Psikolojik bunalıma giren asker, iki arkadaşını şehit etti

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Psikolojik bunalıma giren asker, iki arkadaşını şehit etti

Muğla'nın Datça ilçesindeki Hava Radar Mevzi Komutanlığı'nda meydana gelen olayda, henüz bilinmeyen bir sebeple çıkan kavgada bir asker, silahla ateş açarak diğer iki askeri şehit etti.
asker2.jpg

Alınan ilk bilgilere göre olay, sabah saatlerinde yaşandı. Komutanlıkta vatani görevini yapan ve kimliği açıklanmayan bir asker, henüz bilinmeyen bir sebeple tartıştığı iki arkadaşına ateş açtı. Askerin açtığı ateşle, isimleri açıklanmayan iki asker şehit oldu. Askeri savcılık, duruma el koyarak soruşturma başlattı. Konuyla ilgili bilgi veren üst düzey bir yetkili, "Arkadaşlarına ateş açan askerin, büyük bir ihtimalle psikolojik sıkıntıya düştüğünü tahmin ediyoruz. Olayın arka planını savcılık soruşturuyor. Siyasi veya başka bir boyutu yok. Tamamen adi bir olay." dedi.

Gündem - Psikolojik bunalıma giren asker, iki arkadaşını şehit etti - ZAMAN GAZETESİ [İnternetin İlk Türk Gazetesi]

Şehit babasının korkunç şüphesi!

Şehit babasının korkunç şüphesi!

"Oğlumun sözlüsü, cinayeti işleyen kişinin, 'Beni yaktınız ben de sizi yakacağım' şeklindeki sözlerini telefonda duymuş."

154283_asker.jpg

Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığı Alarm İskan Tesisleri'nde vatani görevini yapan er A.K. , cinnet getirerek, aralarında anlaşmazlık bulunan üst devre erler Ömür Canca ve Tevfik Cebeci'yi gece koğuşta G-3 piyade tüfeğiyle vurarak şehit etti.

Olay, saat 01.40'da Datça ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Knidos Antik Kenti yolu üzerinde bulunan 107 Nolu Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığı Alarm İskan Tesisleri'nde meydana geldi.

Gece nöbet yerini terk eden Konya nüfusuna kayıtlı er A.K., daha önce tartıştığı üst devrelerden Rize'nin Pazar İlçesi doğumlu er Ömür Canca ve Antalyalı er Tevfik Cebeci'nin kaldığı koğuşa geldi. Cinnet getirdiği belirtilen er A.K. nöbet silahı G-3 piyade tüfeği ile kendisine eziyet ettiklerini öne sürdüğü Ömür Canca ve Tevfik Cebeci'ye kurşun yağdırdı.

Ömür Canca başına ve omuzuna, Tevfik Cebeci ise kalbine ve karnına isabet eden ikişer mermiyle olay yerinde hayatını kaybetti. A.K. ise gözaltına alındı. Datça Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Cenazeler otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Üç erin birkaç gündür kıdem meselesi yüzünden tartıştığı, A.K.'nın sürekli kendisinden üst devre olan Canca ve Cebeci'den şikayet ettiği öğrenildi.

RİZE'DEKİ BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Datça'daki Hava Radar Mevzi Komutanlığı Alarm İskan Tesisleri'nde dün gece cinnet geçiren bir asker tarafından vurularak öldürülen er Ömür Canca'nın Rize'nin Pazar İlçesi Zafer Mahallesi'ndeki evine ateş düştü. Ömür Canca'nın babası Orhan, annesi Nazmiye ve 3'ü kız 4 kardeşi gözyaşları içinde taziyeleri kabul etti. Askere gitmeden önce gemilerde çalıştığı belirtilen 2 yıllık gemicilik okulu mezunu Ömür Canca'nın babası Orhan Canca'ya, Pazar Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Belediye Başkanı Ahmet Basa da ziyaret ederek başsağlığı diledi.

NİŞANLISIYLA TELEFONDA KONUŞURKEN ÖLDÜRÜLMÜŞ

Baba Orhan Canca, gazetecilere olayla ilgili bildiklerini anlatırken şöyle konuştu:

“En son 16 gün önce kendisiyle telefonla görüşmüştüm. İşine bağlı bir çocuktu. ‘Bir an önce askere gideyim geleyim de işimi kurayım' diyordu. Dün gece saat 02.30 sıralarında sözlüsüyle telefonla görüşürken sözlüsü telefonda tartışmaları duymuş. Yani oğlum cep telefonuyla sözlüsüyle konuşurken bu olay oldu. Oğlumun sözlüsü, cinayeti işleyen kişinin, 'Beni yaktınız ben de sizi yakacağım' şeklindeki sözlerini telefonda duymuş. Ondan sonra telefon yere düşüyor. Sözlüsü oradaki bütün bağrışmaları duyuyor. Orada yaşananlar oğlumun cep telefonunda kayıtlıdır. Bunu araştırsınlar, olay ortaya çıkar. Sonra sözlüsü yakınlarımıza haber veriyor. Beni akrabalarımız sabah 06.30'da aradı. Askeri birliği en az 20 kez aradım ama bana sağlıklı bilgi verilmedi. Olayın araştırılıp gerçeğin ortaya çıkarılmasını istiyoruz.”

