Perinçek'i Deşifre Eden Nefis Analiz

Serdengeçti

Banned
Reaction score
0

Babası Demirel'in sağ koluydu, gençliğinde sağcı, sonra solcu, sonra PKK'lı, sonra milliyetçi, sonra.... İşte size Doğu Perinçek'in şifrelerini çözecek bir analiz...

Soner Yalçın'ın geçmişte Doğu Perinçek'le ilgili yaptığı analiz:

PKK'YI MİT KURDU haberinin beşN birK'sı

DOĞU PERİNÇEK ASLINDA KİMDİR

Doğu Perinçek gençliğinde sağcıydı.

Babası Sadık Perinçek Süleyman Demirel'in sağ koluydu.

Yani, Perinçek “dün dündür bugün ise bugün” çizgisine sahip politik bir gelenekten gelmektedir.

Aydınlık'ın PKK ile ilişkisine de bu oportünizm hakim olmuştur.

1) Aydınlık hareketi, 1970'li yıllarda PKK ile mücadele etti. Bu uğurda Aydınlıkçılar canlarını verdiler.

2) 12 Eylül 1980'den sonra Aydınlık hareketi özeleştiri yaptı. PKK'ya yakınlaştı.

Bu yakınlık öylesine sıcak dialoglara döküldü ki, Aydınlıkçılar yayın organları 2000'e Doğru'da, “gerillalar komutan kaçırdı” gibi propağanda kokan yalan haberler bile yaptılar.

Ödüllerini de aldılar: Öcalan başta Doğu Perinçek olmak üzere üç Aydınlıkcı'nın SHP listesinden TBMM'ye girmesini teklif etti.

Ancak Perinçek daha çok milletvekili istedi. Anlaşamadılar.

3) 1990 yılların ikinci yarısından sonra Aydınlık ile PKK arasında soğuk rüzgarlar esmeye başladı.

4) Son yıllarda Aydınlık, PKK'ya tıpkı 1970'li yıllarda olduğu gibi savaş açtı.

Şimdi gelelim meselenin Uğur Mumcu'yla ilişkisine: Uğur Mumcu öldürülmeden önce “Öcalan-MİT” ilişkisini araştırıyordu. O dönemde Perinçek, Öcalan'a Bekaa'da kırmızı karanfil veriyordu.

Mumcu, Öcalan MİT ilişkisi konusunda Cumhuriyet'te bazı makaleler yazdı.

Mumcu'nun, Öcalan'la ilgili yazdıklarına en büyük tepki kimden geldi dersiniz; Doğu Perinçek'ten!

Yayın organı 2000'e Doğru dergisinde Mumcu'yu, CIA-MOSSAD ajanlığı ile itham etti. Perinçek'i bu kadar öfkelendiren neydi biliyor musunuz?

Mumcu'ya göre Öcalan Aydınlık'ın (o dönemdeki adı şafak'tı) bildirilerini dağıtırken, yakalanmış ve bu dönemde MİT tarafından “devşirilmişti”.

Uzatmayalım, gelelim bugüne:

Doğu Perinçek ve Aydınlıkcılar, Mumcu'nun doğru yazdığını söylüyorlar. Aydınlık'ın son sayısında Uğur Mumcu'ya övgüler düzüyorlar!

Rahmetli Mumcu, Perinçek ile aynı çizgide buluşmaktan memnun mudur bilenmez.

Bilinen; Mumcu'nın yaşadığında, “Öcalan'ın MİT ile ilişkisi neden Aydınlıkcıları rahatsız ediyor” sorusuna yanıt bulamadığıdır.

Sahi 1990'lı yılların başında Öcalan'ın istihbarat ilişkilerinden rahatsız olan Aydınlık bugün neden “PKK'yı MİT kurdu” diye haber yapmaktadır.

Siz siz olun Perinçek'in ne dediğine değil, ne demediğine bakın!

PERİNÇEK'İN 2000'E DOĞRU DERGİSİNDEN BİRKAÇ BAŞLIK

2000'e Doğru Dergisi PKK'nın yayın organı mıydı?

Öyle olmadığını söyleyeceksiniz.

Peki neden PKK'nın 'psikolojik harp merkezi' gibi çalıştınız?

Sadece soruyoruz: 2000'e Doğru Dergisi'nde bu haberleri neden yaptınız?

