Prof. Türköne :"Darbecileri yağlı kazığa oturtalım"

• Konbuyu başlatan Kutay Alp
  • Başlangıç tarihi
K

Kutay Alp

Guest
Darbecileri yağlı kazığa oturtalım

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine atanan ve tepkiler nedeniyle istifa eden Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne, darbeciler için “idam” cezasının getirilmesini, hatta mümkünse “yağlı kazığa oturtulmalarını” istedi.

Antalya’da bir toplantıya katılan Türköne, şunları söyledi: “Darbeciler için idam cezası getirilsin istiyorum. Darbeciler de bunu bilerek darbe yapsınlar. Bana sorarsanız ben onlar için ’idam yerine’ eskiden olduğu gibi ’yağlı kazıklara oturtularak’ cezalandırılması taraftarıyım. Bizler, darbecileri cezalandıralım ki bir daha başkası darbe yapmaya yeltenmesin.”

Darbecileri yağlı kazığa oturtalım - Hürriyet Gündem

Ülkeyi birilerinin kucağına oturtan elini kolunu bağlayanları da kaynayan kazana atalım.

aslında güzel başlık,

mesela bu ülkede devletin ve milletin parasını iç eden bir başbakan vardı,yargılandı,suçlu bulundu.Ceza verildi.Am sağlık sorunları nedeniyle bu ceza ev hapsine çevrildi...

Buraya kadar doğru değil mi?

Yargılayanlarda bu günkü iktidarın yargısıdır her halde..Burada yargılamaya yorum yapamam,tarafsız ve adil yargıya her zaman güvenmiştir bu millet :)

Ama asıl önemli olan;

hırsızı affeden aynı davada yargılanandır :)

diyorum ki;

yetimin malını çalanı da bu kazığa oturtacaksan ,işte o zaman adalet belki olur :)

belki gün gelir,

gül e gül e o yağlı kazıklara el tutuşarak gidersiniz :)

bu konudaki yorumum neden silindi

darbecilere laf söylemek birilerinin zoruna gitmiş anlaşılan

Bunu övünüp paylaşanlara hediyemm olsunn :) bakın kardeşiniz ne yapmış artık el birliğiyle oturtursunuz kazığa :)

“Darbeciler yağlı kazığa oturtulsun” diyen Mümtazer Türköne, Azerbaycan’daki darbe girişiminin faillerinden olduğu ortaya çıktı.

atatürk düşmanı düşmanımdır.ama bu adam o kadar düzeysiz ki küfür bile edemiyorum.mustafa akyol türü bişey

Arkadaşlar adamın kişiliği ile ilgili birşey demeyeceğim ama bu ülkede darbe olmaması için ne gerekiliyorsa yapılsın. Yorumlara bakıyorum sanki darbe yapanlara madalya verilsin ellenmesin gibi bir tavır içindeler

Darbeciliği savunan yok da onuda halk çok mağdur olursa kendi askerimiz zaten yapıyor colombiya askeri değil ( o zamanki karkaşada biribirini vuran insanlar türemişti çokca, 12 eylül darbesinde halk sokaklara çıkıp göbek atmıştı diye biliyorum yanlışmıyım.) herşeyi geçtik halkın aklını bulandıran bu tip adamları ciddiye alıp bir yere getiren zihniyetlerin ne maksatla bunu yaptığını anlamak mümkün değil takdir edersiniz ki.

askeri darbe kötüdür de diktatörlük iyi midir? Bugün kim sivil darbe olmadı diyebilir? Kim yargı bağımsızlığından bahsedebilir? Kim ideolojik zulüm yoktur diyebilir.dün "her sade müslüman irticacı değildir" diye yırtınıyordunuz da bugün neden her cumhuriyetçi darbecidir diyorsunuz? Ayıp değil mi?

Geri