Protestonun da bir adabı var

Albayrak

Can Feda
Reaction score
0
PROTESTO, bireylerin de, grupların da hakkı.

Ancak protestonun mekânı, bir konser kapısı değildir, afiş yakarak hiç olmaz.

Çünkü kitleyi kontrol edemediğiniz anda büyük olaylar çıkar.

Üstelik bizim belleğimizde, ‘Sivas katliamı’nın izleri hâlâ yaşıyorken meydana geliyor bu.

Başka bir yer seçilebilir, tepki farklı bir şekilde dile getirilebilirdi.

Üstelik 50-100 kişilik, sadece basın bildirisi okumak isteyen grupların protesto gösterilerinde bile kolluk kuvvetlerinin davranışını biliyoruz.

Devletin, hükümetin bu konulardaki refleksinin hızı, hayatla memat arasındaki bağı tayin eder.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın müdahalesinin olayların bastırılmasında rolü olduğunu Hakan Erdoğan’dan öğrendim.

Sivas’ta da devlet ve hükümet acil önlem alsalardı, zamanında müdahale edilseydi bu facia yaşanmazdı.

* * *

KONSERE, İdil Biret’e ilginin derecesini belirtmek için bazı sayılar vereceğim.

1700 tane bilet satılmış, 300 de davetiye dağıtılmış.

Demek ki konseri 2000 kişi dinlemiş.

Şarap firması sponsor değilmiş, sadece gelenlere ikramda bulunmuş. Bütün dünyadaki konserlerde yapılan bir olay.

The Whitehall Orchestra, İdil Biret’e eşlik etti. Biret, Çaykovski’nin 1. Piyano Konçertosu’nu seslendirdi.

İdil Biret, yaptığımız telefon konuşmasında herkesin düşüncesini, kanaatini söyleyebileceğini; ancak yakarak, yıkarak bunun yapılmaması gerektiğini söyledi.

Kutsal mekânlarda müzik yapılamaz diye bir yasaklamayı pek anlayamıyorum.

Mısır’a gittiğimizde Prof. Dr. Nevzad Atlığ yönetimindeki Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, yanlış anımsamıyorsam Kavalalı Mehmed Ali Paşa Camii avlusunda bir konser vermişti.

Ben cami avlularında dini musiki icra eden koroların konser vermelerini isterim.

Bazı okurlar, şarap konusuna takılıyorlar. O mekân kutsal bir mekân değil, müze. Orada başka zamanlarda da kokteyller yapıldı.

Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgül bugün de İdil Biret’i evinde ziyaret edecek.

* * *

ŞİMDİ dikkat edilmesi gereken, bundan sonraki durum.

Eğer mekân bu tür etkinliklere kapatılırsa, protestocular amaçlarına ulaşmış demektir.

Kaynak

Not: Alperenlerin Yazıcıoğlu' ndan sonra patlama yapmaya çalışmalarına son alet oluşum.
Parti dediğin başkalarını hatırlatmaz. Bana hep başkalarını hatırlatıyor Bbp..

her bufede her bakkalda sarap var veya buna benzer seyler satılır ben alkol alırım arada zevk ıcın

akıl almaz bır sacmalık bu protesto hangı mantıkla yapılmıs bıse anlamıyorum

Daha Çok Neden Şeriatçı Değilsin Diyen Mhp'den Ayrılan Yazıcıoğlu Baya Sağlam Bi Tayfa Bırakmış Arkasında.. Milliyetçi (!) Gençlik Napacaksın Ülkesini Dinini Kuruyor Değil mi...

Zaten konuyu burası açıklıyor..

Mısır’a gittiğimizde Prof. Dr. Nevzad Atlığ yönetimindeki Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, yanlış anımsamıyorsam Kavalalı Mehmed Ali Paşa Camii avlusunda bir konser vermişti.

Ben cami avlularında dini musiki icra eden koroların konser vermelerini isterim.

