PKK Sorunu Nasıl Çözülür ?

Kardeşim herkez biryerlerini yırtıyor nasıl biteceğini ne yapılacağını anlatıyor sen hala soruyorsun
imralıdaki itin dışarıyla irtibatını keseceksin hemen karadan havadan operasyona başlıcaksın ama öyle 3 günde geri dönmüceksin özel harekatı önden göndereceksin bir tane it kalıyormu dağlarda görüyüm onları ohal ilan edeceksin gösteri yapanıda plastik mermiyle indireceksin baskın böyle sindirlir

Herkes Biyerlerini Yırtıyor Demişsin de Kimse Yırtmıyor. Herkes Şunu Yapalım Bunu Yapalım Diyor Ama Nasıl Yapılacagını Söylemiyor. Operasyona Başlıcaksın Diyorsun Bu O Kadar Kolay Değil. OHAL En Kötü Şey Sen Ordaki Masum Halkında Özgürlügünü Elinden Alacaksın OHAL İlan Edilince Merak Ediyorum Bu OHAL Türkiye Geneli Olsa Acaba Bu OHAL Diyenlerin Kaç Tanesi Destekliyecek.
Son Olarak Baskı Mermiyle İndirilmez Aksine Daha Çok Ayaklanma Olur.

anket acman daha dogru olurdu.. insanlarda ona gore cvb lardi :=)

Böylesi Daha İyi Kim Ne Düşünüyo Nasıl Düşünüyo Bilmek Lazım =)

Böylesi Daha İyi Kim Ne Düşünüyo Nasıl Düşünüyo Bilmek Lazım =)

Aslında Bu yaptığın , Hükümetin Demokratik Açılım adını verdiği projenin bir benzeri. Herkesle fikir teatisi yapmak çok demokratik. Ama bazıları bunu istemediği için Terörü Azdırdığını düşünüyor. Oysaki terör örgütü bu açılımın kendi sonunu getireceğini bildiği için Açılıma Halk desteğini azaltmak için eylemlerini bu aralar arttırdı.

Devletin içindeki pkk yanlısı hainlerin kökünü kazıdıkları zaman pkk bitmiş demektir zaten

Yine Söylüyorum Yorum Değil Çözüm Önerisi Bekliyorum Arkadaşlar.

ben temelden baslayayim

birincisi egitim yani o bolgedeki insanlar icin kaliteli okullar kaliteli ogretmenler temin edilmeli kardesligi asilamali.. herkesin esit oldugunu gostermeli

ikincisi issizlik cozulmeli.. yani orlara fabrikalar is alanlari acilmali.. kisaca ozetlersek turkiye zincirlerini kirmali ve ordaki petrol ve dogal gaz yataklarini bir an once islemeli... fabrikalar kurularak issiz genclere is imkani taninmali

ucuncusu..TURKIYE CUMHURIYETI nin bir devlet oldugunu bir ulke oldugunu unutmamali.. devlet kaynaklarini peskes cekmemeli... ve bu devlette yasayan herkesi bir gormeli.. yani turkmus gibi gormeli...lehceleri dil olarak kabul edipte baska insanlari kusturmemeli.. unutmamali ki karadeniz deki insanimizinda konusma tarzi farklidir... kurtceye dil dersen onlara hak tanirsan ozaman karadenizli insanimizin konustugu lazcayi da dil olarak gorme mecburiyetindesin... arti dilin dil olabilmesi icin bir ulkenin var olmasi gereklidir... yani okullarda turkce egitim ve ogretim olmalidir devlet okullarinda...

dorduncusu hic bir parti oy icin taviz vermemelidir...verdiginiz zaman neler oldugunu 2 senedir goruyoruz... partiler bunlardan kacinmalidir... parti liderleri tv ler etnik boluculuk yapmamali butur soylemlerden kacinmalidir... 72 millet .. sukadar musluman sukadar hristiyan su ermeni bu yahudi konusmalarindan kacinmali milleti bolmemelidir....

sinirlarda professiyonel askerler ve polisler bulunmalidir... asker ve polisler birbirleriyle catistirilmamalidir... kavgali hale getirilmemelidir... askerde poliste tek bir kuruma bagli olarak calismalidir.. tarafsiz ve bagimsiz olmalidir.... bu cumhur baskanligi olabilir....

herkese uygun namuslu duzgun ve turkiyenin gelecegine uygun bir anayasa yapilmalidir.. bu anayasa turkiyedeki sorunlara yonelik olmalidir... TURKIYE CUMHURIYETI avrupali bir devlet olarak lanse edilsede gerek konumu gerekse ic isleri bakimindan coklu din ve coklu millet yapisina sahiptir... bunlar dusunulerek bir anayasa yapilmalidir.. avrupa istedigi icin degil....

