ram sorunu acilll

zi volder

New member
Reaction score
0
arkadaslar bugun 4 gb ddr 800 mhz cl6 kingston ram aldım (2x2).işletim sistemim 32bit win 7 ultimate.rami 3.45 olarak gormesi gerekirken 2.94 olarak goruyor.sizce sorunum nedir? asus p5b anakart,pentium d ve 3870 ekran kartım var.cevaplarınız için simdiden tesekkurler...

64 bitlik windows 7 kur sorun falan kalmaz...

64 biti bende dusundum ama 32 bitte boyle bişey yapması canımı sıktı.bu halde duzeltemem mi bunu

yamalarla vs ler ile oluyor ayri programlar kullanman gerekiyor ve buda saglikli deil.. en sagliklisi 64 bit kurmak

64 kurabiliyorsan kur yoksa görüntüde değiştirebilen programlar mevcut.
Lakin 2,94 çok yüksek bir ram miktarı o ramin hepsini kullanabilecekmisin. Eğer ağır uygulamalar vs yoksa 64 bit kursanda çok bir fark olmaz.

hepsini kullanmak sorun deilde,bu gune kadar bu gibi durumlarda hep 3.45 gördüm.ben takınca niye 2.94 gördü onu anlamadım.sanırım artık 64bit kurup tekrar bakıcam.yardımlarınız için teşekkür ederim.

64 bit ile ne alakası war ?
32 bit Windows 7 nin kutusunun arkasını hiç mi okumadınız ?
8 gb ram desteği var 32 Bit Windows7 nin
ram de problem olabilir yeni aldığını tek tak bi dene

Not: 4gb ramim war windows7 32 bit kullanıyorum

64 bit ile ne alakası war ?
32 bit Windows 7 nin kutusunun arkasını hiç mi okumadınız ?
8 gb ram desteği var 32 Bit Windows7 nin
ram de problem olabilir yeni aldığını tek tak bi dene

Not: 4gb ramim war windows7 32 bit kullanıyorum

hocam eminmisin ?

bendede 4gb var ama kullanılabilir miktar 3gb 1gb boşta şuan oda sırf 32 bit olduğundan

bende win 7 32 bit kullanıyorum.

sendede 4gb takılıdır ama 3gb ını kullanıyodur bence.

bu programı deneyecğim su an mesgulum tabi:D ama bu gercekten 4gb mi yapıyor yoksa göstermelik mi?

ςαη;5004421' Alıntı:
32 bit windows 7 sistemler için 4 GB ve üstü ramlerde yarısını adresleyemiyor.
64 bit için bir sorun yok .
Bu sorun için Win7 deki PAE yi açacaksın dostum.
Aşağıdaki dosyayı indirip çalıştırman yeterli..

RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
zSHARE - 4gb-7600.rtm.x86.04.08.2009.exe

programı denedim.bilgisayar bastan basladı.acılısta bi win7 birde windows 6.1.7600 >128gb ram diye bir şey çıktı oradan da girdim ama hala 2.94 gösteriyor.başka bir çözümü var mı

Geri