Bazı okurlar, şarap konusuna takılıyorlar. O mekân kutsal bir mekân değil, müze. Orada başka zamanlarda da kokteyller yapıldı.

her bufede her bakkalda sarap var veya buna benzer seyler satılır ben alkol alırım arada zevk ıcın

akıl almaz bır sacmalık bu protesto hangı mantıkla yapılmıs bıse anlamıyorum

Bende Türk evladı olduğunuz halde (büyük ihtimalle müslüman aynı zamanda) topkapı sarayı gibi kutsal emanetlerin olduğu ve 24 saat kesintisiz kuran okunan bir mekanda lakayit bir vaziyette içki içilmesi saçmalığına gayet olağan karşılamanızı ve protesto edenlerin mantığını çözemeyişinizi akıl almaz bir mantıksızlık olarak görüyorum.

Bu ne biçim bir nesil dir ki ecdadını, tarihini, dinini, töresini edep ve değerlerini bir kenara atıp batının batılı bir çocuğu gibi düşünsün ve hareket etme noktasına gelsin?

Yazar şunu iyi anlasın protestonun adabı varsa eleştirininde adabı vardır. Car car konuşacağına iki çift sözde sivas olaylarını hatırlattı diye başlıklar atan barbar v.s gibi hakaretler yağdıran kendi gibi satılmış aydın doğanın maaşlı finolarına etsin göreyim erkekliğini.

Bende Türk evladı olduğunuz halde (büyük ihtimalle müslüman aynı zamanda) topkapı sarayı gibi kutsal emanetlerin olduğu ve 24 saat kesintisiz kuran okunan bir mekanda lakayit bir vaziyette içki içilmesi saçmalığına gayet olağan karşılamanızı ve protesto edenlerin mantığını çözemeyişinizi akıl almaz bir mantıksızlık olarak görüyorum.

Bu ne biçim bir nesil dir ki ecdadını, tarihini, dinini, töresini edep ve değerlerini bir kenara atıp batının batılı bir çocuğu gibi düşünsün ve hareket etme noktasına gelsin?

Yazar şunu iyi anlasın protestonun adabı varsa eleştirininde adabı vardır. Car car konuşacağına iki çift sözde sivas olaylarını hatırlattı diye başlıklar atan barbar v.s gibi hakaretler yağdıran kendi gibi satılmış aydın doğanın maaşlı finolarına etsin göreyim erkekliğini.

resmen sacmalamıssın yok avrupa cocugu konusmaları felan

gecmıstede orası boyle etkınlıklere katıldı

ama senın gıbı beyınler kuranla ıckıyı mı aynı yerde dusunup boyle protestolar yapıyor

veya bu etkınlıgı yapanlar ıckıyı kurana karsı mı kullanaıyorlar

mılletı kıskırtmayın sacma sapan seylerle

haklı tepkilerinde alperenlerin destekçisiyiz..

sanatı değilde şarabı öene çıkararak kutsal mekanı alte edenler provakatif emellerine ulaşamayaca,klar

nasıl ki anıtkabirde kuran okuma yarışması düzenlemek provakatif bir eylemse

topkapıda da şaraplı sanat safsatası provakaasyon dur

arkadaşlar karşılıklı atışmalar insanları hepten kutuplaşmaya ve de birbirimizden hepten kopmaya sebep olucaktır...
öncelikle orda bir etkinlik yapılması güzel ama şarap içki gibi içiceklerin içilecek yeri orası değil...meyhaneler ne güne duruyor gitsin orda içsinler...orda PEYGAMBERİMİZİN tüm hatıraları duruyor ...saygısızlığı savunmanın bir sınırı bir haddi var...
ANITKABİRDE sarhoş olup içki içmenin ne kadar edep dışı bir olay olduğunu kabul edeceğiniz gibi..
koskoca alemlere rahmet olarak gönderilen bir NEBİNİN hatıralarının olduğu mekandada bu tür saygısız ve seviyesiz durumlar yapılmasının edep dışı olduğu vede alenen ve bilerek yapıldığı hepinizce malumdur...
bu seviyesizliği yapanları ve onları savunanları kınuyorum......

hadi o cumhuriyet çocuğu peki sen ne çocuğusun?arap?iran?humeyni?şakirt?

