Postal öpücü’ dediler, kalkıp ayağına gittiler

l3adl3oy

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
‘Postal öpücü’ dediler, kalkıp ayağına gittiler

BUGÜN peşmergeyi ‘devlet’ olarak tanıyıp ayağına giden AKP iktidarının önde gelen isimleri, daha önce çok sert açıklamalar yapmıştı. En sert sözler ise Cemil Çiçek’ten gelmişti: Şu ülkenin yöneticisi, filanca aşiretin şeyhi, ‘dünün postal öpücüleri’ şöyle demiş, böyle demiş...
Kırmızı çizgiyi çabuk unuttular
İktidarlarının ilk yıllarında, Türk dış politikasının kırmızı çizgilerinden olan Irak’ın toprak bütünlüğünü savunan ve Irak’ın kuzeyindeki Kürdistan’a asla izin vermeyeceklerini söyleyen AKP’liler, 2008 yılının mart ayında ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin Ankara’ya getirdiği Kürdistan tebligatının ardından ağız değiştirdi. Bugün Kürdistan’ı resmen tanıma aşamasına gelen AKP’lilerin, tebligattan önce söyledikleri sözler ise şöyle:

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek (27 Eylül 2006):

Terörle ilgili şu ülkenin yöneticisi, filanca aşiret şeyhi, ’dünün postal öpücüleri’ şöyle demiş, böyle demiş... Şuan ki terör algılamamızda bir değişikliğe neden olmaz. Biz inanıyoruz ki hâlâ terörün destekçileri dışardadır.

Başbakan Erdoğan (29 Ekim 2007):
Barzani muhatabımız olamaz. Barzani, terör konusunda tavrını çok açık ve net ortaya koymak durumundadır. Kendisi terör örgütüne yataklık yapar durumdadır. Bana o kişiyi sormayın

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül (21 Ekim 2007):

(Barzani’nin “Türkiye operasyon yaparsa kendimizi savunma hakkımızı kullanırız” açıklamasının hatırlatılması üzerine) Bana bu tür kişilerle ilgili sorular asla sormayın. Benim muhataplarım bellidir. Tanımayız

Dışişleri Bakanı Ali Babacan (26 Kasım 2007):

Barzani tanımadığımız yönetimin
önde gelen ismi.

kaynak

başbakan erbilde

Geri