Peruğa bile karşı çıkanlar siz değil misiniz?

LOOPUSED

Altın Üye
Reaction score
0
Peruğa bile karşı çıkanlar, siz değil misiniz?

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, Türkiye’nin başörtü üzerinden yaşadığı dramla adeta dalga geçerek, yıllardır dinlediğimiz sözü bir defa daha tekrar etmiş: “CHP’nin başörtüsüyle bir sorunu yok. CHP’nin geçmişte de tartıştığı konu türbandı. Türban bir siyasi simgedir.”
Bir insanın, bu kadar açık bir yalan söylemesi, nasıl olabilir?
Bir insan, halkın gözünün içine baka baka nasıl gerçekleri yok sayabilir?

Neymiş, “Pakistan’da bile, saçın bir kısmı dışarıda bırakılıyormuş. CHP’nin de önerisi bu şekilde bir başörtü imiş!”
Saçların bir kısmının dışarıda kalacak şekildeki örtünün kabul edilemezliği ayrı bir konu!..
Ama, CHP bu önerisinde samimi mi?
Bence değil.
“Eskiden de bizim başörtü ile sorunumuz yoktu” demesinden de belli, bu samimiyetin olmadığı.

Niye mi?
Hemen söyleyeyim.
Tahmin falan değil. Niyet okuma hiç değil.
Somut olaylardan hareketle söylüyorum...
Bu ülkede başörtü yasaktı.

Kanunla değil, keyfî bir mahkeme kararı ile..
Sonra öyle günler geldi ki; bazı kızlarımız çaresizlik içinde kalıp, için için ağlayarak taktıkları peruk bile yasaklandı.
Evet, bugün devletin arşivinde, binlerce belgede, kız öğrencilerin, bayan öğretmenlerin/memurların perukla resmi dairelere gelemeyeceklerine, okullara giremeyeceklerine dair genelgeler, tamimler mevcuttur.
Bunlar, CHP’nin; CHP’li milletvekillerinin sayesinde ülkemizde yaşanan zulümlerdir..
Zorbalıklardır..

Bunları bizler yaşadık.
Erzurum’da bir şehid annesinin, tam da CHP’lilerin savunduğu şekilde, Pakistan’dakiler gibi, başın bir kısmını açıkta bırakan örtü ile geldiği mezuniyet törenine girmesinin engellendiğini unutmadık henüz.
İstanbul Üniversitesi’nde, bir avukatın eşinin, bir konferansa katılmak üzere fakülte binasına geldiğinde, saçlarının yarısından fazlası açıkta olmasına rağmen, kapıdan dışarı nasıl kovulduğunu unutmadık.

Bu yasak; üç günlük bir yasak değil beyler.
Yıllarca sürdürdünüz bu yasağı, tüm gaddarlığınızla...
Aranan tüm çıkış yollarını teker teker kapatarak.
Vahşice..
İnsafsızca..

Şimdi geldiğimiz noktada, halkın büyük bir bölümünün, bu yasağa dayanamayarak “Yeter artık” demesini görünce, “Biz zaten başörtüye karşı değiliz, türbanla sorunumuz var” söylemini öne sürmek, çok açık bir yalancılıktır!..
Aksini iddia eden mi var?
O zaman buyursun açıklasın..

Başörtünün bir kısmından saçın görülmesine, CHP yıllardır razı idiyse, bu şekilde başın örtülmesine itirazları yok idiyse, peruğa niye razı olmadılar?
Başörtülü kızlarımız, saçlarının bir kısmının açıkta kalmasına razı olmayabilir, “Lütuf değil, hakkımızı istiyoruz” diyebilirler..

Ama, yıllar süren bu zulüm, her çeşidi ile bize öyle örnekler sunuyor ki; yasakçıların her yalanı, anında yüzlerinde patlıyor..

Evet; bu ülkede, CHP’lilerin baskısı ile, üniversitedeki görevliler, kızlarımızın başındaki peruğu bile, elleri ile kontrol etme saygısızlığını gösterdiler!

