R/C model araçlar

burakk7

New member
Reaction score
0
evet yaklaşık 2 yıldır radio kontollü araçlarla ilgileniyorum. oldukça keyifli bir uğraş.
araçlar elektrikli(ep=electric power) ve nitro yakıtlı (gp=gas power) olmak üzere çeşitleri bulunmaktadır. boyutları 1/5, 1/8, 1/10, 1/16, 1/18 gibi çeşitlenmektedir. offroad, onroad, gibi çeşitleri vardır. her piyasada olduğu gibi model araç piyasasında da çeşitli markalar bulunmaktadır. bu piyasada en eski ve adını en çok duyurmuş firmaların başında Tamiya gelmektedir. onu kyosho, hpi, yokomo, gibi firmalar bu piyasada takip etmektedir.

araçlar tamamen profesyonel modelcilik statüsünde kabul edilmektedir. kit halde alınabileceği gibi rtr yani ready to run olarakta yani kullanıma hazır olarakta satılmaktadır. araçların 2 çeker önden veya arkadan olduğu gibi 4 çeker olanlarıda mevcuttur. 4 çeker araçların kontrolu daha kolay olmasından dolayı daha çok tercih edilmektedir. elektrikli olanlarda 7.2v sub c özel toplanmış 6 tane sıralı 1.2v luk pillerden gücünü almaktadır. yakıtlı olanlar özel nitro karışımlı yakıtlarla çalışmaktadır. şimdi şaselerden birkaç fotoğrafla daha anlaşılır hale getirelim.

elektrikli araç
stock halde 1/10 tamiya tt-01
xb_chassis3.jpg

TT01chassis.jpg

xb_chassis1.jpg

bu araçlar çeşitli modifikasyonlar geçirilerek performası artırılabilmektedir. aynı aracın modifikasyon sonrası hali. bütün parçalar upgrade edilmiş.
ayar.jpg

yakıtlı araç 1/10
stock halde
hpi nitro evo3 18ss

arabanin032vb6.jpg

arabanin031if0.jpg

modlanmış halde

deanolize004sr3.jpg

wintagewheel010di1.jpg

herkesin ilk sorduğu sorulara gelecek olursak. hızları nedir? gp araçlar yani yakıtlı araçlar herhangi bir modifikasyona uğramadan 70kmh ile modlandıkça 120kmh arasında hızlara ulaşmaktadır. elektikli araçlar ise 45kmh ile modifikasyonlarla 110-120kmh hızlara ulaşmaktadır.

benim bu araçlardaki ilgi alanım drifttir. drift genel olarak 1/10 elektrikli araçlarla yapılmaktadır. 2 tane drift aracım bulunmaktadır. yaklaşık 1 yıldır drift yapmaktayım ve isteğime göre araçlarımı modifiye edebiliyorum.

bunlarda benim araçlarım.

bu son yaptığım kaporta
toyota AE86 levin
DSC01037.jpg

DSC01027.jpg

bu şuan kullandığım şasem.
tamiya ta05r (ufak modlanmış)
DSC00263.jpg

bu da ilk kaportam
mazda rx7
DSC06926_1-1-3.jpg

1.jpg

uzun bir süre önce çektiğim drift videom

http://www.youtube.com/watch?v=gOsKMtoRf24

not: yazı bana aittir. sorular geldikçe cevaplandırabilirim. resimlerin bazıları alıntıdır.

bende nitrolu rc lerden almak istiom xxl modelinden.ama pek mekanikten fln anlamam..bozulur bi yeri sonra yapamam diye korkuyorum bende ... yoksa çok hevesliyim

norveçte eminim size teknik destek sağlayacak modelciler vardır. en kötü ihtimalle aracı aldığınız yerden size teknik destek sağlayacaklardır. biraz araştırma ile gerekli teknik bilgiler edinebilirsiniz. emin olun sonrası çok kolay. bende hiçbirşey bilmeden başladım şuan elektrikli araçlar konusunda bilgilere sahibim.

bende nitrolu rc lerden almak istiom xxl modelinden.ama pek mekanikten fln anlamam..bozulur bi yeri sonra yapamam diye korkuyorum bende ... yoksa çok hevesliyim

aynen kardesim bi arizasi olursa nasil yapicam die alamiyorum bende hastasiyim

arkadasi tebrik edeyim en azindan bi hobisi var
tebrikler

bence sorunlardan bu kadar korkmayın. başlangıç için önerilen genel olarak elektrikli araçlardır. uygun fiyatlı sıfır veya 2. el güvenilir bir araç alarak bu hobbye dahil olabilirsiniz. şuan hobbye girmeden hastasısınız ben girdikten sonrasini düşünemiyorum :D teknik destek konusunda bende yardımcı olabilirim. sorularınızı özel mesajla ya da istenmesi durumunda msn yoluyla cevaplandırabilirim. maksat bu hobbyi yaymak.

elektrikliler 350-380ytlden tam kullanılabilir halde tabi tamamen stock halde bulabiliyorsunuz. yaktlılar ise 650-750ytl arasından başlamaktadır.

yakıtlılarda daha uygunlarıda var ancak tabi kalite olarak çok farklı

Merhaba bu konuda her türlü bilgi almak isteyen arkadaslarıma yardımcı olabilirim.Ben 2 senedir bu hobi ile ilgileniyorum.Bu ise baslamak icin kesinlikle bir profesyonel yardımı ve destegi almanız gerekir.Bu arada bir düzeltme yapmak istiyorum yakıtlı modeller 329 ytl den baslıyor.İstanbulda bu hobi ile ilgili model magazalar vardır.Her türlü sorularınızı cevaplayıp size yol gösterip bu hobide ilerlemek ve keyif almak icin bana ulasın. [email protected]

bu arabalarda kuzenimdede var (350z) 800 ytl ye
almış

paylaşımın ve verdiğin bilgiler için teşekkürler

cok guzel bi hobi
ama ben bunlarin gercekleriyle ugrasiyorum.

Bu işle bende ilgilenmek istiorum fakat bu parcalar nerede bulunur kimden destek alabilirim gibi sorunlar uzaklastırıor bu işten.Arabalara karsı oldukca fazla ilgim var güzelliginden cok motorları önemli bnm için ama bir araba incelemek için fazla para lazım onun için ufaktan baslamak istiorum bu rc ler ile bunun için bana tam ve fazla bilgi lazım ne yapmalıyım (ilk defa netten bir yardım istiorum bu siteyi sevdim)

çok saol bende hastasıyım bu rc modellerin ama maddi durumum elvermediği için alamıyorum

haria şeyler bunlar, işimiz gücümüz bi belli olsun ilk iş bunlardan edinmek olur

bn de bu hobiye adım atmak istiyorum ama çevremde hiç ilgilenen olmadı için cesaret edemiyorum.uygun fiyatlı rc car satıcısı varsa adres yada http olarak bilgilendirebilir misin?
şimdiden thx...

Geri