yazıyı evet diyenler için düşünüyoruz...

nevzat tarhan ı birileri devreye sokmuş.akılları sıra psikolojik harekat yapıyorlar.
nevzat neden askeriyeden emekli edilmiş:001_smile:
biraz aklı olan, sorgulayan beyni olan bu yazılanların boş şeyler olduğunu anlar.
20. maddedeki saçmalığa bakın.aklı başında kimse böyle laf etmez.
ama aklı başında olan anayasaya hayır diyebilir.
sorgulayan beyni olmayanlar için tam bir psikolojik operasyon.
nevzat tarhan önce konuşmasını düzeltsin
mezhep ayrımcılığı yapıyor diye berk paşaya iftira atıyor.suç işleyip askeriye içine sığınanlardan bahsediyor, ama suç işleyip kalpazanlık dosyası olanların
meclise sığınmalarından hiç bahsetmiyor.
demokrasi mücadelesi için canlar verilirken sen neredeydin nevzat!
hadi oradan sende!
12 eylül ürünü yök neden kalkmıyor,
dokunulmazlık neden kalkmıyor
memura grev hakkı neden verilmiyor,
sayalım mı daha
bunlara evet mi diyeceğiz nevzat!

Eloko iyi yakalamışın :) 20. maddede adam resmen kürtleri aşağılamış...Bizim arka mahalledede nevzat var deli nevzat :) onu getirsen o bile daha mantıklı şeyler söylerdi...

20-Türk olmak iyi insan olmaktan daha önemlidir. Hırsız da olsa bir Türk’ü namuslu bir Kürt’ten üstün tutarım.”

Eğer sen kürtleri bu kadar aşağılıcak kadar düştüysen Türk olamassın Türklüğün sıfatında böyle bişey yok..

sherlok senin gibi üstün yetenekli dedektif bu yazıyı nasıl paylaşmış böyle anlıyamadım en mantıksız şeyler bu yazıda evet dedirdiyim diye sallamış ama bunu biri okusa evetten hayıra döner valla...

Eloko iyi yakalamışın :) 20. maddede adam resmen kürtleri aşağılamış...Bizim arka mahalledede nevzat var deli nevzat :) onu getirsen o bile daha mantıklı şeyler söylerdi...

Eğer sen kürtleri bu kadar aşağılıcak kadar düştüysen Türk olamassın Türklüğün sıfatında böyle bişey yok..

sherlok senin gibi üstün yetenekli dedektif bu yazıyı nasıl paylaşmış böyle anlıyamadım en mantıksız şeyler bu yazıda evet dedirdiyim diye sallamış ama bunu biri okusa evetten hayıra döner valla...

Bu Yazıyı Yayınlamamın Amacı Açıkçası Biraz da Tepki Amaçlıydı.. Neden Derseniz ?
Benim Şahsi Kararım Olan Evet Deyince Nedense Bu Ülkeyi Satmaya Evet,PKK'yı Desteklemeye EVET, Hainlere Yolsuzluğa EVET Diyecekmişiz Gibi Bir Hava Sezdim..

Yazar Olaya Baya Bir Fanatik Yaklaşmış Haklısınız.. Ancak;

1-Darbeleri ve askeri müdahaleleri onaylıyorum.

2-Türkiye dünya liginde daha demokrat olamaya hazır değil, toplumumuz cahil ve kültürsüz.

3-Toplum olarak sürü psikolojisinde kalmaya mecburuz.

4-Birey olarak neyin iyi neyin kötü olduğuna ben karar veremiyorum, büyüklerimiz bilir diye düşünüyorum. Bunun için askeri vesayet devam etmelidir.

5-Zulüm, haksızlık ve adaletsizlik bana dokunmuyorsa ilgi alanıma girmez. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın.

10-1960 27 Mayıs askeri müdahalesi yıllarında Japonya, Kore, İspanya bizle aynı refah ve gelişmişlik düzeyinde idi. Bugün darbeler nedeniyle geride kaldık ama olsun asker başımızdan eksik olmasın.

