Pratik Lahmacun

bLue__qirL

Banned
Katılım
1 Ocak 2007
Mesajlar
8,368
Reaction score
0
Puanları
0
pratik.jpg


Malzemeler

* 2 adet yufka
* 100 gram kıyma
* 1 adet domates
* 1 adet soğan
* 1 adet kırmızı dolmalık biber
* 1 diş sarımsak
* 1/4 demet maydanoz

Hazırlanışı

1. Kıyma dışındaki bütün malzemeler robottan geçirilip, ince hale getirilir.
2. robottan geçirilen malzemelerle kıyma iyice karıştırılıp, yoğurulur.
3. Yufkalar ortadan ikiye katlanır.
4. Çeyrek daire oluşacak şekilde ikiye kesilir. (Bu şekilde elimizde ikiye katlanmış iki yarım yufka olur.)
5. Bir kere daha ortadan katlayıp daha küçük, üçgen şeklinde, dört adet yufkadan taban elde etmiş olacağız.
6. Şekil verdiğimiz yufkalar tepsiye alınır.
7. Hazırlanan iç üzerlerine konulur.
8. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirildikten sonra servis edebilirsiniz.

prtk.jpg

off canım çekti yhaaa :melek
 
WAlla yeni Yemek YEdim

Canım Hiç Çekmiyor =P
 
canım çekti valla..ama burada bunu yapabilcek bi ascı nerede...
 
Yapmasina yapicam da Irlanda'da yufkayi nerden bulucam. Sizlere afiyet olsun
 
Ben de deneyeceğim ya çok güzel sağ ol.
 
hamuru çok ince olmazmı bu şekilde yani lahmacun hamurundan daha ince hamur açsak daha iyi değil mi:durdurun
 
açlıktan ölüyorum yaaaaa
tarif için çok teşekkürler =)
umarım anneme yaptırmayı başarırım :D
 
yarın deniycem bunu çok güzel görünüyo eline sağlık canım
 
gerçeği gibi olurmu acaba.. tşk.
 
Geri
Üst