Genelgeler yayınlandı.. Sınav kitapçıklarına notlar düşüldü; “Perukla girilemez” diye..
Ve bu gaddarlığın faili olan Nur Serter’ler, ödül olarak CHP milletvekili yapıldılar..

Yasakçılıkta milim taviz vermeyen, değil saçın bir kısmının açıkta kalmasına razı olmak, boyna takılan atkıya bile müdahale eden Necla Arat gibiler milletvekili yapıldılar, CHP’de..
Sırf, partilerinin yasaktaki despotlukları tescillensin diye..

Şimdi çıkmışlar, “Başörtüye razıyız” diyorlar!

Haydi oradan, yalancılar!..

KAYNAK

Söz verildiği üzere başartüsü uygulamasına düzenleme getirmek isteyen kim? açık ve net!! işine gelmeyipte dinimizi siyasi malzeme yapmak için ilerde kullanmak isteyenler kim? ortada!!!

referandumda "hayır" oyu verenlere;
"Sizin içinizde, askerliğini Hakkari'de yapan, vatan aşkı ile yanan kaç insanımız var?"
diye sormuş...

bu soru da vakit gazetesinin internet portalı olan habervaktim com'da "hayırcılara bomba soru" manşeti ile yayımlanmış...

cevap vereyim karahasanoğlu.
ben yaptım hakkari'de...
ve benim bildiğim bir çok arkadaşım yaptı o bölgede.
asıl biz orada askerlik yaparken sizin gibi badem bıyıklı takunyalılar güneydoğu'ya gitmekten imtina ediyordu.
tıpkı başbakan'ın oğlu gibi...

MHP nasıl Kürt Sorununun varlığını bile kabul etmiyorsa
CHPde başörtüsü sorunundan birhaber olarak dolaşıp
olayı 'türban' olarak basitleştirme çabasındadır.
Madem türban siyasi simge neden CHP'ye oy verenler de
MHP'ye oy verenler de BDP'ye oy verenler de takar
türban. Başını örtmek isteyen ve bunu Allah için yapanları
nasıl siyasi simge olarak takmakla suçlarsın. Tehlikeli
sular bunlar CHP. Yakında oruç tutmayı, namaz kılmayı da
ve başka Allah'ın emirlerini de mi siyasi simge olarak
nitelendirceksin. Baktın Atatürk arkasına sığınarak
devşirme laikistlerin verdiği ve batıyla uyuşmayan
başörtüsü kararlarını halkın üzerinde baskı oluşturmak
için kullanamıyorsun bu sefer siyasetten mi vurmaya
çalışıyorsun.

Ortaya neyi getirmiş CHP. Maksat sorunu çözmek ise
yıllardır ne yapmışlar? CHP değil mi ANAYASA MAHKEMESİ'ne
gidip de kararı iptal ettiren? TBMM ve Milletin çoğunluğuna
karşı çıkan!! HADİ ORADAN!!
Samimi bir CHP olsa kendi başına çıkarır bir taslak
ve sunar meclise bunun üzerinden rant elde etmeye çalışan
ve reklam ile daha da duyurmaya çalışan CHP'dir!!
Daha dün kararın iptalini vermeye çalışanlar nasıl olur
hangi yüz ile milletin karşısına çıkar diyordum da
iktidarı samimiyetsiz bulabilecek insanların
olacağını hiç tahmin etmiyordum..

MHP nasıl Kürt Sorununun varlığını bile kabul etmiyorsa
CHPde başörtüsü sorunundan birhaber olarak dolaşıp
olayı 'türban' olarak basitleştirme çabasındadır.
Madem türban siyasi simge neden CHP'ye oy verenler de
MHP'ye oy verenler de BDP'ye oy verenler de takar
türban. Başını örtmek isteyen ve bunu Allah için yapanları
nasıl siyasi simge olarak takmakla suçlarsın. Tehlikeli
sular bunlar CHP. Yakında oruç tutmayı, namaz kılmayı da
ve başka Allah'ın emirlerini de mi siyasi simge olarak
nitelendirceksin. Baktın Atatürk arkasına sığınarak
devşirme laikistlerin verdiği ve batıyla uyuşmayan
başörtüsü kararlarını halkın üzerinde baskı oluşturmak
için kullanamıyorsun bu sefer siyasetten mi vurmaya
çalışıyorsun.

