Petrol Ofisi maliyeye borcunu ödedi

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Petrol Ofisi maliyeye borcunu ödedi

Petrol Ofisi, Maliye Bakanlığı ile varılan uzlaşma sonucunda belirlenen vergi aslı ve gecikme faizi toplamı olan 275.362.170 YTL'yi vergi dairesine ödediğini açıkladı.

48739.jpg

Petrol Ofisi A.Ş.'den Borsa'ya gönderilen açıklamada, 2007 yılının ilk 3 aylık dönemine ilişkin mali tablolarımızın dipnotlarında belirtilen, söz konusu mali tablolarda karşılığı ayrılmış bulunan ve Maliye Bakanlığı ile şirketimiz arasında varılan uzlaşma sonucunda belirlenen vergi aslı ve gecikme faizi toplamı olan 275.362.170 YTL vergi dairesine ödenmiştir" denildi.

İHA

Helal olsun Aydın DOĞAN a Kemal UNAKITAN a
1 milyar dolardan fazla ceza kesildiydi....İndire indire Aldıkları paraya bak..
Gariban yapsa uzlaşma falan olmaz kuruşuna kadar alırlar..

Şimdi şu soruları tekrar sormak gerekiyor...

İktidardaki hükümet, Doğan Holding'e ait olan Petrol Ofisi'nin 981 milyon YTL'lik (faizi ile beraber 1.2 milyar) vergi borcu ve cezasının 706 milyon YTL'sini neden sildi? (7/10'u affedilip sadece 3/10'u ödenecek, borcu faizini de katarak düşündüğümüzde oran Doğan Grubu lehine daha da artıyor). İktidardaki hükümete soruyorum.
Kanald, StarTV, Cnntürk, Hürriyet, Milliyet, Tempo vs çok sayıda radyo ve dergiye sahip Doğan Holding'e neden böyle bir iyilik yapıldı? Bu vergi borcunun seçimlere yakın bir zamanda silinmesinin bir anlamı var mıdır? Doğan Holding bu iyiliğin karşısında bir şeyler yapacak mıdır?Neden vatandaşın vergi borçlarının 10 da 7'si affedilmez de, Doğan Holding'in borçları silinir? Hastane köşelerinde aspirin parası bulamayan, dürüst ve sahipsiz vatandaşımızın parası çalınmış olmuyor mu?

sonuçta ciddi bir para devletimizin kasasına girmiştir. tebrikler..

siz maliye bakanından iyimi bileceksiniz kiminle uzlasılıp kiminle uzlaşılmayacağını.
bilmediğiniz seylere karısmayın aklınız ermez.1 küsür milyon dolara ihtiyacı yokki dewletimizin.kesilen ceza yeterede artar bile

EPDK, Türkiye tarihinin en büyük cezasını kesti

EPDK, 28 akaryakıt dağıtım şirketine toplam 1 milyar 667 milyon 546 bin 640 YTL idari para cezası vererek tarihe geçti. Petrol Ofisi'ne piyasa değeri olan 1,5 milyar doların yüzde 22,6'sına denk gelen 500 milyon YTL ceza verildi

Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK), önceki gece yaptığı geç saatlere kadar süren toplantıda Türkiye tarihinin en büyük para cezasını akaryakıt dağıtım şirketlerine kesti. Lisanssız bayilere ürün ikmali yapan 28 şirkete toplam 1.667.546.640 YTL idari para cezası verildi.

EPDK, Mart ayı başında piyasada faaliyet gösteren toplam 34 dağıtım şirketi hakkında lisanssız bayilere akaryakıt ikmali yapıp yapmadıkları konusunda inceleme başlattı. Savunmaların alınmasının ardından dosyalar üzerinde yapılan çalışmalar geçen hafta Cuma günü tamamlandı. Bu çalışmaların tamamlandıktan sonraki ilk üst kurul toplantısında dosyaları masaya yatıran EPDK, 28 şirkete ceza yağdırdı. Para cezaları bugün resmi yazı ile tebliği edilecek.

DEĞERİNİN 5'TE 1'i

En büyük para cezasını Doğan Holding'in özelleştirmeden İş Bankası ile kurduğu konsorsiyum ile satın aldığı Petrol Ofisi'ne (PO) kesildi. Petrol Ofisi'ne 499 milyon 407 bin 540 YTL para cezası veren EPDK, tahsilatı da "defaten" yani tek kalemde yapacak. Bu para cezası PO'nun 1 milyan 500 milyon dolar piyasa değerinin yaklaşık yüzde 23'üne denk geliyor.

Doğan Holding bühyesindeki Erk Petrol'e kesilen 100 milyon 738 bin 860 YTL'lik para cezası ile birlikte Aydın Doğan'a kesilen ceza miktarı 600 milyon YTL'yi buluyor.

Koç Holding'in iştiraklerinden OPET de büyük para cezası verilen firmalar arasındaki yerini aldı. EPDK, OPET'e 165 milyon 40 bin 260 YTL ceza kesti. OPET de para cezasını defaten ödeyecek.

Sektörün en büyük firmaları arasında yer alan İngiltere kökenli petrol dağıtım şirketi BP'ye de 65 milyon 730 bin 320 YTL para cezası kesildi.

İnceleme geçiren dağıtım şirketlerinden para cezası kesilmeyen iki şirket var. Para cezası almayan şirketlerden biri Turkoil Petrol Ürünleri Sanayi Ticaret ve Dağıtım A. Ş. (TURKOIL), diğeri ise Yuropet Akaryakıt Dağıtım Pazarlama (YUROPET).

