PKK da TRT 6'ya karşı Baykal da

Devletin ana dilinin TÜRKÇE olması itibarı ile TRTde kürtçe kanal açılmasına bir kürt olarak bende kabullenmiyorum!

Ama yıllardan beri en azından özerl kanalların kürtçe olarak açılabilmesi gerekliydi!

Şimdide serbest olmalı eğer olmazsa kürtler roj tv gibi insanların ideolojilerini kötü yola götüren kanalları izlemek zorunda kalacaklar!

hollandadada farklı lisanlar farklı ırklar yaşıyorlar ama dünyanıjn en benelüxs ülkesi hollandadır!

Biz neden böyle olmayalım ki birbirimizin yöresel zenginliklerine SAHİP ÇIKMALIYIZ! 5 bin yıl öncesinin dillerini çözmek ilim bilim oluyor şimdiki lisanlarımızın kaybolmasını sağlamak ne oluyor peki??

Birbirimizin zenginliklerine değer vermeliyiz! Doğuda halay kürtçe parçayla çekilir pop müzikle arabeskle yada türrk sanat müziğiyle çekilmez! Bu yüzden yöresel yapıları bozmamak asıl amaç olan YAŞATMAK için bu tür konularda daha DEMOKRATİK olmak zorundayız!

Birgün birileri kalkıp ankaranın seymen müziğini egenin efe müziğini içinde wayn woynn kelimeleri geçiyor diye yasaklasa neediyon nörüyon gibi kelimeler yüzünden yasaklasa sizede saçma gelmez mi?? Bunlarla karşılaşmadığımız için kürtçe kanala karşı çıkıyoruz ama asıl biz TÜR ULUSU olarak biz sahip çıkmalıyız!

rahatsız olan izlemesin kardeşim

bu ülkede ingilizce yayın yapan kanallar varsa Kürtce yapan kanallarda olacak

bu ülkenin bir bölgesi kabul etsenizde etmesnizde kürt kökenleri vatandaşlarımızdan oluşuyor

Bırakalımda Roj Tv yimi izlesinler.O beölgede ki 40 yaş ve üztü kadınların çoğu türkçe bilmiyor.onlarda insan ve devletin kanalını izlemeleri onların da hakkı

izlemeyen izlemesin

Devrimcilerin birgün mutlaka sizleri peşlerinden sürükleyeceklerini biliyordum.
Tayyip olacaksınız diyor oluyorlar :durdurun
Yeni nesil ak murolar sizi :vur

Yahu zaten şiwanın pkklı damga yemesinin sebebi sadece kürtçe şarkı söylemesiydi!

Türkiyede Kürtçe Şarkı söylemek serbest olursa adam daha neden roj tv de söylesin??

Bende terörün bitirilmesi adına güzel bir adım atıldı fakat sadece bununla kalmamalı HAK VE EŞİTLİK bu ülkede her kesim adına bahsedilebilmeli!

alıntı yaptığının en altındaki yzıyı yazan bi kişi olarak ne dememi beklersin....ahmet necdet sezer benim babamın oğlu değil...

LANETLİYORUM TABİİKİ......
ama o sağlık sebebinden dolayı salınmış...bence gebersin hatta idam edilsin pkklıların hepsi....ama sanada bi hatırlatma ergenekon davasında içerde yatan 2 kişiyide bu devlet salıverdi...sağlık sebeblerinden... sen bu salıveren akplilere ne diyorsun!!! :victory

alıntı

kardeşim o söylediğin le bu söylediğin bir değil..o tahliye edilen ergenekoncular dağa çıkıp türk askeriyle mi tekrar çatıştı gerçi onlardan beterini aptılar ya neyse ....ama A.N.S. affettikleri dağlarda g.bertildi.. leşleri yere serildi..belki de o affedilenler kaç masuma daha kıydılar !!!!

PKK nın terörsit liderlerin Fehman Hüseyin TRT SEŞ te çalışanları hain olmakla suçluyor

ve trt şeş in Kürtleri uyutma politisaı olduğundan bahsediyor

hadi terörsitleri anladık da size ne oluyor

onlar ellerindeki kozun gitmesine tepki gösteriyorlar ve kendi kanlalları ROJ tv nin etkinliğini kaybetmesinden korkuyorlarda

Bayakla ve saz arkadaşlarına ne oluyor da terörsitlerin şiddtle karşı çıktığına onlarda karşı çıkıyor

ama gelin görün ki

baydemir ilk bombayı patlattı 20 yıldır dilimizi tanımanızı istiyorduk şimdide burayı kürdistan olarak tanıyacaksınız diyerek

bakın baykal neden karşı çıkıyormuş anlayın...