Ortaya neyi getirmiş CHP. Maksat sorunu çözmek ise
yıllardır ne yapmışlar? CHP değil mi ANAYASA MAHKEMESİ'ne
gidip de kararı iptal ettiren? TBMM ve Milletin çoğunluğuna
karşı çıkan!! HADİ ORADAN!!
Samimi bir CHP olsa kendi başına çıkarır bir taslak
ve sunar meclise bunun üzerinden rant elde etmeye çalışan
ve reklam ile daha da duyurmaya çalışan CHP'dir!!
Daha dün kararın iptalini vermeye çalışanlar nasıl olur
hangi yüz ile milletin karşısına çıkar diyordum da
iktidarı samimiyetsiz bulabilecek insanların
olacağını hiç tahmin etmiyordum..

Çok güzel özetlemişsin hocam.. CHP'li arkadaşlar açıklasın bizlere. CHP ne zaman yapıcılık örneği gösterdi.. Ne zaman sorun değil de çözüm üretti.. Biz İsmet İnönü siyaseti yürütüyorlar deyince kızıyorlar..

Çok güzel özetlemişsin hocam.. CHP'li arkadaşlar açıklasın bizlere. CHP ne zaman yapıcılık örneği gösterdi.. Ne zaman sorun değil de çözüm üretti.. Biz İsmet İnönü siyaseti yürütüyorlar deyince kızıyorlar..

yAPICILIK ÖRNEĞİ DİYE cumhuriyetin temel kazanımlarından taviz vermekse beklediğin çok beklersin...........
Sorun var çözeceğim diye tavizkar tutum yerine sorunu yaratanları çözmek lazım.......

Açıkcası son gelişmelerden bende çok endişe duyuyorum.Çünkü türban serbestliği çok ciddi sıkıntılara gebe.Aslında bizlerin kimin ne giydiği ve ne taktığı hiç önemli değil.Ancak mesele dinin siyaseten türban ile sembolize edilmesi ve bunun üzerinden tarikat ve cemaatlerin beslenmesi.

Türkiyede türban serbestliği öncelikle laikliğin güçlendirilmesi ile mümkün kılınabilmeli.Bunun için atılacak adımlar ülkedeki tüm tarikat ve cemaat yuvalarının topyekün kaldırılması,Diyanetin yeniden reformize edilerek din ulemalığı yerine yapı olarak özüne döndürülmesi ve en önemlisi ise imam hatiplerin gereksiz işlev gören yerlerin kapatılması.Çünkü imam hatipin amacı gelecek üzerine imam ve müezin yetiştirmesidir.Oysa günümüzde amacından sapmış milletin çocuğunu dini eğitim almak için gönderdiği bir medrese konumuna ulaştı.Böyle oluncada amacından fazla mezun ve bunun sonucunda da işsizler ordusu.Tabi katsayı diye haykırmalarıda bu yüzden.Eğer bugün katsayı ile imam hatiplerin önü açılırsa yarın devlet okulunu tercih edecek çocuk bulamayacağız.O yüzden imam hatipler üzerinde esaslı bir reform yapıp sadece amaç ve ihtiyaç oranında imam hatip açıp diğerlerini kapatmalıyız.Böylece laikliği güçlendirmiş olur ve şeriata karşı rejimi sağlam bir yapı üzerine oturturuz.Bu durumda başörtüsü serbestliğinin hiçbir tehlikesi kalmayacağından serbest bırakabiliriz.Bu esaslı reformlar ancak CHP iktidarında yada solda konjektürel bir parti dışında mümkün değil.Bu yüzden türban serbestliğinin izin verilmesi hiçbir amaçla doğru değil...

yAPICILIK ÖRNEĞİ DİYE cumhuriyetin temel kazanımlarından taviz vermekse beklediğin çok beklersin...........
Sorun var çözeceğim diye tavizkar tutum yerine sorunu yaratanları çözmek lazım.......

