Ram tamamını kullanamıyorum..

M3T3HAN

New member
Reaction score
0

Resimde görüldüğü gibi hp g62 notebook ta RAMlerin tamamını kullanamıyorum..Bios ta memory remap features gibi bir seçenek de yok ..

Ustalardan ricam bu sorunu nasıl hallederim . ?

Resim Çok Küçük.. İşLetim Sistemin Nedir.. Kaç GB Ram

hp lerde genelde öyle sanırsam 3 gb ( 2.76 ) gösteriyor bu boyut arttıkça değişebilir.

Peki 64 Bit Yükledinmi Hiç ?

x64 denedim . Programlar ve driver uyumluluğunda sorun yaşadım .tekrar x86 ya döndüm ... resim için özür dilerim tekrar up ladım ama .....inşallah bu sefer olur

x64 denedim . Programlar ve driver uyumluluğunda sorun yaşadım .tekrar x86 ya döndüm ... resim için özür dilerim tekrar up ladım ama .....inşallah bu sefer olur

Peki 64 ßitte Yine aynımı görüyordu iŞLemciyle alakalı sanıyorum. Çünkü Saçmalık 32 Bit işletim sisteminin 3gb Rami görmemesi. Bişiler ramden çalıyo desekki N alaka..

Aklıma gelen de buydu Özgür.. Ram den çalan birşeyler var ama ne ? Ekran kartımın driverlerini filan güncelledim .. bu 2. format ... Arkadaş hp lerde oluyor demiş ama bu imkansız bence de .. 4 gb ram olsa hadi hepsini görmez normaldir diyeceğiz ... Acaba sorun nerde?

Wolf Kardeşim Yanlış ßiliyorsun ßazı Şeyleri ;) 3Gbdan Fazlayla Değil o Direk 4 GBDır ßenimde Şuan 4 Gb takılı ama 3,37 Görüyor. 3GB ramin 2lerde göstermesi anormal. Ayrıca Herhangi ßirşeyler Ramdan Çalsada Orda Gösterilen Miktarın Değişmemesi Gerekir. Program Aç Ramdan 500Mb yesin bilgisayarına gir bak bakalım Kullanıßilir ram değişiyormu ee bu daha yanlış :) Sanırım Sorun İşlemcide..

WoLF merhaba sen de buralarda mısın ? Ben eskilerden kimsecikler kalmadı diye uğramaz olmuştum uzun zamandır ..
İşin garip tarafı dostlar bu notebook alındığında ram lerin tamamını görüyordu ve yavaşlama hissettiğimde farkettim bu durumu ...
Bios ta default yaptım yine olmadı....
Birşeyler eksik ama ne ?

kardeşim olay biraz karışık bak anlatıyım ama ben bile cakmadım okadar araştırmama rahmen i5 eski işlemcilerinde anakarttan ekran kartını alırlar işlemcinin üstünde değil diye biliyorum yanlışsam düzeltin yeni nesillerde işlemcilerle ekran kartı tümleşik yani büyük ihtimal seninkisi ekran kartıyla paylaşımda o sorunlar senınle veya yazılımla alakalı birşey değil

Metehan Notebook Aldığında Ramleri Normal Görüyormuş Bırakın Şu Ramlerin bişeylere vermesini :) Çıkarın aklınızdan Yok öyle ßişey..

Eğer araştırma yaptıysan SqooK^ doğrudur söylediklerin.... Daha önce de masaüstü pc de bu sorunu yaşamıştım .. Bios tan düzelttik burdan yardım alarak.. Benzer bir durum olabileceğini düşündüm . Fakat Özgür de haksız sayılmaz.. Bakalım ilerleyen zamanda sorun varsa çıkacaktır zaten...Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar ..

Eğer araştırma yaptıysan SqooK^ doğrudur söylediklerin.... Daha önce de masaüstü pc de bu sorunu yaşamıştım .. Bios tan düzelttik burdan yardım alarak.. Benzer bir durum olabileceğini düşündüm . Fakat Özgür de haksız sayılmaz.. Bakalım ilerleyen zamanda sorun varsa çıkacaktır zaten...Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar ..

Ben Bu konuyu yarın boylu boyunca araştırcam Hatta Pcyi ßile bozarım bu neden için :) Bakalım çözümü buluruz belki.

Teşekkürler KnowN bende araştırıyorum ama nette bilgi bulamadım.. Hangimiz ulaşırsak sonucu burda paylaşalım ..

bilgisayar/özellikler/gelişmiş sistem ayarları/ayarlar/gelişmiş/sanal bellek-değiştir ordan değiştirebilirsin microsoft kendisi ayarlar burdan yukseltebılırsın tüm sürücülerin belleğini otomatik olarak yönetteki tık kaldırıyorsun özel boyuta gelip yazıyorsun ram mıktarını.

sanırsamda fızıksel bellegın max kaca ayarlayabılıcegınıde görev yöneticisi performans fiziksel bellek( MB ) toplam belleğinin kac kullanabiliceğini veya aida64 gibi bir programdan öğrenip ordaki değiştir seçeneğine yazabilirsin.

Başlat düğmesi , Denetim Masası, Sistem ve Bakım ve ardından Sistem'i tıklatarak Sistem'i açın.

Sistem bölümünde, Bellek (RAM) altında, bilgisayarınızdaki RAM miktarını görebilirsiniz.

Tam yolu yazabilir misin ? sistem var denetim masasında bende .. onu açınca da bilgisayarım/özellikler açılıyor

ben iki tane hp notebook kullandım ikisindede dediğin olay vardı. 3. gblik ram'i 2.49, 4 gb lik ram'i 2.76 olarak görüyordu. ama 64 bitlik sistem kurduğunda tamamını eksiksiz görüyordu. Hp notebook'ların donanımsal yapısından kaynaklanan bir durum olabilir mi bilmiyorum tabi.eğer bilgisayarı ilk aldığında direk 3 gb yi eksiksiz gösteriyorsa ve sen ayrıca formatlayıncada dediğim yere gelebiliyor. anlattığım şey çözüm değil başıma gelen hadisedir belki fikir verir diye paylaşmak istedim.

Geri