Polise olağanüstü yetki

polisin yetkisini arttirmanin hurriyeti kisitlayacagini nerden cikariyorsun onu anlamadim, amerikada hurriyet yok mu? orada polis denilince kanun akla geliyor, ya bizde?

polis arama yapamiyor, polis tutuklayamiyor, polis kendisini bile sawunamiyor artik, neden?

peki polis teskilatimiza guwenmeyenler neden guwenmiyor? neden yetkilerini kotuye kullanacaklarini dusunuyor?

ben isterim ki,

her yerde polis olsun, kanunsuz is yapanin hemen tepesine binsin
sahilde kiz arkadasimla yururken bize laf atan maganda grubuna birileri hemen mudahale edebilsin
kirmizi isikta gectigimde hemen bir ekip arabasi beni cewirsin, cezami kessin
kirmizi isikta gecmedigimde arkamdan korna calip gitsene be adam yol bos neyi bekliyorsun denildiginde polis gelip ona mudahe etsin

polisim korkak olmasin, kendine guwensin, guwensin ki bende huzur icinde yasayayim

eger hurriyet denilen sey,

sahilde 6-7 kisi olup istedigine laf atmaksa
kanunlara aykiri araba kullanmaksa
ruhsatsiz silah tasimaksa (gecen hafta sakaryada bi ogrenci, kendisinden ayrilan kiz arkadasini silahla wurdu we intihar etti kampus yolunda)
kacakcilik yapmaz

bunlar bizim hurriyetimiz degil

ifrit' Alıntı:
polisin yetkisini arttirmanin hurriyeti kisitlayacagini nerden cikariyorsun onu anlamadim, amerikada hurriyet yok mu? orada polis denilince kanun akla geliyor, ya bizde?

polis arama yapamiyor, polis tutuklayamiyor, polis kendisini bile sawunamiyor artik, neden?

peki polis teskilatimiza guwenmeyenler neden guwenmiyor? neden yetkilerini kotuye kullanacaklarini dusunuyor?

ben isterim ki,

her yerde polis olsun, kanunsuz is yapanin hemen tepesine binsin
sahilde kiz arkadasimla yururken bize laf atan maganda grubuna birileri hemen mudahale edebilsin
kirmizi isikta gectigimde hemen bir ekip arabasi beni cewirsin, cezami kessin
kirmizi isikta gecmedigimde arkamdan korna calip gitsene be adam yol bos neyi bekliyorsun denildiginde polis gelip ona mudahe etsin

polisim korkak olmasin, kendine guwensin, guwensin ki bende huzur icinde yasayayim

eger hurriyet denilen sey,

sahilde 6-7 kisi olup istedigine laf atmaksa
kanunlara aykiri araba kullanmaksa
ruhsatsiz silah tasimaksa (gecen hafta sakaryada bi ogrenci, kendisinden ayrilan kiz arkadasini silahla wurdu we intihar etti kampus yolunda)
kacakcilik yapmaz

bunlar bizim hurriyetimiz degil

ben zaten bir müslüman olarak sadece allahin hükümlerine uymakla emrolundum bundan baskasini elimin tersiyle itmekle oldugu gibi .. simdi bunu göz ardi edip bu temaya söylede bakalim .. ne yazik ki ddr dedigim hükümette yasayan insanlarin %90nindan daha cok sana bu uygulamadan pozitif kalintilar anlatamayacak ...

* Polis şüphelenirse, istediği herkesi rahatlıkla durdurup arayabilecek

* Durdururken ihtarda bulunmayacak

* Gerektiği zaman, gerektiği kadar zor kullanabilecek.

* Parmak izinizi alıp fotoğrafınızı çekebilecekler

* Eğer şüpheli durumdaysanız, gözaltına alınana kadar sizi istedikleri kadar alıkoyabilecekler

bunlari bir daha okuyup biraz tefekkür et .. ne yazik ki insanlar senin gibi inayetli degil ..

-polis istedigi yerde istedigi kisiyi durduracak .. bunun simdi bana inisi ve cikisiyla bi dizayn olusturabilirmisin .. ne kadar kaotik bir durum alacaginin dojazi belli degil ... sinirlar ne yani burda ..
-dururken ihtarda bulunmayacak .. eee kusura bakmayin ama dururkenl derken mermiyi yemeden telefon edemezmiyim yani? yani cenem kirildiktan sonra telafuz ettigimi anlayabilecekmisiniz? .. sizi bilmem ama ben polislerle muhabbetlerim zaten yok .. ciddi bir durum olusmadan bana yardimci olmasi lazim
-Gerektiği zaman, gerektiği kadar zor kullanabilecek ... baska kelimelerle her polis baska nazari oldugundan hayata dair her baska görüslerlü olan kisilerin anasini bilmem ne yapabilecek .. bir komist demokrati,bir demokrat sosyalisti,bir ataist dinini yasayani essegi suya gönderecek yani .. bunun haddi durumu ne? verilecek olan raporda zaten bana uygulanan yaptirimin nedenleri baska oldugu gececek ve ben haklarimi arayamayacagim .. haddi hesabi yok yani ..
-Parmak izinizi alıp fotoğrafınızı çekebilecekler .. özel hayatin bitisi oldugu cizginin bu oldugunu biliyorsunuzdur ins? .. vesikalik fotoraf hani hediye olsun ama parmak izimi ben kimseye vermem .. bana suclu bir gözle bakilmasini istemedigim gibi .. koministlerden taninan bir sistem bu .. laik demokratmiydi bu ülke?
-Eğer şüpheli durumdaysanız, gözaltına alınana kadar sizi istedikleri kadar alıkoyabilecekler .... süpheli? süpheli derken karimi hastaneye kaldirken girdigim süphemi,isten atilma telasi dünya telasi mi acaba? .. polise nedensiz verecek bi dakikam bile yok benim .. nedensiz

bu kanun bence kabul edilmez........................bir arkadaş doğru söylemiş: polisin yetkilerinden çok terör suçuna verilen cezalar artırılmalı.

Mühim olan yakaladığını içerde tutabilmek :D Polise istersen her yetkiyi ver suçluyu içerde tutamadıktan sonra ne işe yarar.

polısın hem yetkılerını hemde suıstımal haklarını yukselten bı kanun teklıfıydı basarılıda oldu ama polıs bunu ne sekılde kullanacak onu tartısmamız lazım..cunku verılen bu hakları suıstımal edebılırler..

bunları inşaLLah yaparlar..

polislere sonsuz yetki özellikle gösterilerde...

çok güzel bi uygulama olmuş
normalde bildiğim kadarıyla polis zaten bunların bi çoğunu yapabiliyodu ama bu akdar serbest bi şekilde yapamıyodu
şimdi çok güzel olmuş

Polise bu yetkileri verirlerse yanım yanım yanar insanlar bu kadar yetki dahilinde bile hastaneye yetişmeye çalışan bir adamı eşinin önünde tekme tokat dövmüşlerdi

O görüntülerden sonra Polise olan güvenimde beni koruduğuna dair inancımda bitti bütün polisler öyledir demiyorum ama bu yetkiler pek çoğunu o kıvama getirecektir

Geri