O zaman buyrun siz çözüm sunun...Çok değil bir kere çözüm ortaya sunun bizi bir şaşırtın..

Valla kimse kusuruma bakmasın arkadaşlar... bir kere şu türban davasına savunuculuk yapacak olacak arkadaşım önce türban kelimesinin nerden geldiğini bir araştırsan.. ancak yok siz "ben dini faslardan ve fransızlardan" öğrendim diyorsanız farklı durum tabii; o zaman lafım yok....

başörtüsüne türban diyenin kim olduğunu araştırmak lazım.... neyse velhasıl

durum şudur....

benim etrafımda başörtülü birüsürü şahıs var.. dikkatinizi çekerim özellikle başörtü diyorum çünkü şuan türban dediğiniz ve sözümona dini gereç dediğiniz vecibe dediğiniz olayda ciddi şekilde çarpıtıyor herkez özellikle bunu siyasete alet edenler....

önce türban dediniz tutturdunuz...
sonra siyesi simge dediniz

ya ne istediğinizi bilmiyorsunuz.... benim başı örtülü olan kardeşlerimin ya da annelerimin saçları önden görünüyor diye onlar kafir türbanlılar mı müslüman....

müslümanlık adı altında hangi mal varlığına sahip siyasi fitre zekat veriyor... versene kırkta birini... yapmayın bu kadar kör olmayın.....

kuran-ı kerim yazarki "tahrik edici her unsuru ört" peki türbnalı olup pardesü ile gezen kaç kişi var... gmtlerinde daracık pantolonlar, üzerilerinde daracık adını bile düzgün bilmediğim body ler.... eeee sonuç "türbanlıyız müslümanız" türban savunan arkadaşımlar günüz yatağa düşürmeye kız arasın sonra evlenirken kız oğlan kız olsun...

dini işinize geldiği gibi şekillendirmeyin keza cezası çok büyükmüş gene geçen gün araştırdım... o yüzden durum ortada...

dini bu denli kendi emellerinize alet ettiğiniz sürece, siz bin yıl geçse gene tartışır durursunuz....

kimse de b mesaja anlamadım falan filan gibi, yahut sırf karşıt görüş olmak için mesaj yazmasın... lütfen arkadaşlar bunlar oyun sizde çok güzel geliyorsunuz bu oyuna... bravo.... alkışşşş

HEEE BU ARADA TÜRBANIN
MÜSLÜMANLIK GEREĞİ ŞARTINI SAVUNAN ARKADAŞLARIMA BİR BİLGİ VEREYİM.... BAŞÖRTÜSÜDÜR ONUN ADI OLAYI SAPTIRMAYINIZ... VE DE CRACK Lİ PROGRAM KULLANMAK KUL HAKKIDIR... "ALLAH C.C. DER Kİ HERŞEY İLE GELİN KULA HAKKI İLE GELMEYİN" VEREMEZSİNİZ ÖBÜR TARAFTA HESABINI AMAN HA DİKKAT....

saygılar

Türbanın okullara girmesi demek , yukarıda da bahsedildiği gibi takunyalı fırça bıyıklıların işine fena halde gelecektir. Bunu yaptık , sıra şunda deyip istedikleri propagandayı yapacaklardır. Hatta bunun için iftira ve yalan söylemeye bile başvuracak kadar yüzsüzdürler.

