Ram kullanımı sorunu ?

bloodyhunt

New member
Reaction score
0
fde2533d6a8433dcd02852c01e2644a4.jpg

Bilgisayarım zaman zaman kendi kafasına göre RAMi Sömürüyor beni çıldırtıyor, Bilgisayarımı yeni topladım 2 haftalık bilgisayarım bazen ilk açtığımda sebepsiz ram kullanıyor ve kullanmaya devam ettikçe ara ara 1 saat 2 saat arayla sebepsiz yere ram kullanmaya başlıyor fotoğrafdada gördüğünüz gibi ben anlam veremedim yardımcı olursanız, Çalışan programlarda media player google chrome bir tanede download programı hiç bir şey çalışmasa bile böyle yapıyor. Teşekkürler şimdiden.

bilgisayarın işlemcisinden ve başlangıçta çalışan programlar, yada koruyucu bir yazılım kullanıyorsan (anti-virüs) programı gibi programlar kullanıyorsan zaman aralıkları ile otomatik tarama yapıyor olabilir ve görünüşe göre bir problem yok .. kendi görüşüm böyle

Anti virüs kullanmıyorum, bilgisayarımın hadi ilk açılışına anlam veririm açılış kasıyor derim ama oda bir anormal 10 dk kasmaz bilgisayarı hadi neyse ama kullanmaya devam ettikçe ara ara sanki bir şey devreye giriyor sömürüyor sömürüyor birden bırakıyor ama çalışan hiç bir şey yok =)

bilgisayarın ram'i fazla kullanmaya başladığı anda görev yöneticisinden işlemler sekmesinden hangi öğenin bu kadar fazla yediğini bulabilirsin. onu tespit ettikten sonra buraya yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz. bunu yaparken tüm kullanıcılara ilişkin işlemleri göster butonu açık şekilde olsun

eğer ram yiyen bir öğe bulamıyorsan bir virüs olma olasılığı yüksek. antivirüs kullanmaman büyük hata.

3b196a82363ddff935661335edecc132.jpg

Dediğin yeri tam anlamadım ama burayı çektim yine sömürdü ram'i burayımı kastetmiştiniz ?

ctrl alt delete kombinasyonuyla görev yöneticisini açın. daha sonra Uygulamalar -İşlemler -Hizmetler- Performans diye devam eden sekmeler vardır. Bu sekmelerden İşlemler olanını tıklayın ve tüm kullanıcılara ilişkin işlemleri göster butonuna tıklayın.

Burada hangi öğenin ne kadar bellek kullandığını görürsünüz. Çok fazla bellek kullananı buradan bulabilirsiniz.

xpde şöyledir::::

grevyneticisi3rg.gif

WİNDOWS 7 DE ŞÖYLEDİR:::

84c8f91aad493603d61b55fecc285f48_1286387554.png

resimleri internetten herhangi bir yerden aldım.

orda en çok ram kullanan yazılım chrome sebebi şunlar olabilir anlık sayfa acılışları, flash player kullanımı, video izlemelerden dolayı sorun yapabilir eğer eski bir sürümse güncellemeni öneririm

chrome fazla ram kullanıyor fakat chrome kapalıykende ram sorunu oluyor demiştin. Ayrıca svchost.exe sistem dosyasıdır sistem dosyasının 120 civarı ram kullanması pek anormal bir durum değil.(özellikle 64 bitse ) İlk fotoda verdiğin ram kullanımını tavan yaptıran öğe svchost olamaz, başka bir öğe olmalı diye düşünüyorum. Rami ilk fotoda gösterdiğin gibi çok fazla harcadığı durumda tekrar bir kontrol yapmanı tavsiye ederim

explorer.exe öğesinin cpu kullanımı biraz azaltmak için temanı sadeleştirebilirsin.

Peki bir daha olunca ayrıntılı bakacağım ney ne yapıyor ne kullanıyor diye paylaşacağım teşekkür ederim.