HANGİ ŞİRKET KAÇ BAYİ

EPDK tarafından lisanssız bayilere akaryakıt vermekten dolayı ağır para cezasına çarptırılan dağıtım şirketlerinin, kaç bayiye ürün verdikleri de ayrıntılı olarak belirlendi. Petrol Ofisi 699 bayi ile ilk sırada yer alırken, onu 231 bayi ile OPET izledi. Üçüncü sırada ise 159 bayiye akaryakıt veren Turcas geldi.

1 ay içinde tahsil edilecek

EPDK, 28 akaryakıt dağıtım şirketine kestiği toplam 1,6 milyar YTL idari para cezasının yasal tebligatın yapılmasının ardından 1 ay içinde ödenmesi gerekiyor. Şirketlerin söz konusu cezayı ödememeleri durumunda, para cezaları Maliye Bakanlığı'na devredilerek, 6183 sayılı 'Amme Alacaklarının Tahsili Usulü' hakkında kanun gereği tahsil ediliyor. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin yasal tebligat ardından dava açarak, Danıştay'dan yürütmeyi durdurma talep hakkı bulunuyor.

Petrol devlerini sarsan ceza

# Petrol Ofisi: 499.407.540
# OPET: 165.040.260
# ALPET: 105,025.620
# TURCAS: 113.599.140
# ENERGY: 50.726.660
# AYTEMİZ: 88.593.040
# PETLİNE: 38.580.840
# TOTAL: 62.158.020
# TURKUAZ: 52.155.580
# ERK: 100.738.860
# TERMOPET: 60.014.640
# M OİL: 49.297.740
# GS Petrol: 7.859.060
# AĞPAŞ: 27.149.480
# SUNPET: 3.572.300
# SHELL: 46.439.900
# BALPET: 8.573.520
# BİRLEŞİK: 11.431.360
# BP: 65.730.320
# DELTA: 12.145.820
# STARPET: 35.008.540
# EUROİL: 30.721.780
# SOİL: 13.574.740
# KALELİ: 15.003.660
# YALÇINKAYA: 714.460
# MMG: 714.460
# EVROTURK: 2.143.380
# DAMLA: 1.428.920 Toplam: 1.667.549.640 YTL

iyi olmuş bir dahada vergi kaçırmazlar inşallah

böyle indirimler yapıldıkça önüne gelen vergi kaçırır aslında güzel mantık 10 elma yerine 2 elma vermek .tebrikler doğan holding (kurnazlığı nedeniyle)

Uzlaşma talebi, her vergi mükellefinin hakkıdır. Ve uzlaşma talebinde muhakkak her vergi mükellefi uzlaşma sonunda kesilen cezaların büyük bir kısmından kurtulur. Uzlaşmada yukarıda bazı arkadaşların yazdığı gibi vergi aslı kaldırılmaz sadece kesilmiş bulunan kusur ve kabahatlere ait cezalar kaldırılabilir. Bunun amacı konuyu vergi mahkemelerine götürmeden bir an önce tahsilat yoluna gidilmesidir. Uzlaşmaya varıldığında tüm itiraz hakları ortadan kalkar kesilen ceza kesinleşir. Genel olarak bu tip uzlaşmalarda %90 a kadar daire alacaklarını affeder. Burada oldukça az bir kısmından vazgeçilmiş. Yapılan işlemin cezanın neden kesildiğini incelemediğim için bilmiyorum. Ancak tekrar ediyorum buradaki vergi kaybından doğan alacağın vazgeçilmesi söz konusu değildir. O son kuruşuna kadar tahsil edilir. Ancak bu vergi kaybına yol açtığından dolayı kesilen cezalarda indirime gidilebilir. Bu x firmasına özel bir uygulama değil herkesin hakkıdır ve kullanabilir. Not olarak belirteyim. Doğan grubunu zerre kadar sevmem.

AntidepresaN' Alıntı:
Şimdi şu soruları tekrar sormak gerekiyor...

İktidardaki hükümet, Doğan Holding'e ait olan Petrol Ofisi'nin 981 milyon YTL'lik (faizi ile beraber 1.2 milyar) vergi borcu ve cezasının 706 milyon YTL'sini neden sildi? (7/10'u affedilip sadece 3/10'u ödenecek, borcu faizini de katarak düşündüğümüzde oran Doğan Grubu lehine daha da artıyor). İktidardaki hükümete soruyorum.
Kanald, StarTV, Cnntürk, Hürriyet, Milliyet, Tempo vs çok sayıda radyo ve dergiye sahip Doğan Holding'e neden böyle bir iyilik yapıldı? Bu vergi borcunun seçimlere yakın bir zamanda silinmesinin bir anlamı var mıdır? Doğan Holding bu iyiliğin karşısında bir şeyler yapacak mıdır?Neden vatandaşın vergi borçlarının 10 da 7'si affedilmez de, Doğan Holding'in borçları silinir? Hastane köşelerinde aspirin parası bulamayan, dürüst ve sahipsiz vatandaşımızın parası çalınmış olmuyor mu?

sonuna kadar seni destekliyorum kardeş bide söle bi yonden bakalım dogan holdingin bir sürü calısanı var tam olarak bunlarla ilgilenmiyorum ama bekçisinden müdürüne kadar bir dunya bunlar ve bu bir dunya olan kişiler için satabil oy potansiyeli ile bakılabilir bu da bi oy toplama yontemidir derim ...

tsk

Yinede Devlet Kasasına Giren Çok Büyük Para, Zaten İndirim Yapılan Kısmı Vergi Aslı Değil Cezadır, Devletin Uzlaşma Nedenide Budur, Bu Firmalar Türkiyenin Belkemiği Bu Firmaların İflas Etmesi veya Zor Duruma Düşmesi Devletin Aleyhine Bir Durum...

Geri