sıkıntı yapmayın hepsi düzelecek.. ülkemde takunyalı kimse kalmadı, o sizin şaban filmlerinde çok sevdiğiniz bir figürdü, dinime saldırmak için illa bütün dindarlar böyle olur falan gibilerinden zorlama bir figür.. o takunyalılar artık hayatınızın tam göbeğinde size hoşgörü-medeniyet-seviye ve gelişim sunan işadamları-akademisyen,bürokrat-sivil ve sosyal bir medeniyetin ışıklarını sunuyor artık..

sizler 30 ların korku cumhuriyetindeki dogmatik dünyalarınızdan kafanızı çıkarıp baktığınızda gözlerinizin kamaşmasına şaşmıyorum..karanlıktan ışığa bakan her varlık ışığı gördüğünde mecburen gözlerini kapatır.. eşyanın tabiatı gereği normal yani... alışırsınız ,yormayın kendinizi..

Açıkcası son gelişmelerden bende çok endişe duyuyorum.Çünkü türban serbestliği çok ciddi sıkıntılara gebe.Aslında bizlerin kimin ne giydiği ve ne taktığı hiç önemli değil.Ancak mesele dinin siyaseten türban ile sembolize edilmesi ve bunun üzerinden tarikat ve cemaatlerin beslenmesi.

Türkiyede türban serbestliği öncelikle laikliğin güçlendirilmesi ile mümkün kılınabilmeli.Bunun için atılacak adımlar ülkedeki tüm tarikat ve cemaat yuvalarının topyekün kaldırılması,Diyanetin yeniden reformize edilerek din ulemalığı yerine yapı olarak özüne döndürülmesi ve en önemlisi ise imam hatiplerin gereksiz işlev gören yerlerin kapatılması.Çünkü imam hatipin amacı gelecek üzerine imam ve müezin yetiştirmesidir.Oysa günümüzde amacından sapmış milletin çocuğunu dini eğitim almak için gönderdiği bir medrese konumuna ulaştı.Böyle oluncada amacından fazla mezun ve bunun sonucunda da işsizler ordusu.Tabi katsayı diye haykırmalarıda bu yüzden.Eğer bugün katsayı ile imam hatiplerin önü açılırsa yarın devlet okulunu tercih edecek çocuk bulamayacağız.O yüzden imam hatipler üzerinde esaslı bir reform yapıp sadece amaç ve ihtiyaç oranında imam hatip açıp diğerlerini kapatmalıyız.Böylece laikliği güçlendirmiş olur ve şeriata karşı rejimi sağlam bir yapı üzerine oturturuz.Bu durumda başörtüsü serbestliğinin hiçbir tehlikesi kalmayacağından serbest bırakabiliriz.Bu esaslı reformlar ancak CHP iktidarında yada solda konjektürel bir parti dışında mümkün değil.Bu yüzden türban serbestliğinin izin verilmesi hiçbir amaçla doğru değil...

Aslında bizlerin kimin ne giydiği ve ne taktığı hiç önemli değil. deniliyor ama hemen arkasından "Ancak" cümlesi. Dinin siyasete falan karıştırıldığı yok. Karıştırılıyorsa da en ufak bir "dini" kıpırdanmada "aman YA RABBi kurtar bizi! Laiklik! Laiklik elden gidiyor!" çığırışlarınız! Laiklik adı altında bu milletin dini inancına kelepçe vurdunuz! Ama sona eriyor döneminiz beyler bayanlar! Uyanın artık! Görün gerçekleri!

Sundunuz önerilere geleyim: Öncelikle istediğiniz düzen dinsiz bir düzen. Ya da din ile ilgili hiç ama hiç bilginiz yok. Öylesine yazmak için içinizi boşaltmak için gelmişsiniz, yazmışsınız. Hanımefendi ya da beyefendi! Artık her kimseniz... Bütün dinlerde tarikat var, cemaat var. Bunları kaldırmaya yeltenmek kaos çıkarır, bu bir. Cemaatlerin ve tarikatlerin -gerçek- amacı sizin anladığınız gibi milleti yozlaştırmak değil, onları ALLAH'a ulaştırmak, vatanına ve milletine faydalı bir birey yapmak,bu da iki.

