ramazanda oruç tutarmısınız?

ramazanda oruç tutarmısınız?

• Kullanılan toplam oy
    296
tutuyorum ... Ve burda çoğunluğumuz tutuyoruz.Ama tutanlardan burdan kaç tanesi namazınıda kılıyor ?? 5 vakit namazını kılmazsan oruç tutursan kabul olur mu ???

tutuyorum ... Ve burda çoğunluğumuz tutuyoruz.Ama tutanlardan burdan kaç tanesi namazınıda kılıyor ?? 5 vakit namazını kılmazsan oruç tutursan kabul olur mu ???

öncelikle sorun için teşekkür ediyim .. oruç tutmak namaz kılmak değildir .. oruç islamın 5 şartından biridir .. tabikide islamın 5 şartından birisi namaz olup oruç tutanlar namaz kılacak veya kılmayacak gibi şeyler ben hiç duymadım açıkcası ... namaz kılmak tabikide mükafatı daha büyüktür ama oruç nefsimizi kontrol etmektir ..

oruç'un terim anlamı ise şöyledir; “tan yerinin ağarmasından güneşin batma vaktine kadar, bir gaye uğruna bilinçli bir şekilde yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durup nefsi dizginlemek” demektir.

yane namaz kılmıyorsan orucun kabul olmaz diye birşey değil .. ama kılınsa güzel olur ..

bu arada bende oruç tutuyorum :goz:

allaha şükür yıllardır tutuyorum allah cümlemizinkini kabul etsin

tutuyorum bayağıda faydası var tabiki

allaha cok sükür 4.sınıftan beri bi tane bile kaçırmadan tuttum.. allah nasip ederse bundan sonrada tutacağım.

7 yaşımdan beri demek ki 30 yıldır yaralamadan tutarım çok şükür rabbime nasip etmiş.........

çok şükür 9 - 10 yaş arasinda ßaşladim sakatlamadan tutuyorum :goz:

inancı olan kımse tutar tabikii

Geri