TURK MILLETININ yasam standartlari yukseltilmelidir... haksizliklar giderilmelidir...

sanirim bunlar olursa teror falan kalmaz...

ABD ve Dünyaya Kafa Tutmak Aslında Bunlar Benimde İstedigim Şeyler Ama Onları Yaptıktan Sonra Ne Olur Diye Düşündünmü Hiç ? Ya da PKK ABD ye Kafa Tutulması Sonucunda Ortaya Çıktıgını Biliyormuydun.

Bu kafa tutma olayı da 30-40 senelik bir şey değil yalnız. 1. Dünya Savaş bittiğinden bu yana devam eden bir süreç. pkkdan önce hiç mi ortalık karışmadı ? Geldiler aramıza girdiler ve Türkiye'nin tarım ülkesi olduğunu , sanayinin ve bilimin bu ülkede işe yaramayacağını söylediler. Buna da dönemin bir sürü satın alınmış bakanı ve milletvekili onay verdi. Yetmedi , etnik kökenleri devreye soktular.Alevi - Sunni çatışmasına ortam hazırladılar. Bu yetmedi 60 ve 80 darbelerinde ortalığı karıştırıp iyice içinden çıkılmaz hale getirdiler. Bu ülke bölünsün diye hem komünizmi destekleyenlere sahip çıktılar hem de o zamanki " Sağ " görüşlülere sahip çıktılar. Ama asıl noktayı da Gladyo misali Komünizm karşıtı oluşumlarla sağladılar. IMF'yi oluşturup Türkiye'yi içinden çıkılmaz bir borca bağladılar ve bunun karşılığında da kendi topraklarımızda üs kurdular. Emin ol bu yazdıklarım sadece Amerikanın " bunlardan başka bişey bilmesinler " dediği bilgiler. Sen koca tarihini unutup , bir ülkeye bu kadar müsamaha gösterirsen. O ülke senin her haltına karışır ki CIA bunun için kurulmuştur.

Amerika Bize Bu Kadar Şeyi Yapmış Olabilir Ama Amerikayla İlk Muhabbete Başlayan Amerika İle İlişkilerin Olmasını İstiyen Veya O Zaman ki Konjüktüre Baglı Kalmak İçin Buna Göz Yumanda Atatürk tür. İlişkiyi Başlatan Atatürk. Herşey ABD den Geldi Dersek O Zaman Suçlu Atatürk Olacak.

Kafa Tutma Olayı 30 - 40 Senelik Değil Demişsin Dogru Ancak Her Ayaklanmadan Önce Türklerin Birilerine Kafa Tuttugu Ve Sonunda da Böyle Olaylarla Karşı Karşıya Geldigi de Bir Gerçek.

Her ne kadar Pamukoğlunun dini söylevleri pek hoşuma gitmese de , terör konusunda haklı ...

1.Özel birlikler yetiştireceksin gerekirse Büyük Taarruza hazırlandığımız gibi 1yıl bu birlikleri eğiteceksin

2.Bu birliklerle dağda bayırda terörist bırakmayacaksın

3. Af vs gibi şeyler olmayacak , teröristler anında öldürülecek ...

4.Ailesinden terörist çıkıpta bunu haber vermeyen ailelere ya da bölgelere yaptırım uygulayacaksın...

5.Korucu ve ailelerine de destek vereceksin ...

6. Yaradaki mikrop temizlendikten sonra Doğu için kalkınma planı yapacaksın ...

7. Ulaşımı ve Sanayileşmeyi burada geliştirmeye çalışacaksın , ekonomi şart ...

8. Komünist PKK nın tamamen bitirilmesi için ya da sonradan geri doğmaması için ve bölgede misyoner faaliyetleri engellemek için bu bölgenin dini ve milli eğitimine önem vereceksin ...

9. Ülkenin en sağlam din adamlarını bu bölgeye yollayacaksın , maneviyatı sağlama alacaksın ,
En iyi tarihçilerini yollayacak milli şuur gelişmesini sağlayacaksın ...

