programcı olacağım diyorsan buraya bak

king5

New member
Reaction score
0
king arkadaşım, açık konuşayım q ile algoritmayı duymadım tr de yaygın diil pek ama, vb den pascala geçmek tamamen saçmalık!.vb gibi yüksek tabanlı 1 programdan pascal gibi basit ve fazla işe yaramıyacak 1 programa geçmek anlamsız ve dengesiz 1 sıralama. kullanıcılara tavsiye etmiyorum.bence döngülerden başlayın ve nesnelere doğru ilerleyin zamanla programlama mantığınızın ve dönguleri kullanma yeteneğinizin ortaya çıktığını göreceksiniz :D king arkadaşıma e-booklar için tşk ederim ama sıralama yanlış

yavuz arkadaşım nacizane tavsiyemdir diye başlıyorum farkındaysan iddalı değilim ama ben heryerde programcılığın temeli algoritma diye duydum bencede öyle, ve qbasic bunlar temel oluşturuyor duymadım diyorsun garip. Sonra visual basic notları verdim. bence qbasic, visual basic in temelidir. Sonra dedimki (bunlar KESMEZSE) pascala başlaki DELPHİ ye temel olsun visual basicle pascal farkını biliyoruz hamdolsun :) yinede saol yorumun için bi teşekkür butonuna tıklasaydın bari i :)

HerŞeyden Önce Emegİne SaĞlik Benİm Pc Yenİ Ve Pc Hakkinda Bİlgİm Sifir Desem Yerİdİr Bİ Rumbayi Bİle İndİremedİm Benİm ŞÖyle Bİr Problemİm Var Benİm Pcde Her Fİlm AÇilmio Bana Ardimci Olursan Sevİnİrİm TeŞekkÜrler

ben direk vb den başlıyan biriyim elbetteki pascal dephiye çok benziyor ama vb den pascala geçmek cidden saçma direk delphi ye geçebilecek zekaya sahip olursun zaten.ama kod farklılıklarından diyosan döngü ve diyer zekayı vb evresinde kazanmış olur ve delphiye direk geçmenın mahsuru kalmaz.tabiki bu senin fikrin saygı sonsuz.ama ilk verdiğin programları cidden 1 2 kez duydum indirip 1 göz atıcam

king arkadaşım, açık konuşayım q ile algoritmayı duymadım tr de yaygın diil pek ama, vb den pascala geçmek tamamen saçmalık!.vb gibi yüksek tabanlı 1 programdan pascal gibi basit ve fazla işe yaramıyacak 1 programa geçmek anlamsız ve dengesiz 1 sıralama. kullanıcılara tavsiye etmiyorum.bence döngülerden başlayın ve nesnelere doğru ilerleyin zamanla programlama mantığınızın ve dönguleri kullanma yeteneğinizin ortaya çıktığını göreceksiniz :D king arkadaşıma e-booklar için tşk ederim ama sıralama yanlış

iyi de kardeşş Algoritma programlama dili değil ki programlamanın mantığı. Tr de yaygın değil demişsin senin programlama ile uğraştığına inanamıyorum çünkü algoritma piyasası olan bişey deil ki programlama işinin başında öğrenilen bi mantık..:durdurun

ilk ünce elleine klavlene mausuna bilgisayarına sağlık kardeş istediğim düküman bu teşekkur ediyorum sonrada biraz hata yapmıssın ters gitmişsin selametle :D

bir programci olarak sunu soyleyim arkadaslar c ile baslayin hepsini cozersiniz delphi yide c++ da c# bile

C herşeyin babasıdır ama önce tabikide algoritmayı adam akıllı öğrenmek lazım.

ben direk vb den başlıyan biriyim elbetteki pascal dephiye çok benziyor ama vb den pascala geçmek cidden saçma direk delphi ye geçebilecek zekaya sahip olursun zaten.ama kod farklılıklarından diyosan döngü ve diyer zekayı vb evresinde kazanmış olur ve delphiye direk geçmenın mahsuru kalmaz.tabiki bu senin fikrin saygı sonsuz.ama ilk verdiğin programları cidden 1 2 kez duydum indirip 1 göz atıcam

