programcı olacağım diyorsan buraya bak

arkadaşlar hepsi iyi konular sonucta bilgi verici benim bildiğim makina dili vardı sonra 8080 lerle beraber basıc cıktı bu arada dos halen yoktu sonra dos cıkınca basic qbasic pascal turbo pascal diyerek liste uzadı sonuc bence hiç biri zor değil makinayı tanıdıktan sonra mantığı kurduktan sonra bol yalnış doğruya goturur yanlışlarda başka şeyler oğretir şahsen bende oyle oldu amiga ile başladım ilk programlamaya 8080 derken zman bu zman zor değil hiç bir programlama dili bence tekrar ve başarı bizim zamanımızda int yoktu herkez kendi başına şimdi bilgi havu elimizde yapmak isteyen herkez yapar fazla dallanmadan cok tekrarla başarılı getirir hayal gucu programlama ne istediğini bilmek gerek maninaya ne dersen sana onu verir herzman doğru yanlış olarak calışır eksi artı o sensin senin bilgin azsa onunda azdır senin bilgin hayalin becerin varsa o sana seni gösterir programlama aslında herkez hergun yapar ornek birine herhangi bir konu konuşacaksan önce beyninde yorumlarsın ne ler soyleyeceksin hesaplar konuşmaya başlayınca beynin sana depoladığın dusuncelerden konu secer verir programda aynı birinde beyninden veri alırsın birinde makinadan ne verdiyesen onu iyi çalışmalar

teşekür sayın genc beyin çalışmanın devamını forum adı altında diliyorum.

Mc.BaRoN hocam çok doğru söylemiş.Bir de "Algoritma",ismi güzel olmasından dolayıdır sanırım öcü gibi veya ayriyetten öğrenilmesi gereken bir durum gibi gösterilmiş.Aslında yumurta haşlamak gibi birşey.Yapacaklarını nekadar ince düşünürsen,okadar geniş bir algoritma çıkarırsın.Bir de programlama diline göre değişir bu algoritma olayı.Örneğin C programlama dilinde en basit ekran çıktısı "printf" fonksiyonu ile bir çırpıda hallolurken,assembly gibi makine diline çok yakın bir dilde string'in(karakter dizisi) başlangıç adresine kadar belirtmeniz gerek ve bu iş bittikten sonra işlemciyi işletim sistemine bırakmanız gerek.Eğerki temelden bir eğitiminiz yoksa yüksek seviyeli dilleri ve sadece tek bir dil öğrenmenizi tavsiye ederim.

YAZILARIN HEPSİNİ OKUDUM, e-book ları rapidleyen arkadaş teşekkürler , bende 8 GB. lık bir e-book seti , görüntülü ders grubu olduğundan , bir de sınırlı bağlantım olduğundan ve şu sırada Hackhell'deki VS.2008 Professional Edition indirdiğimden vs.vs.vs konu başlığındaki e-bookları indirmedim ,bende vardır herhalde kesinlikle galiba ..
1991 de Üni.1.sınıf (İktisat) iken seçmeli ders olarak bilgisayar dersi vardı ,onu seçmiştim 1 yıl Basic gördük, o zaman bu zaman bilgisayarda faydalı programlar yapmak hayalimdi.. muhasebeciyim şu an ve kapsamlı bir muhasebe programı yapmak için kolları sıvadım, 5 aydır boş zamanlarımın tamamını programcılığa ayırdım, visual basic 6 yı öğrenerek başladım, şimdi Visual Basic.Net i öğrenmeye başladım.. Şubatta microsoftun sitesinden Visual Studio Expres Edition2008i indirdim.. Bizim gibi yeni başlıyanlar için görsel olarak programlamayı öğrenmek daha kolay..
Algoritma konusu Basic dersinin ilk konusu idi , insanın kendi beynindeki algoritması sağlamsa giriş bölümü atlatılmış demektir . Neyi hangi sırada kaç defa ne zaman yapacağını bilmek veya yapacağın programa bildirmektir algoritmadan amaç..

Hatırladığım kadarıyla , programlama dillerinin tarihsel gelişim sıralaması şöyle idi : Fortran>Cobol>Pascal>C>C++>Java>.NET Platformu(30 dan fazla dil)
.NET teknolojisi , programcılığın ulaştığı son nokta,Profesyonel programcılar bile tam bir cümlelik tarif veremiyorlar .NET hakkında. Çünki dil desen dil değil ,yöntem desen basit kaçar , umman desen karmaşıkmış gibi algılanır halbuki öyel değil, bambaşka bi şey .NET , tavsiye ederim benim gibi acemi arkadaşlara. Ordan mı burdan mı başlıyayım deme , direkt .NET teknolojisinde çimlenmiş bir dile balıklama dal . zorlana zorlana öğrenmek daha kalıcı oluyor .. gerçi zevklerle renkler tartışılmaz gelenekseli de unutulmamalı ..
Allaah bak şindi , yorumlara eleştirilere :)

Teşekkürler Dostum Ben Yeni Başlayacağım
Umarım İşimi Görür

teşekkürler ihtiyaclar dogrultusunda güzel paylaşım olmus eline sağlık

Emeğine Sağlık.. Ancak Şunu Söyleyebilirim..C# eğitimi Aldım
Visual Basic Çocuksa C# onun Babası DEĞiL DeDESidir... :)

yha birasda açıklama olaydı ii olcadı ama olsun ellerine sağlık dostum

Geri