10. Dini olarak bu bölge Peygamber Efendimizi milli olarak da Atatürk ü benimsemedikçe , terör bitmez ...

Sevgili ghost031, konuyu ikili yazışmalara çevirmek istemem.

aydin___ arkadaşımız, pkk terörünü bitirecek çözümleri öğrenmek istemiş, ve tabiki kendi bildiği çözümü bizlerle paylaşmadan önce biz arkadaşlarını dinlemeyi tercih etmiş.

Sende haklısın, belkide kelimeleri yeterli ölçüde net yazmıyorum veya sen yazıları hızlı okuduğunda pkk terörü ile din konusunu birbiriyle ilişkilendirdiğimi sanıyorsun.

Öyleyse gerçek fikrimin ne olduğunu bir kez daha yazmak zorundayım:

amerika ve avrupalı ülkelerin bir çoğu, çıkarları gereği, Türkiye gibi ülkelerin gelişmesini engellemek için;

''ETNİK KÖKEN''

ve

''DİN''

konularını çok yoğun bir şekilde kullanıyor. Ayrıca yer yüzünde bu saldırıya uğrayan sadece Türkiye değil. Özellikle orta doğu ve asya kökenli ülkeler üzerinde uygulanan bir yöntem.

Ayrıca diğer yazılarımda sürekli vurguladığım, insanlığa ait değerler derken;

Benim bakış açıma göre insan hayatını şekillendiren, anlamlı kılan ve genel bir isimlendirme ile ''KÜLTÜR'' ü oluşturan 4 temel değer vardır.

1 - Ekonomik değerlerimiz.

2 - Devlet yönetimi ve hukuk değerlerimiz.

3 - Ahlaki ve Manevi (dini) değerlerimiz.

4 - Bilim ve sanat alanındaki değerlerimiz.

Anlaşılacağı gibi ortada dinle ilgili bir sorun yok. Öyle olsa yukarıda listede bu konuyu insanların sahip olduğu değerlerden birisi olarak yazmam. Dinler saçma ve gereksiz değildir. Toplum hayatını düzenleme konusunda katkı sağlayan unsurlardan birisidir. Hayatın bir çok alanında karşımıza çıkan ve yeri VİCDAN olan bir değerdir.

Ülkeleri zayıflatmak için

''ETNİK KÖKEN''

ve

''DİN''

çok yoğun kullanılıyor diyorum. Bu konuda yani pkk sorununun nasıl çözüleceği konusunda din yani islamiyet terör eylemi için kullanılıyor demiyorum.

Kaldı ki konumuzla doğrudan ilgili olmasa da dünyanın başka bölgelerinde, kabul edilsin veya edilmesin, dine dayandırılarak yapılan terör eylemleride bulunmaktadır. Yine aynı şekilde bir dönem Türkiyede çok acıklı Alevi - Sünni çatışmaları yaşanmıştır. Alevi - Sünni deyince, sevgili ghost031 senin aklına bilim ve teknoloji mi gelir, ekonomi mi gelir yada din mi gelir? Fakat dediğim gibi buradaki konumuz pkk olduğuna göre şu an için din ve terör birbiriyle bağlantılı demiyorum, veya dine savaş açmıyorum.

Bu açıklamaların ışığında;

Kardeşim senin dinle ilgili sorunun nedir. Terörü , bölücülüğü getirip din'e dayamışsın. Din insanları birleştiren en önde gelen unsurdur. Helede bizim dinimiz "İSLAM" . İslam SELAM ve SELAMET köklerinden türemedir. adındanda anlaşılacağı üzere SELAMLAŞMAK yani kaynaşmak ve SELAMET yani huzur köklerinden türeyen bir din nasıl bölücü olur. Zaten evde kılınan bir namaz için bir sevap kazanılıyorsa camide cemaatle kılınan namaz için 27 kat sevap vaadediliyor. buradan anlayacağına göre dinimiz birliği beraberliği kaynaşmayı emrediyor. Eş dost akraba ziyaretleri " SILA-İ RAHİM " adı altında teşvik edilmiş. Zengin fakire uzak durmasın diye ZEKAT müessesesi kurulmuş. Kurban kesilip Üçte ikisinin dağıtılması emredilmiş. Dünyanın her yerinden insanın bir araya geldiği farklı renk, dil ve ırktan insanların omuz omuza yaradana ibadet etmeleri emredilmiş. Kötülüğü sembolize eden Şeytan'ın , birlikte taşlanması emredilmiş. Bir misafirle birlikte yenecek olan yemeğin hesabı sorulmayacak diye vaadedilmiştir..

sözlerin doğru bir algılama değil.