DHA

Datça'da şehit edilen askerin nişanlısı o an yaşanları duymuş

Yazık..
Psikolojik sıkıntıya girmiş olan birisini nasıl olur da sen tanımazsın
ve alırsın askere? Girerken sağlamdı içeride girdi bunalıma
deme daha fazla batarsın. O bunalıma neden girdi acaba?

Yazık..
Psikolojik sıkıntıya girmiş olan birisini nasıl olur da sen tanımazsın
ve alırsın askere? Girerken sağlamdı içeride girdi bunalıma
deme daha fazla batarsın. O bunalıma neden girdi acaba?

pff hiç bişeyide kaçırmıyorsunuz... hemen kontra atak :D belki sevgilisinden ayrılmıştır belki ailevidir.. var bir sebebi işte.. bunu araştırmak ya da düzeltmek yerine adamı niye askere aldın ne demek.. o kadar cahil adam askere gidiyor ve orada temel bilgiler hakkında ders veriyor ordu.. bunları niye yazmıyoruz o zaman...

innuendo askere gideceksin sanırım son günlerde açtığın konulara bakılırsa askerlik pekde hoşuna gitmiyor. Bunları okuyup askere düşmanlık beslememizi falanmı tasarlıyorsun merak ettim?

oscs senin de herhalde TSK ile ihalen var
baksana asker ne yaparsa doğrudur mantığına sahipsin..

Burada yapılan askerlik karşıtlığı ve askeriyenin sona
erdirilmesi değildir. Askeriyenin uğruna canını verecekleri
erleri doğru yolda kullanmamısıdır. Bu da gayet eleştiriye
açıktır. Askeriyedeki olan olaylar ve yanlışlar karşısında
tamamen duyarsız mı kalmak lazım? Önerin nedir..
Aradaki ilişkiyi kavrayabilmek lazım.

oscs senin de herhalde TSK ile ihalen var
baksana asker ne yaparsa doğrudur mantığına sahipsin..

Burada yapılan askerlik karşıtlığı ve askeriyenin sona
erdirilmesi değildir. Askeriyenin uğruna canını verecekleri
erleri doğru yolda kullanmamısıdır. Bu da gayet eleştiriye
açıktır. Askeriyedeki olan olaylar ve yanlışlar karşısında
tamamen duyarsız mı kalmak lazım? Önerin nedir..
Aradaki ilişkiyi kavrayabilmek lazım.

Bireysel olarak değerlendirmen gerekir bu olayları. TSK'yla ne alakası var kardeş.arkadaşın sölediği bence gayet açık sağlam sıhatli adamlar bile yeri geliyo bunalıma giriyor ailevi,maddi manevi sorunlar yüzünden.askerlini yapmadın heralde.

Bu yorumları bireysel olaylar üzerinden yapmıyorum
forumdaşım. Bir rütbeli askerin bir erin eline el bombası
vermesi, bir başka erin el bombası atması gibi,
helikopterle domuz avında koşmaları gibi pek çok
psikolojik yönden rahatsızlık örneği mevcut. Dediğim
gayet net, nasıl gizli örgütlerde rutin olarak psikolojik
deneyler ve taramalar yapılıyor ise bu TSK'da da yapılmalıdır.

ishynum846 tabikide askerlikteki her mantığa doğrudur diyemem. Her kurumda olduğu gibi bundada yanlışlar vardır. Ama şunu bilmemiz gerekir ki bu ordu olmadan Türkiye diye bir devlet olamaz. Yanlışları eleştirirken daha duyarlı olmamız gerekir. Milletin kendi ordusuna cephe alması ve çözüm niyetli olmayan eleştiriler ordumuzu yıpratır dolayısıyla bizi yıpratır. Art niyet içermiyen çözüm niteliğindeki fikirlere herzaman saygı duyulur. Olması gerekende zaten budur.

Bu görüşlerine katılmamak ve saygı duymamak hiçbir
Türk Delikanlısının harcı değildir. Daha net ifade ettiğin için teşekkür ederim.

innuendo askere gideceksin sanırım son günlerde açtığın konulara bakılırsa askerlik pekde hoşuna gitmiyor. Bunları okuyup askere düşmanlık beslememizi falanmı tasarlıyorsun merak ettim?

Askeriyenin içinde olan yanlışları gizleyelim mi?
Bu tarz olaylar ne ilktir nede son olacaktır.
Bizim bu forumda söylemeye çalıştığımız
bu olayların önüne geçebilmek için profesyonel orduya geçişin şart olduğudur.

Geri