Cümleye bak: "amacında sapmış milletin çocuğu". O amacından sapmış milletin çocuklarının başarı oranı normal liselerin kat kat üstünde hatta anadolu liseleriyle yarışıyor. Bunu biliyor musunuz siz..?

Ne diyeyim bilemiyorum ki..? ALLAH ıslah etsin hepimizi..!

Senin laiklik, demokrasi anlayışın bu mu.. Zaten yılladır böyle düşündüğünüz için muhalefet kalmadınız mı ? Sen hangi reformdan bahsediyorsun ? CHP 1940'tan beri hangi reformu gerçekleştirebilecek kabiliyete sahip olmuş.. Ya da ne kadar samimiyetsizmiş ki bunları uygulamaya geçirecek potansiyeli halk bulamamış...

Laiklik ve şeriat kavramlarını bu ülkede gündemden düşürmeyen ve bu kavramları saptıran hep bu tür söylemler olmuştur zaten...

Burada bireysel ve kişisel tartışmaların odağında değilim.Öyle bir amaç içinde de olmadığım için sadece haberlere düşüncemi yazıp geçiyorum.Ancak genel açıdan şöyle değerlendireyim.Tarikat ve cemaatler ile ilgili düşüncemin kesinlikle arkasındayım.Burada bize ışık olacak nokta atatürk'ün medreseler ile ilgili yaptığı uygulamadır.Osmanlı döneminde faaliyet gösteren medresler nasıl bir günde kapatıldıysa bugün tüm cemaatleri kapatmak bir günlük çıkarılacak yasaya bakar.Burada esasen düşüncede cemaatlerin hadlerinden fazla aşarak din üzerinden siyaset yapması.Örnek mi alın size zaman gazetesi.Bir cemaat gazetesi olduğunu iddia eden organ hergün fellik fellik siyaset yaparak ölüleri bile mezardan kaldırırp oy kullandırmaktan yada siyasi iktidara gebe yayın politikası güderek milletin inancını sömürüyor.Din ile ilgili olduğunu iddia eden bir kurum asla siyaset yapmamalı yada yaptırılmamalı.Medreseler geçmişte bu yüzden kapatıldı bugün günümüzde de haddini ve amacını aşan tüm cemaat yapılanmaları son verilmeli.Türban serbestliğine son derece kalın çizgilerle yaklaşmaktayım.sadece üniversiteler üzerinde yapılacak düzenlemeye karşı değilim.Ancak bunun kamuya yada ilköğretime akmasını engellenmelidir.Ben şahsen bu konuda samimiyetsizliğine inandığım ak parti ile masaya oturulmasına karşıyım.Bu sorun ancak CHP iktidarında gerçekleşebilir ama kılıçdaroğlu belli çalışmalar yürüterek sanırım erken bir adım atacak.Hayırlısı olsun.Ama umarım CHP tam bir garanti almadan bu konuda düzenlemeye yanaşmaz.

Yormayın kendinizi ; "inna lillah ve inna ileyhi raciun"

enteresan düşünceler havalarda uçuşuyor..
bu insan gibi gözükenleri anlamak için zannediyorum içlerine girmek , veya az olan beyinlerinde iyi bir yolculuk yapmak gerekiyor..

yok saçın bir kısmı gözüksün, yok sağa doğru yatırılsın ,olmadı adı türban ,başörtü olsun...
ya siz kimsiniz ALLAH aşkına insanları özel ve tüzel yaşamlarına karışıyorsunuz.
biz fener rum patriğinden , havaalanında ayin yapan yahudiden , ülkemizde istediği gibi eğitim gören ermenilerden dahamı tehlikeliyiz..

bana bakın terbiyesizliğiniz diz boyu değil, gırtlak boyu oldu..
ama alayınız edep ve terbiye , insanlara saygı ve hukuk nasıl olucak görüceksiniz..
hadi size şimdi iyi vicdan muhasebesi yapma zamanı ; tabiki varsa ..

Geri