11-Ben fazla düşünmeyi sevmiyorum partim ne derse o yönde oy vereceğim.

Maddelerine Bence Yerinde Değinmiş Diyorum.. Tabi ki Herkesin Aklı,İradesi Mevcuttur. Ancak Bu Anayasa'ya Oy Verenlerin Yüzde 90'ı Parti Kararı Yönünde Oy Kullancaktır.. Hayır Diyenler Bu Anayasayı Okumuşlar Mı ? Aynı Şekilde Körü Körüne Evet Diyenler..

Ben Evet Diyorum,İçeriğini Okudum Mantıklı Geldi.... Eleştirdiğim Tarafı Önümüze Madde Madde Gelse Daha Mantıklı Olurdu Diyorum

Fazla birşey istemiyoruz, biraz sorgulayın diyoruz.
20 . madde önemli burada.hayır diyecek olan kürt vatandaşlarımızda var.
evet bu madde ile aklı sıra hayır diyenleri kürt düşmanı gibi göstermeye çalışmış.
kürtlerede hakaret ediyor.
73 milyonluk toplumda birisi ayıp bir laf ediyor, bu lafa herkes karşı,tabii aklı olanlar.
(14. madde)
ama bu sözü hayır diyenlere yansıtıyor.
aklın yokmu senin.aklı biraz varda aklı sıra psikolojik harekat yapıyor.
halkımızı aptal yerine koyuyor.
yemezler nevzat!
bu nevzat tarhan ın konuşmasını bir garip bulurdum.zorlanır gibi bir konuşması vardı.
nedeni anlaşıldı!

Aynen madde madde olarak gelseydi o 27 maddeden en az 20 tanesine evet oyu verirdim ama içinde beğenmediğim maddelerde olunca elim evete gitmiyo...Eğer Referandum sonucunda hayır çıkarsa ki çok düşük bi ihtimal bu o zaman belki bu maddeler üstünde değişikler olur yada made madde yapılır bi umut...

Aynen madde madde olarak gelseydi o 27 maddeden en az 20 tanesine evet oyu verirdim ama içinde beğenmediğim maddelerde olunca elim evete gitmiyo...Eğer Referandum sonucunda hayır çıkarsa ki çok düşük bi ihtimal bu o zaman belki bu maddeler üstünde değişikler olur yada made madde yapılır bi umut...

Benim Ailem O Zamanlar Çok Sıkıntı Çektiler.. Anlatırken Gözleri Doluyor O Günleri...
O Kenan Evren Ve Komutasında Darbeye Destek Veren Ne Kadar Vatan Haini Varsa Yargılanmasını İstiyoruz... Bazı Arkadaşlar Yargılanmayacak İnanıyor Musunuz Diyorlar..
İlk Başta Dediklerinde Haklılardı Ancak Bu Dakikadan Sonra Meydanlarda Başbakan Hep Bunun Sözünü Verdi.. Şimdi Onları Yargılama Zamanı...

Hayır Sonucu Çıkmayacaktır Tahminen Ancak Zaten Tepki Çeken Maddeler Belli...

bakın ben size birşey söyleyeyim.
80 yılından bu yana darbe olmadı ama bazı tepkiler oldu.
28 şubat ve 27 nisan gibi ama bunları sorgulayan yok.NEDEN??
2001 yılında birçok değişiklikler oldu, bu seferki önemli iki maddelik değişklik 2001 değişikliğinin
yanına yaklaşamaz.uzlaşma ile oldu.
turgut özal genelkurmay başkanlığı atamasına müdahale etmişti ve kendi takdiri ile getirdi.genelkurmay karşı çıkmasın diye.
amaç kuveyt savaşı sırasında Türkiyeyi ırak ile savaşa sokmaktı.
amerikanın kuveyti kurtardıktan sonra saddamı işbaşında bırakacağını hesap etmiyordu.
kendi atadığı paşa savaşa girmemek için istifa etti.
amerika özalın sırtını sıvazlıyordu.
amerika ise bir taşla iki kuş vuracaktı.türkiye ve ırakı savaştırıp saddamı devirmek ve
türkiyeyi karmaşaya sürüklemekti(sonra 1 mart tezkeresi ile kendisi güneydoğuya yerleşmek istedi)
şimdiki TSK ya müdahalelerin amacı türkiye rejimini ve idari yapısını değiştirmektir.
Allah sonumuzu hayır etsin.
nevzat tarhan bunları düşünemez mi!