Bu arada Visual basic programlama dillerinin en basitidir VB bilen kolay kolay delphi ve c yada diğer makina diline yakın dilleri öğrenemez...

herşey bi yana bu guzel bilgileri paylaştıgın için cok tesekkur ederim.

programlama öyle e-book la programlama öğrenilmez arkadaşlar
ben 2 senedir programlama eğitimini alıyorum temelim daha yeni oturdu eğer böyle bir niyetiniz varsa profesyonel setifikalı kurslara gidin e-bookla anca hesapmakinesi yaparsınız

arkadaşım bu arada emeğine sağlık

Aslında bana vb den pascal geçmek biraz garip geldi.
Neden mi ! vb dili pascal a nazaran insan dili ne daha yakın bir yapıya sahip
yani pascal mascal artık hikaye oldu diyebilirim
Çünkü artık microsoft visual basic.net diye bir yazılım dili çıkarmış ve bu dil sayesinde insan
dili mantığı ile daha anlaşılır bir kod bloğu yada blokları yazılabilir.

ANCAK YİNEDE PAYLAŞIMIN İÇİN ÇOKKK TEŞEKKÜR EDERİM

ben direk delphiden başladım hiç zor olmadı c++ geçmek istiyorum az bi bilgi edindim ama nerden bulabilirim cd sini?

Ha ha ha. Arkadaşım:
bilen biri' Alıntı:
Biliyorsan konuş ibret alsınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar
Pascal işe yaramayacak bir dilse bende cumhurbaşkanıyım. Ayrıca arkadaşım sen daha "Q"yu, algoritmayı duymamışsın??? Allah Allah. Türkiyeye gelmemiş bunlar, Türkiye dünyada değil ayda ya. Ufak bir not o birler "1" diye yazılmaz. Türkiye ayda değil sen aydasın.
Eğer halen kendi dediğini savunacaksan önce gogılda VB ile Object Pascal'ın karşılaştırmasını ara.

Arkdaşlar bir yığın kaynak verilmiş.'kesmedi mi?' bu ilginç bi soru gibi geldi bana :) çünkü 'kesmek' veya 'kesmemek' size amaçlarınız doğrultusunda yetip yetmediğine bağlıdır. Ve şunlar başlayın devam edin sadece bi öneri olabilir gerçekçilikle pek alakası olmayan bir öneri. Programlamaya başlayacaksanız önce amaç belirleyin 'Ben neyi programlayacağım?' bunun cevabına göre hareket etmeniz hem zaman kazandırır, hem de daha az yorulursunuz. Mesala veritabanı yazılımcığında Visual Basic tercih edilir. Nedeni Acces veritabanının bütün gücünü kullanabilmesidir. Sistem yazılımcılığında C ve Asm kullanılır nedeni donanıma hükmedebilmenizdir. Oyun yazılımcılığında C# ve C++ (Bazen Delphi) kullanılır. Yani önce amaç seçin biraz araştırın ve başlayın. Programlama dilleri lisanlar gibidir. Yabancı bir lisanda 1-2 yılda uzman olamazsınız. Ea Games Los Angles stüdyolarındaki programcıların programlama geçmişi 10-15 yıldır. Evet bu iş E-book larda olmaz bir yere kadar gidersiniz.Ve bir dilin herşeyinde uzman olamazsınız. Mesala Visual Basicde kendinizi webe verirsiniz bu arada diğer alanlarda körelirsiniz. Yani arkadaşar önce amaç belirlemelisiniz. Ve ilk başta problem çözme yeteneğiniz iyi olmalı.

öncelikle kingden bu baplaşımı icin teşekurler yorumlarınız okudum bir celişkiye girdim prgramcılık icin sizce dogru sıralama nedir yani ilk hangi veri tabanından başlamalıyım msj veya yorum olarak yardımcı olursanız sevinirim

Geri