PROSTEEL 3D V17.1 for AutoCAD

adres63

New member
Reaction score
0
TERAS'TA Peykenin Üzerine Oturmuş Denize Bakıyor
PROSTEEL 3D V17.1 for AutoCAD

logo-02.jpg

logo-03.gif

screen-023.gif

Çelik yapıların çizim ve detaylandırılmasında son derece hızlı ve kolay çözümler sunan, ProSteel 3D programının AutoCAD 2000 uyumlu yeni sürümü.
Program zengin profil ve bağlantı kütüphanesi yardımıyla, çelik yapıların AutoCAD ortamında hızlı ve kolay bir şekilde 3 boyutlu olarak modellenebilmesine olanak sağlıyor. Model hazırlama aşamasında kullanıcı tarafından oluşturulan tüm yeni profiller ve bağlantılar da, daha sonra tekrar kullanılabilecek şekilde profil kütüphanesine eklenebiliyor.

3 boyutlu modelin hazırlanmasından sonra imalata yönelik tüm 2 ve 3 boyutlu detay çizimleri, istenen ölçek ve birimlerde otomatik olarak oluşturulabiliyor. Model hazırlama aşamasında, akıllı diyalog kutuları sayesinde girilen her yeni verinin çizim üzerinde oluşturduğu değişiklikler arka planda takip edilebiliyor. Bir eleman üzerinde yapılan değişiklik, bu elemanın bağlı bulunduğu tüm diğer elemanlarında otomatik olarak güncellenmesini sağlıyor.

Hızlı ve kolay çelik yapı tasarımı için geliştirilen Prosteel 3D ile merdiven, korkuluk, çerçeve, makas, aşık gibi yapı elemanlarının komple bir defada proje içerisine yerleştirilmesi mümkün. Kombine profiller üzerinde yapılan herhangi bir değişiklik, bu profili oluşturan bütün parçalara otomatik olarak yansıtılıyor.
Çatı ve duvar kaplamaları otomatik olarak en ekonomik şekilde yapılabiliyor. Yatay ve düşey çaprazlar kolaylıkla yerleştirilip, uçlarındaki plakalar oluşturulabiliyor. Her bir doğrultuda ve açıda berkitmeler atılabiliyor. Bağlanan elemanların kalınlıklarına göre otomatik olarak civatalar oluşturuluyor. İstenildiğinde civataların herhangi bir yere çarpıp çarpmadığı montaj için gerekli mesafelerle birlikte kontrol edilebiliyor.
Prosteel 3D’de pozlandırma tamamen otomatik olarak yapılıyor. İstenildiğinde grupların veya her tip elemanın ağırlık merkezi hesaplanabiliyor. Başka bir programa gerek kalmaksızın malzeme listeleri istenilen form ve formatta oluşturulabiliyor. Birden fazla projenin tek bir malzeme listesi altında toplanması da mümkün. 3 boyutlu çizimden 2 boyutlu imalat resimlerine geçişte, kulanıcı 2 boyutlu çizimin tüm detaylarını kontrol edebiliyor.

Buradan

TEŞEKKURUMU UNUTMAYIN

ALINTIDIR

erdincibas' Alıntı:
arkadaslar programi kurmayi basardim. program calisiyor. ancak proje yapmadim henuz yarin basliyacagim. ancak arkadaslar firmasiyla gorustum bu programin kullanma klavuzu istedim ve zannedersem bu program X-steel den daha kullanisli. Ozellikle Steel merdiven olayinda amerikada cok yaygin. Bu arada programin degeri 8.000 USD. Programin nasil kullanilacagini bulamayanlar varsa yazsin anlatabilirim. zipli dosyalari tane tane ayni dosya icine ayri dosya olarak degil direk icindekileri acmak gerekiyor. ayni isimli dosya var dediginde yes to all deniyor ve iclerinden cikan zipli dosyalrin herhangi birini acinca tum dosyalar aciliyor ve kuruluma hazir oluyor.
teşekkürler açıklaman için.

kardeş çok teşekkürler ne diyim işime baya yarayacak

dostum eline sağlık. ama depositfile da bi türlü indiremedim. "tüm slotlar meşgul, sonra deneyin". inat ettim 2 kez denkgetirdim ama bu sefer server çok yavaş, 85 MB için 3-4 saat download süresi gerekiyo.denedim ama 2 saat sonra kitlendi, takıldı kaldı 50 MB'da :(
çok işime yarayacak bi program. ama bitürlü indiremiyorum. indirip kuran ve sorunsuz çalıştıran arkadaşlar varsa, rapide upload edebilirmi acaba? yapan bi yiğit olursa "ÖMÜR BOYU CEBİ BANKNOTSUZ KALMASIN" derim walla :)
gerçekten upload edebilirseniz çok sevinirim.
kolay gelsin herkese....

Arkadaşım ben bunu indirdim fakat kurulum gerçekleşmedi.Makinemde xpsp2 kurulu "unable install ... runtime" hatası veriyor. kurulum yarım kalıyor. Ne yapmalıyım?

ustat bu program tam olarak ne is gorur bi acsana. yani analizmi yapar birlesim detayimi verir yoksa mesela hani nasilki sta falan cizimleri direk autocad e atiyor onun gibi bisemi. yani sen profilleri giriyosun o cizimi mi veriyo. bi aciklasan bi zahmet. sagol yinede bi bakayim ise yarar biseye benziyor eline saglik.