Bu konuya ilişkin çözüm önerileri açısından Uzunefe, oscs, srkngncy, ve ilk defa v_k arkadaşlarımızın yazdıklarının bir çoğuna katılıyorum.

Çözüm önerileri arasında silahlı güç kullanımı ve kan içerikli müdahalelerden söz edildiğinde bazı arkadaşlar bunu pek akılcı bulmuyorlar fakat üzerinize silahla gelen ve niyeti belli olan bir kişiye de o an için aynı şekilde karşılık vererek önlemeye çalışmanın neresi yanlış o kısmı anlamadım.

Amerika Bize Bu Kadar Şeyi Yapmış Olabilir Ama Amerikayla İlk Muhabbete Başlayan Amerika İle İlişkilerin Olmasını İstiyen Veya O Zaman ki Konjüktüre Baglı Kalmak İçin Buna Göz Yumanda Atatürk tür. İlişkiyi Başlatan Atatürk. Herşey ABD den Geldi Dersek O Zaman Suçlu Atatürk Olacak.

Kafa Tutma Olayı 30 - 40 Senelik Değil Demişsin Dogru Ancak Her Ayaklanmadan Önce Türklerin Birilerine Kafa Tuttugu Ve Sonunda da Böyle Olaylarla Karşı Karşıya Geldigi de Bir Gerçek.

1929'da Dünya ekonomik çöküntü içindeyken Amerika'nın elinde hiçbir kaynak yoktu. Avrupa konumu ve komşuları gereği yine de kendi yağı ile kavrulmayı başarmıştı fakat Amerika sefalet içindeydi. Türkiye'de ise Cumhuriyet kurulmuş , ekonomi büyümüş sanayide ilerleme kaydedilmişti. Atatürk'ün o dönemlerdeki ABD ile tek ilişkisi de bunun üzerineydi. Yalnız kalan ABD'nin ileride Orta Doğu'yu ele geçireceğini de biliyordu. Tek isteği de bu ülkeye karışılmamasıydı. O dönemde Amerika'nın ağabeyi olan Avrupa şimdi Amerika önünde diz çöküyor.

Aslında ATATÜRK göstermiş en büyük gerçeği fakat biz hala göremiyoruz . ATATÜRK İsmet Paşa ya git doğudaki ağaların paşaların kellelerini al gel yarın öbür gün Türkiyenin başına bela olacaklar demiştir . İsmet Paşada gidip sessiz olun birazcık biraz sabredin demiş . .

Ağalık sistemi olunca insanların özgürlüğü ve ekonomik hayatı yok oluyor işte bu yüzden insanlar açlıktan sağa sola saldırıyorlar yani ekmek davası ve sonrasında en büyük darbe Doğu ya hiç bir şey götürülmüyordan kürtler ezik anlamına kadar herşey ortaya çıkıyor aslında en büyük çözüm AĞALIK sisteminin çökertilmesi .

Ben fındık toplamaya gidiyorum her sene karadenize bizim orayada kürtler gelip fındık toplarlar günlük kazandığı para 25 lira fakat 5 lirasını ÇAVUŞ yani ağalara veriyorlar . olay bu .

Bilirmisiniz Ahmet Türk denilen kişinin kaç köyü var ve ne kadar insan onun hizmetinde yani yanında ?????

AĞALIK sistemini çözüp toprak reformuna gidilmesi halinde çogu olay çözülebilir .Sonrası Askeri çözümle biter oturup anlaşmak gibi bir dava olamaz . Kiminle nasıl niye masaya oturacaksın . Karşındaki kim ????????

aydin___

Sevgili dostum yorumları, çözüm önerilerini gördün.

Artık senin önerini öğrenebilir miyiz??

Aslında Okudum Hepsini Ama Elle Tutulur Bir Çözüm Yok Yazılanların Hepsi Yorum Hiçbiri Çözüm Özelligi Taşımıyor.

Benim Önerim Biraz Zor Türkiye İçin Millet İçin Yapılması Güç Ama İmkansız Değil.

