arkadaşlar merhaba.
görüyorum ki kurulumla alakalı birçok arkadaşta benim gibi sıkıntı yaşıyor. Bu programın kurulumu ciddi anlamda sıkıntılı bir işmiş yahu.
ben biraz baktım dosyalara. Yapılması gereken adımları buldum ve büyük ölçüde de anladım. .rar dosyasını açtıktan sonra ortaya çıkan program kurulum dosyamızın şurasında - D:\programlar\primavera\Primavera_v5\Doc-V5.0\IT- bir adminguide diye pdf var. burada kurulumun nasıl tamamlanacağı detaylı biçimde anlatılıyor.
Ama özetlemek gerekirse programımız database olmadan çalışmıyor. Bu database de iki çeeşit serverden birisi üzerine kuruluyor. ya MYSQL de bir data base oluşturacağız yada oracle diye bir serverda.ben bu network, ağ, server işlerine falan yabancı oldugum için tam olarak ne nanedir bunlar bilmiyorum. Fakat yardım dosyasında dediğine göre "For smaller implementations, you can use Microsoft SQL Server Desktop Engine (MSDE)". bizim için bu MSDE yeterli olacaktır. bunun kurulumunu da office cdlerinde bulabilirmişiz. bu kurulumu yaptıktan sonraki adımlar kolay. yine aynı adminguide'ın 36 ila 44.(total pdf sayfasınana göre 51-59 arası) sayfaları arasındaki adımlar takip edilerek kurulum tamamlanabilir.
Lisans numarası zaten lisans-şifre dosyasında mevcut. birde yardım dosyasında göreceğiniz üzere bir license.text dosyası hedef gösteriliyor. o da yine lisans-şifre dosyası içerisindeki lisansdar dosyasında mevcut.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. iyi günler iyi çalışmalar.