Referandumda hayır kenan paşadan sonra recep paşa 'banayasa'sına da hayır anlamına geliyor.Ya da başka bir ifadeyle kenandan doğma recepten olma anayasaya HAYIR!!..

zaten 12 eylül rejimi dincileri beslemiştir.
onun için kenandan doğma lafı çıkmıştır.
erdoğan 12 eylül sonrası il başkanı iken idamlar ile ilgili kendisine gelenleri
terslemiş ve idamların olması gerektiğini söylemiş.

milleti Salak yerine Koyup Paket halinde referanduma sunmalrı bile Hayır demek için neden.
Maddelerin arasına Kendilerini korumak maksatlı şeyler sıkıştırdıkları için Hayır.
Güvenmediğim bir iktidar yaptığı için Hayır.

Benim Ailem O Zamanlar Çok Sıkıntı Çektiler.. Anlatırken Gözleri Doluyor O Günleri...
O Kenan Evren Ve Komutasında Darbeye Destek Veren Ne Kadar Vatan Haini Varsa Yargılanmasını İstiyoruz... Bazı Arkadaşlar Yargılanmayacak İnanıyor Musunuz Diyorlar..
İlk Başta Dediklerinde Haklılardı Ancak Bu Dakikadan Sonra Meydanlarda Başbakan Hep Bunun Sözünü Verdi.. Şimdi Onları Yargılama Zamanı...

dostum o tepki çeken maddeler TÜRKİYE nin gelecıgını derınden etkıleyeck olan maddeler. özgürlükler ve haklar kısıtlanacak yasama her seyı yapma yetkısıne kavusacak yanı senı devletten kımse koruyamıycak bumu ıstedıgınız.

ayrıca darbeyı kenan evrenın yapması bıle tesadüf deıl amerıka tarafından secılmıs bır pasadır.ve darbecılerden hesap sorucam dıyen adamlar varlıklarını darbeye borçludur yanı hesap felan soramazlar belkı bır ıkı dava acılır sonra yaş hattı,sağlık sorunları felan öyle kapanır gider. TÜRKİYE de kım yaptıgının cezası cekmıskı bunlar ceksın. akp nınde yargıyı ele geçirmeyi isteme nedenlerınden biride yüce divandan kurtulmak değilmi.

Erdoğan ne peki ? Vatan haini değil mi ?

Her şeyi özelleştiren, TÜRKİYE'de farklı YURTDIŞI'nda gizli odacıklarda farklı konuşan Erdoğan değil mi ?

Oğlum ölmesin diye 20 gün askere yollayan, dağdaki teröristleri tutuklamak yerine askeri içeri tıkan kim ?

Gemicik alıp, ailesine özgü site yaptırıp televizyonlarda benim param yok diye halkla dalga geçen ?

Sırf göz boyamak için 7 sene sonra YAŞ'ın tüm oturumlarına katılan ?

Bi tarafı sıkıştığında gündem değiştirin diye emir verip, hemen bir Ergenekon yada Balyoz operasyonu başlattırıp, bunun artçı operasyonlarını düzenlettiren ?

7 senelik iktidar döneminde elebaşı APO'nun adını bu milleti millet yapan, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Mustafa Kemal Atatürk'ün adından daha fazla söyleyen ? (Başına sayın sıfatını da katarak!)

Kim kardeşim bunları yapan ? Erdoğan işte..

+ olarak Wolf kardeşimin imzasına bakınz.

Geri