Şimdi Bir Ülke, Bir Birlik Ya da Bir Örgüt Nasıl Bitirilir ? İhanet İle. Yani İçten Sömürülerek. Bu 1.

2. si Yine Aynı Şekilde Elinde Güç Olan Bir Örgüt Ne İstemez ? Kendi Bölgesinde Daha Güçlü Bir Örgüt İstemez. Biz Bu Örgütün İçine İkilik Sokarsak Bu İş Biter.
Gelelim Bunu Nasıl Yapacagımıza.

Özel Yetiştirilmiş Elemanlardan Oluşan Bir Birlik Kuracaksın. Ama Öyle 100 - 200 Kişilik Deil Gerekirse 5000 - 10000 Kişilik Bunlar Ya Asker Yada Özel Harekat Gibi Birliklerden Olacak. Aynı Zamanda Gerilla Taktigini Çok İyi Bilecek Ona Göre Savaşıp Hayatta Kalabilecek Yetenekte Olacak. Bunları Bir Şekilde Dışlıcaksın Ama Görünürde Sürgün Edip Damgalayıp Göndereceksin Vatan Hainidir Bunlar Diye. Örgüt Bunları Benimser Düşmanımın Düşmanı Dostumdur Der Bunlara Güvenir.

Ancak Bu Birlik Hiçbir Şekilde Örgütle İş Birligi Yapmayacak. Kendi Başına Bir Örgüt Kuracak. Ama PKK Gibi Değil Haraç Alacak Ama Adam Öldürmeyecek Kendisine Saldırı Olursa Karşılık Verecek. Görünüş Olarak Yine Bölücü Bir Örgüt Gibi Olacak Ancak Sınır Güvenligini Saglayacak PKK İle Ters İşler Yapacak. Sınırları Eline Geçirip PKK nın Para Akışını Kesecek.

Bu Aslında Fikirlerimden En Basiti Daha Keskin Çözümlerim Var. Ve Bunları Birgün Elbette Uygulayacak Birisine Anlatıcam.

guzel şeyler söyluyorsunda hizbulah niiçin kuruldu ne için yok edildi bunuda bir arastır özel hareket niçin terörün tırmandıgı donmelerde dagdan indirildi

bu işin için beş milyontane iş daha var

Hizbullahı Kim Kurdu Devletmi ? Ben Burda Yasal Bi İş Yapacaksın Demiyorum Ki. İyi Okursan Bu İş Karmaşık Türkiye Zor Kaldırır Demişim.

Benim Bu Önerim Gayrinizami Harp tir.

Ve O 5 Milyon İşten Birkaç Tanesini Söylesene ?

devler bir zamnlar pkk karsısında halkın destegi ile hizbullahı kurdu ama okadar destek alamadı ve kendi güçü ile devleti yıpratmaya calıstıgında ipini çektiler

bazen devlet kendi içindeki 4 5 çapurcuya veya genrale soz geciremezken sen koca bir ordu kurup gayrı nızamı savaş yapsın diyiyorsun
bu gun apo denen adamın bile ergenekon davası ile içeriye alın adamalrla ilişkisi var daha ne istiyorsun
sena arkasına halkının bir kesimin destegini bunun yanında abd israil ingiltere ve almanya gibi ulekerinde desteğini saglamıs bir örgütten bahsediyorsun bu örgütün tamamınıda yok etsen biel bü iş çözülmez çünkü insalar dogum yaptıgı muddetce birileri çıkmaya devam edecek önce daga çıkcakalrın zihniyetını değiştireceksin onların daga çıkmalarını engeleyeceksın sosyo kulturel ve ekonomik gelişimler saglaycaksın

unutmadan digelim ki pkk nın sonu geldi ve dedğin gibi bir kuvet bunu yatı o kuveti nasıl yok edecen güç ve dengeler hep değişiyor

Sen Hizbullahın Nerde Ve Nasıl Kuruldugunu Bilmiyorsun ki =)

Gayrinizami Harp e Nasıl Girelim 3 - 5 Kişiye Söz Geçiremezken. Sen Benim Yazdıgımı Anlamamışsın İyice Okusan Anlıcaksın. Adamlar Bizden Önce Yapmış Bunu İçimize Sızmışlar. Senin Anlamadıgın Bu İşde Anlayarak Okursan Sevinirim=)

Geri