Dün atsız hoca felan lakırdısı yapan sendin değilmi? Gel bakalım atsızcı hangi kültürün takipçisi olduğunuzu cümle alem duysun... Türk evladıyız elhamdülillah Türk gibi verdik tepkimizi. Gavur gibi arka çıkmadık doğu türkistan ezilirken elde şarap tarihi mekanda zıkkımlananlara. Siz ne menem milliyetçisiniz ki gavurluğa meyledersiniz?

Atsız Hocaya ne çileler çektiren CHP zihniyeti değilmiydi? Ne olduda burada chp nin yılmaz savunucusu kesilip birde orda burda atsızcıyız lakırdısı yapıyorsunuz?

Şu iki konu herşeye ortaya koyuyor hala ne konuşuyorsunuz

Şarap firması sponsor değilmiş, sadece gelenlere ikramda bulunmuş. Bütün dünyadaki konserlerde yapılan bir olay.

Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgül bugün de İdil Biret’i evinde ziyaret edecek.

Ona buna saldıracağınıza şarap firmalarına saldırın.
Bir de suçlu insan elinde çiçekle özür dilemeye gider.
Partiniz mi yanlış siz mi? Önce buna karar verin.
Yaptığınız hatadan dolayı ÖZÜR DİLEDİNİZ bitti

birbirinizle atısmayı bırakmanızı tavsiye ediyorum

herkes fikrini belirttip gidebilir veyahut begenmedigi fikri düzgün bir üslupla eleştirebilir..

bu konuda tekrar uyarı yapılmayacak

...orda PEYGAMBERİMİZİN tüm hatıraları duruyor ...saygısızlığı savunmanın bir sınırı bir haddi var...
ANITKABİRDE sarhoş olup içki içmenin ne kadar edep dışı bir olay olduğunu kabul edeceğiniz gibi..
koskoca alemlere rahmet olarak gönderilen bir NEBİNİN hatıralarının olduğu mekandada bu tür saygısız ve seviyesiz durumlar yapılmasının edep dışı olduğu vede alenen ve bilerek yapıldığı hepinizce malumdur...
bu seviyesizliği yapanları ve onları savunanları kınuyorum......

Birincisi ANITKABİR adı üstünde kabir mezar,Topkapı ise saray.Eğer orası Topkapı Sarayı değil de Topkapı Türbesi olsaydı emin ol konser verilmez, konserde ikramda bulunuzmazdı

Bir de şu saygısız ve seviyesiz durum tabirini biraz açar mısın.Kutsal emanetlerin yakınında alkollü içkü tüketmek saygısızlık mı?Saygısızlık ise büyük saygısızlık mı?Örnk:25m büyük küfür 75 m saygısızlık 100m sonrası serbest gibi bir kriter mi var?Var ise bu kriterleri kim, neye göre belirlemiş aydınlatırsan memnun kalırım.

Topkapı Sarayı geçmişten beri çeşitli etkinliklere açılmıştır.Kızdığınız durum konser verilmesi mi? yoksa konserde İslam dinine göre yasak olan bir içeceğin ikram edilmiş olması mı?Eğer bu ikincisi ise tam talebiniz nedir?Ortak kullanım alanları İslam dininin gereklerine göre mi organize edilsin.Bugün Topkapıda içki içilmesin diyen zihniyet yarın okullar haremlik selamlık olsun,ramazanda dışarıda yemek yemek yasak olsun derse onlara da evet diyecek miyiz?

Yani anlıyorum seni kendimce ama sınır nerde çekilecek.

Geri