Prof. Türkan Saylan vefat etti !

€rd@ls10

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

265226.jpg

Prof. Dr. Türkan Saylan kimdir?
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, tedavi gördüğü hastanade sabaha karşı vefat etti.

Uzun süredir kanser tedavisi gören Prof. Dr. Saylan, kan değerlerinin düşmesi nedeniyle İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü'nde kontrol altında tutuluyordu.

Türkan Saylan 13 Aralık 1935'te İstanbul'da doğdu. 1944–1946 yıllarında Kandilli İlkokulu ve 1946–1953 yıllarında Kandilli Kız Lisesi'nde okuyan Saylan, 1963'te İstanbul Tıp Fakültesini bitirdi. Saylan, 1964-1968 yılları arasında Sosyal Sigortalar Nişantaşı Hastanesi'nden Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanlığını aldı.

1968 yılında İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı'nda Başasistanlığa başlayan Saylan, 1972'de doçent, 1977'de profesör unvanını aldı.

Prof. Dr. Saylan, 1976 yılında Lepra (Cüzzam) çalışmalarına başlayarak Cüzzamla Savaş Derneğini kurdu. Saylan'a 1986'da kendisine Hindistan'da "Uluslararası Gandhi Ödülü" verildi.

Prof. Dr. Türkan Saylan 1989'da, bir grup Atatürkçü aydın tarafından devrim yasalarını ve laik düzeni koruyup geliştirmek amacıyla oluşturulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) kurucularından ve genel başkanlığı görevini yürütttü.

13 Aralık 2002'de emekli olarak resmi görevlerini devreden Saylan, gönüllü kuruluş olarak ÇYDD'nin Genel Başkanlığını sürdürüyordu.

kaynak

Gideceği mekan hakkında yorum yapamayacağım....

nedenmiş gideceği mekan hakkında yorum yapamayacaksın mekanı cennet olsun tabi o kadar genç çoçuğa yardım etti

bu dünyada istediği gibi yaşadı.. asıl onu öteki tarafta görmek isterdim
sayın asil saylan hanımefendiyi
şimdi ölme vakti değil diyodu ..dur dur karadenizliler ne der
'' NE OLDİ RENGUN SOLDİ ''

çocuklara yardım ederken bir taraftanda kafalarını yıkıyordu nere giderse gitsin

bu dünyada istediği gibi yaşadı.. asıl onu öteki tarafta görmek isterdim
sayın asil saylan hanımefendiyi

Bayramınız olsun hadi bakalım. Sövenler bile olacaktır aranızda.

Evet Türkan Saylan vefat etti ama onun milyonlarca çocuğu arkasından gitmeye devam edecekler. Türkiye'nin cahillikle gericilikle mücadelesini aynı Türkan Saylan gibi devam ettirecekler....Bu uğurda canını vermeye hazır milyonlarca insan var bu ülkede..Sevenlerinin başı sağolsun.

Türkan Saylan'a sövenler, vefatını bayram ilan edenler, asıl sizin öbür dünyada yatacak yeriniz var mı?

siz işte bi de müslüman olacaksınız bi bizim dinmizde ölenin arkasından kötü bişey söylenmez ne yaptıysa bana göre türkan saylan bu ülkede iyilikten başka bişey yapmadı

Evet Türkan Saylan vefat etti ama onun milyonlarca çocuğu arkasından gitmeye devam edecekler. Türkiye'nin cahillikle gericilikle mücadelesini aynı Türkan Saylan gibi devam ettirecekler....Bu uğurda canını vermeye hazır milyonlarca insan var bu ülkede..Sevenlerinin başı sağolsun.

Türkan Saylan'a sövenler, vefatını bayram ilan edenler, asıl sizin öbür dünyada yatacak yeriniz var mı?

Katılıyorum Madness.Böyle insanlar kolay yetişmiyo ama yetişenlerde birilerini rahatsız ediyo anlaşılan.Allah mekanını cennet etsin

Giden gitmiş bu kadar tartışmayalım bence.

türkiyede hırsızlık nasıl yapılıyo bazıları çok iyi biliyo ve kimse görmeden ceplerini dolduruyolar işte böle türkan saylan gibiler de o gence çocuğa yardım ediyor arkalarından öldüğünde bayram ediolar inşallah ölsün diye bayram eden kişilerin de bu başına gelir onların arkalarından da bayram ederler öldüklerinde

evet türkan saylan iyi bir eğitimci adanmış bir insan olabilir ama ben onun o niteliklerini hayıra kullandığına inanmıyorum misyonerlik faaliyetleri dine karşı düşmanca tutumu onu yaradana değil onu yönetenlere iman etmesi allahın kanunlarını aşağılaması namazla dalga geçmesi vs vs eğer dediğniz gibi iyi birisi ise ve ben yanılıyosam mekanı cennet ola yok ben haklıysam ???????????????????????????????????????

cok güzeL oLmu$ süper bi zamanLama... ba$ınız saoLsun ba$ınız kopmu$ bu dünyadan birazda ahirette devam etsin namaz kıLmak yerine baLe yabtırmaya ...