Yazılanlara baktığımda milliyetçi bi yaklaşım dememek için kendimi tutuyorum.Ama atılan adımların demokrasinin bir gereği olduğunun bilinmesi gerekmektedir.Ki atılan bu adımı seçim yatırımı olarak niteleyen çevrelerde yok değildir sanırım.Ki trt 6 'nın yayın hayatına girmesi bugüne kadar Doğulu dediğimiz kürt kesime , kürt topluluğa Türkiye ve Türk düşmanı yayınlarla hitap eden pkk yanlısı bir kanal olan Roj Tv ve destekçisi olan pkk'nın hiç hoşuna gitmemiştir.Ve ne yazıkki muhalefet'ten de yuh dedirtecek açıklamalar gelmekte .Bunlara alıştık artık .Alışılmadık tek durum şu:
TRT 6 ya terör örgütü pkk ile beraber Mehape ve Cehape'nin de karşı çıkması!

" Görsel medyanın insanlar üzerindeki etkisi tartışılmaz ve herzaman da Siyasi Otoriteler tarafından halkın istenilen davranışlar sergilemesi için belirli yayınlar medya yoluyla topluma empoze edilmek suretiyle kullanılmıştır. "Baykalın da savunduğu şekilde" özel teşebbüs bunu üstlense olumlu ama devlet bulaşmamalı görüşü. Öyle olsaydı Bu özel kurum kendi istediği ideolojiyi bu halka kürtçe yayın aracılığıyla da aşılamasına yol açılmış olurdu ki pek de kimsenin istemiyeceği Bizim gibi Youtube de bile devletimize karşı iki söz söylendiğinde komple erişimi engelleyebilecek bir milliyetçilik rüzgarının estiği ülkemizde; özel kurum aracılığıyla kürtçe yayın yapan bir tv hergün sorun demek olurdu bence. Ama böyle bir kurum devlet kontrolünde yayın yaparsa, Buradaki halka istedikleri gibi yapılan yayınlarla belirli davranışlar devletin istediği yönede ve kontrolünde benimsetilebilr. "

Diye bi kaç gün önce yazmıştım bugun bi haber kanalı ızlerken Basbakanın Baykalın tepkisine cevabına çattım özet olarak şunları söylüyor. Devlet bu işlerle uğraşmayınca başka çevrelerin kürtçe yayın yaparak buradaki halkın beyni nasıl yıknadğı bellidir. Biz bunu devlet kontrolunde yaparak bu halkı devletın yanına cekmeye calısıyoruz diyor. Sanırım bu soylemler kanalın ne ıcın kuruldurgunu yeterınce acıklıyor. Zaten bunun PKK ve yandaslarıda durumun farkındalar bu yüzden onlarda devletın bunu yapmasına karsı cıkıyorlar.

Karşı çıkılır çünkü yarın Laz kardeşlerimiz de TRTLAZ ister çerkez kardeşlerimiz TRTÇERKEZ ister uzar gider böyle... İlla olayı illegale, teröristliğe dökmenin alemi yok...

bak kardeşim güzel diyorsun ama benim annem de çerkez ve hiç böyle birşey dediği yok onun annesi babası da öyle yani anlayacağın annemin sülalesi çerkez ve bir tanesi de böyle bir şey demedi demez de. Onlar olanların farkında.Kürt kardeşlerimiz özellikle de Türkçe bilmeyenler bizleri belki de düşmanları gibi görüyor SOYSUZ PKK yüzünden. PKK nın propogandası Türklerin kötü olduğunu, zulüm yaptıklarını, Kürtleri kestiklerini biçtiklerini Kürtlere kabullendirmek. Biz nasıl PKK ya düşmansak Kürt kardeşlerimiz de bize düşman olmaya başlıyor yavaş yavaş.Bizi de bazı medya kuruluşları özellikle bu şekilde en zayıf noktamızdan vuruyorlar.O medyadır ki istediği gibi yön verebilir bu duruma.En zayıf noktamız ne mi?Milliyetçilik! İşte her Türk'ün kanında aşırı olan bu duygu Türk'ü ayakta tutan duygudur ve inanın öfkeden daha kuvvetlidir.Duygularınızla hareket ederken aklınızı aradan çıkarmayın lütfen. İçgüdünüzle davranıp kendinizi küçük duruma düşürmeyin.Biraz sağduyulu olun ve araştırın.Farkedeceksiniz.Haksız mıyım???

Bu TRT6 nın sadece Doğu'da okutulmayan kız babalarına , okuma yazma hatta TÜRKÇE dahi bilmeyen ve yıllardır erkeklerin menfaatlerine göre yaşayan , onların ezmelerine karşı bişey yapamayan , aile dışlanması ve eğitimsizliğin yüzünden dağa çıkan ve birilerinin rol vermesi üzerinde "ideolojik" kelimesinin ne anlamına bilmeyen , kavramları bilmeyen ve bunun için savaştığını sanan gençlere bir ışık tutmasını umuyorum. Siyasi bir alet olmasını değil.... Geç atılan bir adımdi

Geri