Bu demo sürüm değildir inşallah,yine de iyi bi program teşekkürler..

programı indirdik ama kurulumu yapamadım herhangi bir set up veya install dosyası bulamadım kurulumu anlatabilirsen sevinirim cevabını bekliyorum

arkadaslar programi kurmayi basardim. program calisiyor. ancak proje yapmadim henuz yarin basliyacagim. ancak arkadaslar firmasiyla gorustum bu programin kullanma klavuzu istedim ve zannedersem bu program X-steel den daha kullanisli. Ozellikle Steel merdiven olayinda amerikada cok yaygin. Bu arada programin degeri 8.000 USD. Programin nasil kullanilacagini bulamayanlar varsa yazsin anlatabilirim. zipli dosyalari tane tane ayni dosya icine ayri dosya olarak degil direk icindekileri acmak gerekiyor. ayni isimli dosya var dediginde yes to all deniyor ve iclerinden cikan zipli dosyalrin herhangi birini acinca tum dosyalar aciliyor ve kuruluma hazir oluyor.

bu programın kullanışı hakında döküman varsa hele türkçesi çok makbule geçer.yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler......

hurfali dostum. programi kullanirken hata verdi. tekrardan kurmayi deneyecegim. demosunu istersen linkini verecegim. kullanma klavuzu olarakta turkce bulamam ama vaktim olursa ben biseler ayarlayip yayinlarim. Ancak bu aralar cok yogunum ilgilenecek pek zamanim olmuyor. biraz gecikebilir.

erdincibas arkadaşım yardımlarınızı bekleyecegim. teşekkürler........

erdincibas arkadaşım sende galiba çelikçisin programı hemen kullanmaya başlamandan bunu çıkarıyorum peki statik çelik programı olarak neyi önerirsin [email protected] a fikirlerini bekliyorum şimdiden teşekkürler.

filo ustadim burada etabs ve safe i kullaniyorlar ancak onlar cok ucuk programlar burdaki buro isi yapanlar malum turkiyedeki gibi fazla para kazanamiyor ve adam tutup etabs a 15 20 bin dolar vermiyor. aslinda burda statik olarak soyle bir olay var. Turkiyede iken zannederdik ki ABD de muthis bir muhendislik var. Yada ben oyle saniyordum. Abi burda adamlarin elinde abak var herkes ondan bakiyor. soyleki, mesela kiris uzerine alcipan duvar geliyorsa misalen 1 numarali abaga bak diyor. orda da ortalama 20 feet icin W14X26 kullan falan gibi degerler cikiyor. yani aslinda pek program kullanmiyorlar ve hesap yapilmasi gerekirse de el ile yapiyorlar. ancak var baska programlar ama celik isinde abi etabs sap safe X steel ve pro steel i bilmek sart. ancak detay cizimcileri bile genelde x steel ve prosteel i kullanmiyor. cunku zaten adamin hazir cizdigi eski cizimler var adam ordan copy paste yapiyo. zaten bolt lar atilirken standart. Mesela W8X13 beam inin tasiyabilecegi maximum kesme zaten belli ve maksimum yukleme oldugu dusunulerek maksimum bolt atiliyor. misal olarak 3\4'' lik bir bolt 60000 lbs kesmeye karsi koyuyor. buda yaklasik 28 ton eder ki en az iki tane atiyosun ve bu verdigim ornek en ufak beam. yuk tasiyan bir beam an az 14 luk oluyor ve 14 luk beam e en az 3 bolt atabiliyosun. Sadet olarak sunu diyeyim. Burada hesaba kitaba oyle bizim gibi dalmiyorlar sadece gokdelenlerde yapiyolar o hesaplari ancak dedigim gibi celikciysen kardes oncelikli bilmen gerekenler sirasiyla,
1-prosteel
2-xsteel
3-etabs
4-sap

ilaveten, Turkiyede celik cati icin eski bir program vardi adi aklima gelmiyor ama oda guzeldi bulsam onuda alacam. adini hatirlayan varsa banada soylerse sevinirim.

arkadaslr bunu yuklemek ıucın para ıstıyor kolylıgı nasıl anlatabılırmısınız

hocam nasil para istiyor? para isteyen ney? Rapidshare istiyorsa para o ister sen free download a tikla.baska kim para isteyebilirki?

arkadaslar gercekten anlatacam ama emin olun su son zamanlarda o kadar yogunumki birde evdeki bilgisayarimda bozuldu evde de calisamiyorum, ama sabredin program calisiyo celik detayi icin harika bi program bildigim kadariyla dilimin dondugu kadariyla anlatacam ama zaman alabilir kusura bakmayin, bu aralar tek basima 3 projeye managerlik yapiyorum is saatinde bunula ugrasamiyorum, sadece biraz bekleyin Turk devletinin zekii muhendisleri

Geri