sen geceden kalmasın heralde elbette ki bilimsel yönde yaptıklarını göz ardı etmiyorum..sonuçta belli makamlarda bulunmuş o kadarcık da faydası olmalı..
Ayrıca ölmüş birinin arkasından sövmeyecek kadar ben asilim. ve bu benim düşüncem evet hiç üzülmedim seni de ilgilendirmez.. çağdaşık adı altında milleti kandıran bu uğurda herşeyi göze almış birisinin arkasından yas tutacak değilim..
Ne diyordu sizin şu Mefta SAYLAN
'' biz kızların kuran okuması namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz.. '' al işte isteğini öteki tarafta gerçekleştirirsin

sen geceden kalmasın heralde elbette ki bilimsel yönde yaptıklarını göz ardı etmiyorum..sonuçta belli makamlarda bulunmuş o kadarcık da faydası olmalı..
Ayrıca ölmüş birinin arkasından sövmeyecek kadar ben asilim. ve bu benim düşüncem evet hiç üzülmedim seni de ilgilendirmez.. çağdaşık adı altında milleti kandıran bu uğurda herşeyi göze almış birisinin arkasından yas tutacak değilim..
Ne diyordu sizin şu Mefta SAYLAN
'' biz kızların kuran okuması namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz.. '' al işte isteğini öteki tarafta gerçekleştirirsin

bırak karde$im bunLar i$ine geLmedikLeri yerde hemen camur atarLar bunLara anLatıcagına git duvara anLat dha iiii herkes istediğini sever istediğini sevmez kimse buna karı$amaz eğer arkasından sövüLmeyi hak edecek faaLiyetLerde buLunmu$sa ben ana avrat söverim bu asiLLiği a$an bi durum ....

öbür tarafta baLeciLer değiL sambacıLar bekLiyo onu adaLet teceLLi eder orda hic aksamadan...

Hakkında bi sürü iddaa var.

''Misyonerlik yaptı,pkklılara burs verdi.'' Ben b.k atayım da nasıl olsa müridler inanır.

Vefat etmiş insanın arkasından bile bela okumaya çekinmeyen ''müslümanlar'' , Amerika'daki beyin yıkayıcının yaptıklarını araştırın.

ѕσηυη¢υ;4315262' Alıntı:

''Misyonerlik yaptı,pkklılara burs verdi.'' Ben b.k atayım da nasıl olsa müridler inanır.

Vefat etmiş insanın arkasından bile bela okumaya çekinmeyen ''müslümanlar'' , Amerika'daki beyin yıkayıcının yaptıklarını araştırın.

tam olarak ne yazdğını eminiö sende anlamadın

ѕσηυη¢υ;4315262' Alıntı:

ya arkada$ım sen sevebiLirsin insan yerine koyabiLirsin biz koymuyoruzda sevmiyoruzda zorLamı_? $imdi amerikadaki ne aLaka hemen onu getirip buraya soktunbizim beynimiz kirLi faLan değiL çok $ükür temiz.. Temiz oLan $eyde yıkanmaz dmi (= dünya konu$uyo o adamı haLa amerikadaki beyin yıkıyıcı diyosun ya snn beynin bukadar aLgıLayabiLio demekki yanLı$mıyım...??? kar$ıLa$tırmayı yapan sizsiniz biz değiLiz $hu yazıdgında buunu cok güzeL onayLıyo dmi...

bırak karde$im bunLar i$ine geLmedikLeri yerde hemen camur atarLar bunLara anLatıcagına git duvara anLat dha iiii herkes istediğini sever istediğini sevmez kimse buna karı$amaz eğer arkasından sövüLmeyi hak edecek faaLiyetLerde buLunmu$sa ben ana avrat söverim bu asiLLiği a$an bi durum ....

öbür tarafta baLeciLer değiL sambacıLar bekLiyo onu adaLet teceLLi eder orda hic aksamadan...

aynen öyle yaaa. bunlarla ikili diyaloğa girmemiz de hata ama napalım.. dayanamıyorum..bunların karşısında el pençe durcaksın her fikirlerine başını sallıcaksın.. onlar Atatürkü , Türkiye yi senden çok sevecekler ama senin sevmeye hakkın olmayacak.. çünkü onlar asil sen değilsin.. bu ülkede vatan uğruna savaşıp sen can vereceksin onlar mışıl mışıl yataklarında yadaa gizli toplantılar ülkeyi bölüp parçalamak için gecelerini gündüz yapacaklar.. ama sen ülke için canını sadece vereceksin.. ve hiç bir zaman sen % 5 lik asil kısımın içine giremiceksin.. hep ezilen sömürülen olarak yaşamışsın hayatın boyunca da öyle kalacaksın
saylan sen % 5 lik asil kesim içindesin daha yapacakların var kız öğrencilere daha kim bale öğretecek çok erken daha yapacakların vardı vakitsiz vakitsiz nereye böyle :(:(

Geri