Sevgili ghost031, konuyu ikili yazışmalara çevirmek istemem.
aydin___ arkadaşımız, pkk terörünü bitirecek çözümleri öğrenmek istemiş, ve tabiki kendi bildiği çözümü bizlerle paylaşmadan önce biz arkadaşlarını dinlemeyi tercih etmiş.
Sende haklısın, belkide kelimeleri yeterli ölçüde net yazmıyorum veya sen yazıları hızlı okuduğunda pkk terörü ile din konusunu birbiriyle ilişkilendirdiğimi sanıyorsun.
Öyleyse gerçek fikrimin ne olduğunu bir kez daha yazmak zorundayım:
amerika ve avrupalı ülkelerin bir çoğu, çıkarları gereği, Türkiye gibi ülkelerin gelişmesini engellemek için;
''ETNİK KÖKEN''
ve
''DİN''
konularını çok yoğun bir şekilde kullanıyor. Ayrıca yer yüzünde bu saldırıya uğrayan sadece Türkiye değil. Özellikle orta doğu ve asya kökenli ülkeler üzerinde uygulanan bir yöntem.
Ayrıca diğer yazılarımda sürekli vurguladığım, insanlığa ait değerler derken;
Benim bakış açıma göre insan hayatını şekillendiren, anlamlı kılan ve genel bir isimlendirme ile ''KÜLTÜR'' ü oluşturan 4 temel değer vardır.
1 - Ekonomik değerlerimiz.
2 - Devlet yönetimi ve hukuk değerlerimiz.
3 - Ahlaki ve Manevi (dini) değerlerimiz.
4 - Bilim ve sanat alanındaki değerlerimiz.
Anlaşılacağı gibi ortada dinle ilgili bir sorun yok. Öyle olsa yukarıda listede bu konuyu insanların sahip olduğu değerlerden birisi olarak yazmam. Dinler saçma ve gereksiz değildir. Toplum hayatını düzenleme konusunda katkı sağlayan unsurlardan birisidir. Hayatın bir çok alanında karşımıza çıkan ve yeri VİCDAN olan bir değerdir.
Ülkeleri zayıflatmak için
''ETNİK KÖKEN''
ve
''DİN''
çok yoğun kullanılıyor diyorum. Bu konuda yani pkk sorununun nasıl çözüleceği konusunda din yani islamiyet terör eylemi için kullanılıyor demiyorum.
Kaldı ki konumuzla doğrudan ilgili olmasa da dünyanın başka bölgelerinde, kabul edilsin veya edilmesin, dine dayandırılarak yapılan terör eylemleride bulunmaktadır. Yine aynı şekilde bir dönem Türkiyede çok acıklı Alevi - Sünni çatışmaları yaşanmıştır. Alevi - Sünni deyince, sevgili ghost031 senin aklına bilim ve teknoloji mi gelir, ekonomi mi gelir yada din mi gelir? Fakat dediğim gibi buradaki konumuz pkk olduğuna göre şu an için din ve terör birbiriyle bağlantılı demiyorum, veya dine savaş açmıyorum.
Bu açıklamaların ışığında;
Kardeşim senin dinle ilgili sorunun nedir. Terörü , bölücülüğü getirip din'e dayamışsın. Din insanları birleştiren en önde gelen unsurdur. Helede bizim dinimiz "İSLAM" . İslam SELAM ve SELAMET köklerinden türemedir. adındanda anlaşılacağı üzere SELAMLAŞMAK yani kaynaşmak ve SELAMET yani huzur köklerinden türeyen bir din nasıl bölücü olur. Zaten evde kılınan bir namaz için bir sevap kazanılıyorsa camide cemaatle kılınan namaz için 27 kat sevap vaadediliyor. buradan anlayacağına göre dinimiz birliği beraberliği kaynaşmayı emrediyor. Eş dost akraba ziyaretleri " SILA-İ RAHİM " adı altında teşvik edilmiş. Zengin fakire uzak durmasın diye ZEKAT müessesesi kurulmuş. Kurban kesilip Üçte ikisinin dağıtılması emredilmiş. Dünyanın her yerinden insanın bir araya geldiği farklı renk, dil ve ırktan insanların omuz omuza yaradana ibadet etmeleri emredilmiş. Kötülüğü sembolize eden Şeytan'ın , birlikte taşlanması emredilmiş. Bir misafirle birlikte yenecek olan yemeğin hesabı sorulmayacak diye vaadedilmiştir..
sözlerin doğru bir algılama değil.
Bu konuya ilişkin çözüm önerileri açısından Uzunefe, oscs, srkngncy, ve ilk defa v_k arkadaşlarımızın yazdıklarının bir çoğuna katılıyorum.
Çözüm önerileri arasında silahlı güç kullanımı ve kan içerikli müdahalelerden söz edildiğinde bazı arkadaşlar bunu pek akılcı bulmuyorlar fakat üzerinize silahla gelen ve niyeti belli olan bir kişiye de o an için aynı şekilde karşılık vererek önlemeye çalışmanın neresi yanlış o kısmı anlamadım.