Ram Tercihim Nasıl Olmalı

HardRhymeR

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Reaction score
0
Arkadaşlar bilgisayarımda 1gb DDR2 667 Mhz Kingston ram var. Rami arttırmak istiyorum. 2gb DDR2 667 Mhz ram olarak aynı Mhz 3gb ram mi olduğunda daha iyi performans alırım yoksa şuan kullandığım Rami çıkartıp direkt 2gb DDR2 800 Mhz ram mi alsam daha iyi performans alırım. Bu arada anakartım Gigabyte 965P-DS3 bildiğim kadarıyla 800 Mhz'ye kadar ram desteği var.

Ram kullanimina bagli bir durum.

benim tavsiyem 2 gb 800 mhz olacaktir
cunku 2 gb 667 mhz ramin hepsini kullanmiyorsundur. ve hepsini kullanmadigin icin mhz den cok ufakta olsa bir kaybin oluyor

tavsiyem 800 2 gb evet ama cok gozle gorulur bir fark olmayacagini soyleyebilirm

3gb 667 Mhz'den alacağım performansla 2gb 800 Mhz'den alacağım performansın arasında pek fark olmaz mı diyosun Lamagro ?

Aslında Pc de kullandığın uygulamalara bağlı bir durum. Ram kapasitesi isteyen bir durumda 667 dahi olsa 3 GB daha fazla işini görecektir fakat normal bir ev kullanıcısıysan 2 Gb yeterli olacağı için 2gb/800 mhz daha mantıklı görünüyor.
667 ile 800 mhz arasında da dağlar kadar fark yok. Çok büyük bir performans artışı bekleme. Bundan da haberin olsun.

kardeş benim sana tawsiyem kingston ayrı ayrı 1 gb lık al 2 gb olsun mhz de an düşük 800 olsun

Arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkürler..

kigston yerine ocz dene bence arkadasların dedigi gibi 1*1 kullanırsan daha iyi olur ama ileride daha yükseltmek istersen 2gb al derim yada paraya kıyıp 2*2 al ama xp 3.25 görür ona göre

Geri