Radye Temel Sistemi

:..asker..:

New member
Reaction score
0
Radye Temel Sistemi
Temel kazılır, kayalarla, taşlarla pekiştirilir. Üzerine ince bir beton dökülerek düzeltilir.
Bunun da üzerine 14'lük tabir edilen kalın demirlerin bağlantıları yapılarak kanaviçe gibi alttan, üstten ve yanlardan örülerek 60 cm, kalınlığında demir-çelik yığını haline getirilir.

Bu çelik yığını içine kuvvetlendirilmiş beton dökülmek suretiyle büyük bir beton kütle meydana getirilir. Şayet bir ucundan çok güçlü manivelarla kaldırılmak istenirse, ortasından bükülüp kırılmadan üstündekilerle birlikte komple kalktığı görülecektir.

Bu çelik kütlenin içine, 5 katlı bir binada kullanılacak bütün demirler kadar demir kullanılır. Bu sebeple deprem dalgaları, radye temeli ve üzerindeki duvarları komple kaldırıp indirir. Temelde bir bükülüp kırılma olmaz. Bu sebeple üzerindeki duvarlarda birbirlerinden ayrılma veya birbirinin içine geçme gibi bir hadise olmaz.
Ayrıca radye temel, dış duvarların oturduğu alandan yaklaşık 1 m. kadar daha geniş atılır. Mesela 100 m2'lik bir dairenin tabanına yaklaşık 140 m2'lik temel atılarak, binanın ağırlığının her tarafa eşit yayılmasını sağlar.

Üsdat İstersen Sen Bu Radye Temel Konusunda Bİraz Daha AraŞtirma Yap...yazdiklarin Sankİ Bİr Tane Bİna YapmiŞsin Ve Onun Temelİnİ AnlatmiŞsin Radye DÖŞeme KalinliĞi 60 Cm De Sabİt DeĞİldİr.. Ayrica İÇİne Konulacak Olan Donati Statİk Hesap Sonucu Belİrlenİr . 14 LÜk Demİr Olarak Sabİt Kalmaz .... TeŞekkÜrler.. İnŞ.yÜk.mÜh. Kaan

cell' Alıntı:
Üsdat İstersen Sen Bu Radye Temel Konusunda Bİraz Daha AraŞtirma Yap...yazdiklarin Sankİ Bİr Tane Bİna YapmiŞsin Ve Onun Temelİnİ AnlatmiŞsin Radye DÖŞeme KalinliĞi 60 Cm De Sabİt DeĞİldİr.. Ayrica İÇİne Konulacak Olan Donati Statİk Hesap Sonucu Belİrlenİr . 14 LÜk Demİr Olarak Sabİt Kalmaz .... TeŞekkÜrler.. İnŞ.yÜk.mÜh. Kaan

kaan senide bu bölümde paylaşımda görmekten mutlu oluruz elindeki dökümanları burda yayınlarsan buradaki arkadaşlarada yardımcı oluruz.

cell' Alıntı:

kardeş ben bina yapsam zaten bunlarla yetinmem!!
İnş. Yük. Müh olmuşsun ama daha bu konunun hangi başlık altında verildiğine bakmayı öğrenememişsin..
bunlar genellikle ödevlik ufak yazılar...
yani radye temel hakkımda elimde 1000 sayfalık kitaplarda mevcuttur..

inş . yük .müh adayı .. :-D

+sendende faydalanmak isterim yani... paylaşımcı olman dileğiyle... ;-)

