Ponpon kızlar İranlıları sıkıntıya soktu

Cehennem_Zebanisi

Super Moderator
Süper Moderatör
Reaction score
0
Ad Caine vero et ad munera illuis non respexit ira
310820101041598527135_2.jpg

Ponpon kızların gösterisine VIP tribünündeki İranlıların tepkisi çok farklı oldu.

VIP tribününde oturan İranlılar, ponpon kızların gösterilerinde büyük sıkıntı yaşadı. Çözümü, sahaya arkalarını dönmekte buldu. İran seyircisi ise maçı kadınlı, erkekli hep birlikte izledi.

Dünya Basketbol Şampiyonası tüm hızıyla sürerken, Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki maçların ponpon kızları olan Rus dans grubunun gösterileri İran-Tunus maçında tribünleri neşelendirirken, İran yöneticilerini büyük sıkıntıya soktu.VIP tribünde B Grubu’ndaki karşılaşmayı izlemek için yerlerini alan İranlılar, molalarda sahaya çıkıp gösterilerini sunan ponpon kızlara bakmayıp, ayağa kalkarak sahaya sırtlarını dönerek bu duruma çözüm buldular. Maç tekrar başladığında ise yerlerine oturup mücadeleyi izlediler.

KADINLARI FARKLIYDI

İran yöneticilerinin bu tutumuna karşın tribündeki taraftarlarının durumu ise çok farklıydı. İranlı kadın seyirciler, diğer erkeklerle birlikte tribündeki yerlerini alırken takımlarını büyük bir coşku içinde desteklediler.

İLK GALİBİYET SEVİNCİ

Özellikle kadın seyirciler arasında makyajlı ve yüzleri İran bayrağının renklerine boyalı, taraftarların olması da dikkat çekti. Taraftarlar ise ponpon kızların gösterilerine karşı bir tepki vermedi.

İki zayıf takımın karşı karşıya geldiği maçta ise İran, Tunus’u 71-58 yenerek ilk galibiyetini aldı.

Kaynak

Ekli dosyalar

• ponpon.jpg
    ponpon.jpg
    43.9 KB · Görüntüleme: 966
Hala helal,Haram kavramını biliyorlar demek ki.

Helal Olsun Adamlara!

Biz olsak ağzımızdan salyalar akar bir biçimde içlerine düşmüş olurduk...

Hala helal,Haram kavramını biliyorlar demek ki.

Helal Olsun Adamlara!

Biz olsak ağzımızdan salyalar akar bir biçimde içlerine düşmüş olurduk...

Şu zamanda şu duruma geldiysek söyleyecek söz bulamıyorum ya. Dünya çapında bir organizasyonu da böyle saçma sapan şeylerle böyle saçma sapan düşüncelerle mahvetmeyin. Haram dediğin olay 3-5 kızın dans etmesiyle mi oluyor sadece ? Zaten Erdoğan'ın geldiği maçta kızlar çıkmadı sahaya. Yazık ya ne diyeyim yazık yani. Müslümanlık zaten şekilden şekle girdi zaten. Şekilci olmayın!

Şu zamanda şu duruma geldiysek söyleyecek söz bulamıyorum ya. Dünya çapında bir organizasyonu da böyle saçma sapan şeylerle böyle saçma sapan düşüncelerle mahvetmeyin. Haram dediğin olay 3-5 kızın dans etmesiyle mi oluyor sadece ? Zaten Erdoğan'ın geldiği maçta kızlar çıkmadı sahaya. Yazık ya ne diyeyim yazık yani. Müslümanlık zaten şekilden şekle girdi zaten. Şekilci olmayın!

ALLAH'ın Peygamberi Hz. Musa (a.s.) istmeyerekte olsa bi adamın ölümüne sebep olduğu için Medyan'a kaçar. Orada Hz. Şuayb (a.s.) ın kızlarına yardım eder. Hz. Şuayb'da bunu öğrenince kızlarına kendilerine yardım eden adamı eve davet etmelerini söyler. Kızlarından Hz. Safura (r.a.) Hz. Musa (a.s.) nın yanına vararak babası Hz. Şuayb (a.s.) ın kendisini eve davet ettiğini söyler. Hz. Msa (a.s.) her ne kadar başta kabul etmek istemesede Hz. Safura (r.a.) ikna eder. Hz. Musa (a.s.) 'da :"hadi o zman. yolu gösterde gidelim." der. Hz. Safura(r.a.) önde Hz. Musa (a.s.) onun arkasında yola koyulur. Ancak onlar Hz. Şuayb (a.s.) mın evine doğru giderken rüzgar Hz. Safura (r.a.) nın eteğini kaldırır hafifçe. Hz. Musa (a.s.) bunun üzerine "dur" der Hz. Safura'ya. "Sen benim arkama geç. Eğer ben yanlış yola saparsam arkamdan taş atarsın" der. Böylece Hz. Şuayb (a.s.) ın evine giderler.

Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. Hem endişlenmeyiniz. Bu millet kimin şekilci oldunu kimin olmadığını çok iyi biliyor.

Dipnot: İslamiyet dini sadece Hz. Muhammed (s.a.v.) e gönderilmiş bir din değildir. Bütün peygamberlerin dinidir. En son halini Hz. Muhammed (a.s.) ile almıştır.

en azından süreklilik halinde ilerliyorlar adamlar birkere ona haram demiş ve haram demeyede devam ediyor yıllardır haram dedikleri şeyi uluslararası birşey olduğu için haramdan saymamaları hata olurdu kutluyorum....

en azından süreklilik halinde ilerliyorlar adamlar birkere ona haram demiş ve haram demeyede devam ediyor yıllardır haram dedikleri şeyi uluslararası birşey olduğu için haramdan saymamaları hata olurdu kutluyorum....

Orası da doğru. İran'ın rejimi belli sonuçta. Öyle gelmiş öyle gider. Ama bi kafasını çevirip bakmamak var , ya da önüne bakmak var. Bir de alenen arkasını dönmek var. Bu biraz da irade meselesidir. Bir de , o kadar haram helal meseleleri var ki şu dünyada. Hele hele dinlerin doğuşu olan Orta Doğu'da herşey o kadar değişti ki. Şekilcilik diye ona dedim aslında.

herkesin anlayışına rejimine bilirsin hem osmanlı torunları olarak hemde türk evlatları olarak saygı duyarız biliyorsunki bu davranış iranın ilk davranışı değil ahmedinejad uluslararası görüşmelerde tokalaşırken elini bayan eline değdirmiyor tokalaşmıyor ve bunu süreklilik ile sürdürüyor tamam belki bizim için normal olabilir ama adamlar için dönüp bakmak ülkelerinde hor görülmelerine sebeb olabilir herkesin ahlakı kültürü farklıdır onlarınkide öyle nihayetinde saygı duymak gerek

Geri