adres63
New member
- Reaction score
- 0
PROSTEEL 3D V17.1 for AutoCAD

Çelik yapıların çizim ve detaylandırılmasında son derece hızlı ve kolay çözümler sunan, ProSteel 3D programının AutoCAD 2000 uyumlu yeni sürümü.
Program zengin profil ve bağlantı kütüphanesi yardımıyla, çelik yapıların AutoCAD ortamında hızlı ve kolay bir şekilde 3 boyutlu olarak modellenebilmesine olanak sağlıyor. Model hazırlama aşamasında kullanıcı tarafından oluşturulan tüm yeni profiller ve bağlantılar da, daha sonra tekrar kullanılabilecek şekilde profil kütüphanesine eklenebiliyor.
3 boyutlu modelin hazırlanmasından sonra imalata yönelik tüm 2 ve 3 boyutlu detay çizimleri, istenen ölçek ve birimlerde otomatik olarak oluşturulabiliyor. Model hazırlama aşamasında, akıllı diyalog kutuları sayesinde girilen her yeni verinin çizim üzerinde oluşturduğu değişiklikler arka planda takip edilebiliyor. Bir eleman üzerinde yapılan değişiklik, bu elemanın bağlı bulunduğu tüm diğer elemanlarında otomatik olarak güncellenmesini sağlıyor.
Hızlı ve kolay çelik yapı tasarımı için geliştirilen Prosteel 3D ile merdiven, korkuluk, çerçeve, makas, aşık gibi yapı elemanlarının komple bir defada proje içerisine yerleştirilmesi mümkün. Kombine profiller üzerinde yapılan herhangi bir değişiklik, bu profili oluşturan bütün parçalara otomatik olarak yansıtılıyor.
Çatı ve duvar kaplamaları otomatik olarak en ekonomik şekilde yapılabiliyor. Yatay ve düşey çaprazlar kolaylıkla yerleştirilip, uçlarındaki plakalar oluşturulabiliyor. Her bir doğrultuda ve açıda berkitmeler atılabiliyor. Bağlanan elemanların kalınlıklarına göre otomatik olarak civatalar oluşturuluyor. İstenildiğinde civataların herhangi bir yere çarpıp çarpmadığı montaj için gerekli mesafelerle birlikte kontrol edilebiliyor.
Prosteel 3D’de pozlandırma tamamen otomatik olarak yapılıyor. İstenildiğinde grupların veya her tip elemanın ağırlık merkezi hesaplanabiliyor. Başka bir programa gerek kalmaksızın malzeme listeleri istenilen form ve formatta oluşturulabiliyor. Birden fazla projenin tek bir malzeme listesi altında toplanması da mümkün. 3 boyutlu çizimden 2 boyutlu imalat resimlerine geçişte, kulanıcı 2 boyutlu çizimin tüm detaylarını kontrol edebiliyor.
Buradan
Buradan
TEŞEKKURUMU UNUTMAYIN
ALINTIDIR
teşekkürler açıklaman için.erdincibas' Alıntı:arkadaslar programi kurmayi basardim. program calisiyor. ancak proje yapmadim henuz yarin basliyacagim. ancak arkadaslar firmasiyla gorustum bu programin kullanma klavuzu istedim ve zannedersem bu program X-steel den daha kullanisli. Ozellikle Steel merdiven olayinda amerikada cok yaygin. Bu arada programin degeri 8.000 USD. Programin nasil kullanilacagini bulamayanlar varsa yazsin anlatabilirim. zipli dosyalari tane tane ayni dosya icine ayri dosya olarak degil direk icindekileri acmak gerekiyor. ayni isimli dosya var dediginde yes to all deniyor ve iclerinden cikan zipli dosyalrin herhangi birini acinca tum dosyalar aciliyor ve kuruluma hazir oluyor.