Ram'i sömüreneni buldum explorer.exe.. ram yükselmeye başlıyor bakıyorum görev yöneticisinden hiç birinin cpu kullanımı yüksek değil en yükseği 6 filan explorer.exe de öyle ama ram full kasıyor, explorer.exe'nin görevini sonlandırdığımda ram pat diye %12 ye düşüyor %98 lerden... Nedir bu explorer.exe'nin derdi ?

derdi, virus olabilme ihtimali yüksek guvenlı modda combofix veya malwarebytes, hitman pro ile temizleyebilirsin virus varsa tabi :)

svchost.exe nin 120küsür kullanması normal degil.Sorunsuz (virüssüz ) bi işletim sisteminde en fazla aynı 5tane svchost.exe calışır ki nerdeyse tüm virüsler svchost.exe üzerinden kod calıstırır ki network baglantılarını programlayan svchost.exe ye saldırmaları normaldir.velhasılkelam bilgisayarında virüs var yedekle formatla yada bi av yükle.

Tamam 3. formatlıyışım olacak ama formattan sonrada aynı şeyi yapıyordu gerçi bir kaç program kurdukdan sonra oluyor bide kurmayayım bakayım onları tamam inşallah olur teşekkürler arkadaşlar allah razı olsun =)

virus taraması yapmanını onerırım yuklemek ıstemıyorsan bile, emsisoft energykit, comodo cleaning guncelleyıp taratabilirsin.

svchost dosyasının 120 civarı bellek kullanması özellikle internete bağlıyken normal karşılıyorum. kaldı ki explorer.exe nin ram kullanımının fazla olmasını sorun olarak göstermişsin.explorer.exe nin virüs olması muhtemeldir (tabi normalde o virüs değildir :) ). bunun için çalıştır'a msconfig komutunu girersen ve başlatma sekmesindeki öğeler arasında explorer öğesi görürsen bir virüs olduğu açıktır.

Bunun için kaspersky yerine combofix çözüm olabilir.

ayrıca bulut teknolojisine sahip bir antivirüs kullanmak şart diyebilirim çünkü bu tip durumlar başına sık sık gelebilir.

Ayrıca explorer.exe dosyasını tıklayıp işlemi sonlandır de sonra tekrar çalıştır. ram'de azalma olacaktır. bir de tema özellikleirni sadeleştirin. derim.. formattan belirli bir zaman sonra aynı sorun oluyorsa usb'den yada girdiğiniz bir siteden dolayı virüs girme ihtimali yüksek. formatın hemen akabinde yapacağını pek düşünmüyorum

Israrla svchost un 120mb ram kullanması normal degil diyorum format attıktan sonra sorun devam ediyorsa yetersiz (güncel olmayan-aktive edilmemiş vs ) bi av kullanıyorsun.gerekli dosyalarını yedekle tüm diski bicimlendirerek formatla yedeklerini yeterli bi av ile tarattıktan sonra diskine geri at.bahsettigin sorunun donanımsal olma ihtimali 0 cünkü ram dedigimiz komponent bi hafızası olan araç değil transistorlerden oluşan bi elektronik devre onun herhangi bir şekilde herhangi bir koda mudahale etmesi imaksız sorunun kesinlikle yazılımsal dolayısyla yedek alıp tüm diskini formatladıktan sonra yeni işletim sistemi kurmak kesin çözüm.

Kullandığım kas. kendi sitesinden indirdiğim 30 gün denemelik son sürümü, deneme sürümleri lisanslı ürünler ile aynı işlevi görüyor diye biliyorum, ayrıca taşınabilir diskim var onu bir tarayayım dedim taktım bilgisayara 1500-1700 arası tehtit dedi uçan sabri gibi bir fırladım yerimden :) Ayrıca etica msconfig baktım explorer yok.. Bilgisayarımı 2 kez taradım (biri güvenli modda) sadece 1 tehtit algıladı başkada bişi yok ama yine değişen bir şeyim yok format hala atmadım ama atıcam yine aynı olacak diye eriniyorum =)

malwarebytes anti malware programı ile derin tarama modunda tarayıp
hijackthis programı ile hataları düzeltirsen problemin çözülür diye umuyorum..

Geri