ifrit
RuHaNi WaRliK
polisin yetkisini arttirmanin hurriyeti kisitlayacagini nerden cikariyorsun onu anlamadim, amerikada hurriyet yok mu? orada polis denilince kanun akla geliyor, ya bizde?
polis arama yapamiyor, polis tutuklayamiyor, polis kendisini bile sawunamiyor artik, neden?
peki polis teskilatimiza guwenmeyenler neden guwenmiyor? neden yetkilerini kotuye kullanacaklarini dusunuyor?
ben isterim ki,
her yerde polis olsun, kanunsuz is yapanin hemen tepesine binsin
sahilde kiz arkadasimla yururken bize laf atan maganda grubuna birileri hemen mudahale edebilsin
kirmizi isikta gectigimde hemen bir ekip arabasi beni cewirsin, cezami kessin
kirmizi isikta gecmedigimde arkamdan korna calip gitsene be adam yol bos neyi bekliyorsun denildiginde polis gelip ona mudahe etsin
polisim korkak olmasin, kendine guwensin, guwensin ki bende huzur icinde yasayayim
eger hurriyet denilen sey,
sahilde 6-7 kisi olup istedigine laf atmaksa
kanunlara aykiri araba kullanmaksa
ruhsatsiz silah tasimaksa (gecen hafta sakaryada bi ogrenci, kendisinden ayrilan kiz arkadasini silahla wurdu we intihar etti kampus yolunda)
kacakcilik yapmaz
bunlar bizim hurriyetimiz degil
polis arama yapamiyor, polis tutuklayamiyor, polis kendisini bile sawunamiyor artik, neden?
peki polis teskilatimiza guwenmeyenler neden guwenmiyor? neden yetkilerini kotuye kullanacaklarini dusunuyor?
ben isterim ki,
her yerde polis olsun, kanunsuz is yapanin hemen tepesine binsin
sahilde kiz arkadasimla yururken bize laf atan maganda grubuna birileri hemen mudahale edebilsin
kirmizi isikta gectigimde hemen bir ekip arabasi beni cewirsin, cezami kessin
kirmizi isikta gecmedigimde arkamdan korna calip gitsene be adam yol bos neyi bekliyorsun denildiginde polis gelip ona mudahe etsin
polisim korkak olmasin, kendine guwensin, guwensin ki bende huzur icinde yasayayim
eger hurriyet denilen sey,
sahilde 6-7 kisi olup istedigine laf atmaksa
kanunlara aykiri araba kullanmaksa
ruhsatsiz silah tasimaksa (gecen hafta sakaryada bi ogrenci, kendisinden ayrilan kiz arkadasini silahla wurdu we intihar etti kampus yolunda)
kacakcilik yapmaz
bunlar bizim hurriyetimiz degil