Öncelİkle Şunu Belİrtmek İsterİm Kİ AŞagiliyici Ve KÜÇÜmser Bİr GÖzle YapmiŞ OlduĞun ÇaliŞmaya Bakmadim ...emege Ve Hİzmette Herzaman Saygim Vardir.bİlmeyerekte Olsa Kirdimsa ÖzÜr Dİlemekte Sanirim KİŞİlİĞİmİn Bİr ParÇasi Olsa Gerek.... İsterİm Ki Bİlgİyİ PaylaŞarak Ve TartiŞarak Bİr Yerlere Gelmek Eger Kİ Bu Form BaŞliĞi Altinda Benİmde Bİr Nemze Yardimi Olursa Bunu YapmiŞ OlduĞum Tezlerle Ve Şuanda Üzerİnde ÇaliŞmakta OlduĞum ( Doktora Ödevİm ) YÜksek Bİnalarda Zemİn Hakİmİyetİ Ve TaŞima Esaslari Konusunda Ayrica Çelİk Yapi Ve Beton Mukavemetİ Her GÜn Bİraz Daha Bİr Şeyler Ögrenme Çabasi GÖsterdİĞİm Deprem Sonrasi Yapi İyleŞtİrme Ve GÜÇlendİrme Konusunda Yardimci Olmak İsterİm....

babacanlar sıkmayın bende inşaatcıyım kardeşimizin açıklamasında yanlış bışey görmedım senın acıklamalarında doğru statık hesapla yapıldığını zaten bılmeyen yokdur sanırım.şimdi inşaat malıyetlerı arttı ona ne dıceksınız ben bunu merak edıyorum yuksek muhendıs arkadaşım buna bı çözüm var mı?

Cell Bu Konuda Hakli....radye Temel O Kadar SiĞ DeĞİl......
Asker Sanirim Uygulamasini YaptiĞi Bİr Projeyİ AnlatmiŞ....

bu konuda cell e katılıyorum... ister ödevlik ufak yazılar olsun, ister bir ilkokul ögrencisine anlatın, ister uzmanlık konusu olsun, bilgi yanlış olmamalı... asker in yazdıgı sanki bütün radye temeller böyleymiş gibi bir izlenim veriyor...

yaa haci siz neyin muhabbetini yapiyonuz yaaa. birakin radyeyi madyeyi kesondan haber verin bana. Radye temeli bizim ali usta da yapiyo. radye temel hesabiyla normal doseme hesabinin ne farki var.

dostun ona bakarsan o ali usta bütün binayı yapıyor....ama konu ile ne alaka....keseno gelince...başka başlık altında tartışşşş.....
evet radye temal hesabı ile normal döşeme hesabının farkı yok.....bizde aksini ifade etmiyozz....
bak kkılıc ne güzel demiş ' bilgi yanlış olmamalı....maksat doğru bilgiye ulaşamak

arkadaşlar lütfen dayak atar gibi konuşmayalım.sonuçta buraya kendimiz geliştirmek için geliyoruz.(Daha doğrusu birazda bilgisayar programlarımızı:) ). bilgisi olan yanlışları söylemek isteyen "sen yanlış biliyorsun git öğren gel " moduna girmesin.ben de böyle biliyorum desin.herkese teşekkürler.
İnşaat Mühendisi Adayı :):)

dostun ona bakarsan o ali usta bütün binayı yapıyor....ama konu ile ne alaka....keseno gelince...başka başlık altında tartışşşş.....
evet radye temal hesabı ile normal döşeme hesabının farkı yok.....bizde aksini ifade etmiyozz....
bak kkılıc ne güzel demiş ' bilgi yanlış olmamalı....maksat doğru bilgiye ulaşamak

Arkadaslar, Arkadasin birisi radye temel basligi altinda radye temeli bi sekilde basit hic bilmeyen birisine anlatir gibi anlatmis. ok iyide olmus hic bilmeyen birisi bunu okudugunda radye temel neymis neden saglam olurmus nasil yapilirmis biseler anlar. yaa simdi bizim bunu burada bu sekilde tartismamizin bir anlami yok. yok 14 luk tude yok 16 likti. kardesim mademki biz bu insaat isinin bilir kisileriyiz. Benim demem suki !kusura bakmayin biraz sert olabilir ama...! abicim hala burada radye temel tartisiyorsak biz birsey ogrenmemisiz demektir. (Kesonun ise baska baslik altinda islenmesi gerektigini iyi biliyorum, 4 adet ssss ile anlatmana gerek yok ve onlarin 3 u fazla.)

Geri