Photoshop Saç Yapımı

yasko_

New member
Reaction score
0
Bazı şeyleri bizim yapmamız gerekebilir. Örneğn saç. Hadi saç yapmayı deneyelim.

Aslında saçları vardı ama, saçsız bir örnek bulamadım diye sildim...

fbi9m9.jpg

Bebek layer'ının üstüne yeni bir tane layer açın.

2q9a1hi.jpg

Fırça ya da kalemle becerebildiğiniz kadar saç çizin. Beğenmezseiz silip tekrar çizin.

2mh6jx2.jpg

Fırçadan resimde gördüğünüze benzer bir fırça seçin ve smudge toola tıklayın. Saçın üzerinde saç teli benzer çizgiler oluşturacak gibi dolaşın.

İsterseniz önce ilk yaptığınız saç layer'ı çoğaltın ve kopyalardan biri üzerinde çalışın. Olmazsa, tekrar çizmek zorunda kalmazsınız.

npkvhu.jpg

Saçın tamamında smudge tool ile gereken çalışmayı yaptıktan sonra,

33jk7ki.jpg

Dodge tool ile ışıklandırmayı yapın...

s3k70m.jpg

Saçın renginin siyah olması hoşuma gitmedi :) Ctrl+U ile kahverengi yaptım.

34oxxxu.jpg

Burn tool ile bazı yerleri koyulaştırdım.

Geri dönüp Dodge tool ile tekrar ışık verebilirsiniz. İstediğiniz gibi oluncaya kadar bunu sürdürün. Ama belli bir aşamadan sonra saçın çamur gibi olacağını unutmayın...

2z5ngvm.jpg

Sonuç...
Bide toka yaptıkmı eh idare eder...

dostum bu brushları ben çalıştıramadım bi anlatıversen şu işide öğrensem

Arkadaşım brush yüklemek için Photoshoptayken B ye bas yada brushı seç herhangi bir döküman açıkken üstüne sağ tıkla çıkan yerden sağ üst köşedeki küçük oka tıkla açılan menüden "Load brushes"a tıkla ve dosyanı seç brushını yükle.yüklediğin brush kategoride en sona eklenecektir.. kolay gelsin.

valla brushlada yapıldıını bilmiodum öğrendiğim iyi oldu ama benimki el emeği göz nuru :D :goz:

bu brush nasıl yükleniyor ben beceremedim bir yardımcı olacak arkadaş varmı cs2 var

.abr uzantili brushes dosyalarini C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2\Presets\Brushes konumuna kopyla/yapistir.

daha sonra photoshop programini ac.Brush Tool aracini sec ve assagidaki resimde kirmizi ucgenle gosterilen butona basinca yuklu olan brushlarin listesi acilacak. kullanmak istedigini sec. eski brushlara donmek icin, "Basic brushes" i secmen yeterli. assagidaki resimde listenin en ustunde gorebilirsin.

http://img50.imageshack.us/img50/9936/ads305zqw4.jpg

Anlatımdan Hiçbişey Anlamadım :S Ayrıntılı Olarak Anlatsaydın Daha Güzel Olurdu Bence Ben Yapamadım :S

Geri