-Türk askerleri Cudi de kimyasal silah kullanıyor (23.Temmuz 1989)

-PKK ordulaşıyor: Doktor Baran, komando taburuna meydan okuyor: “Gelin buradayız” diyor. Karakol komutanı erzaklarını PKK ile paylaşıyor.(6 Ağustos 1989)

-“Dağlarda Gerilla barınmayasın” diye Ordu, orman yakıyor (3 Eylül 1989)

-Öldürülen PKK gerillaları efsaneleşiyor, kimse öldüklerine inanmıyor. ( 24 Eylül 1989)

-PKK kamp komutanları anlatıyor: Hedefimiz çocuklar değil (3 Aralık 1989)

-Nusaybin'de Kürt intifadası ( 18 Mart 1990)

-Gerillalar Onbaşı'yı dağa kaldırdı (1 Nisan 1990)

-Hakkari'nin küçük generalleri ( 21 Mayıs 1990)

Bu haberlerin yanı sıra 2000'e Doğru'da, Abdullah Öcalan tıpkı Atatürk'ün Kocatepe'deki fotoğrafına benzetilerek dağda çekilmiş fotoğrafına yer verildi.(22 Ekim 1989)

Ayrıca bugün medyanın gündeminde olan PKK'lı Yücel Halis cezaevinde olduğu 1991 yılında, 2000'e Doğru aracılığıyla dağdaki teröristlere mesajlar gönderdi. ( 1 Eylül 1991)

Uzatmayalım bu durum 20 Ekim 1991 seçimleri öncesine kadar devam etti.

Dergi o dönem Kürtlerin partisi HEP ile ittifak yapabilmek için kolları sıvadı ve haber yapmaya başladı:

-Taban birlik istiyor (25 Ağustos 1991) vs.

http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=161395

millet artık bu görüntülerin sebebini biliyor sana cevap yazmadıklarından belii sen git hala bu resimlerle uğraş ilerde başiını nasıl taşlara vuracaksın merak ediyorum artık senin ulusal vatansever aydınlarına saldırıyorlar sen resim koy senin ve senin gibilerin oyunu artık tutmayacak bu millet vatansever ulusalcı anti-emperyalist. Atatürk te birleşme zamanı gelmiştir artık yarın çok geç olacak.........................

millet artık bu görüntülerin sebebini biliyor sana cevap yazmadıklarından belii sen git hala bu resimlerle uğraş ilerde başiını nasıl taşlara vuracaksın merak ediyorum artık senin ulusal vatansever aydınlarına saldırıyorlar sen resim koy senin ve senin gibilerin oyunu artık tutmayacak bu millet vatansever ulusalcı anti-emperyalist. Atatürk te birleşme zamanı gelmiştir artık yarın çok geç olacak.........................

ya demek öyle işinize gelmeyince nasılda edebiyat parçalıyorsunuz.Herşey ap açık ortada savunacak bir şeyiniz olmadığı gibi birde ahkam kesmeniz yok mu.

resim miş sen yazıyı okumadın herhalde.çok merak ediyorum hala nasıl savunabiliyorsunuz pes doğrusu

Paylaşım Için Teşekkürler

Ancak

Doğu Perinçek'in Ne Olduğu Ortada

Arife Tarif Gerekmez

Tam Bir Oportünist

Yahu bir de şu adamlar vatan millet sakarya edebiyatı yapmıyor mu işte ozaman kafayı yememek için kendimi zor tutuyorum

adamın ne *** oldugu ortada bıde bunları savunanlar warya ..

bu adam yanardöner bir merdanedir.
buna inanıpda bunun peşinden gidenler kendine gelsinler.

resime ve yazının bazı bölümlerine katılmamak mümkün değil fakat zamanında refah partisinin miletvekileri çeşitli neden ve sebeplerle pkk kamplarından çıkmıyorlardı bu günde akp ve hükümet heyetleri ıraka resmi ziyarete gittikçe el altından kürt aşiret liderleriyle toplantılar pazarlıklar içindeler. uyutulan bölünen ve kullanılan yine biz vatandaşlarız.

Soner Yalcin'ın bizzat kendisi meslek yasamın ilk yıllarını bu dergide gorev alarak gecirmistir, yazmıstır..
O zamandan bu zamana buyuk degisme olmalı kendisinde. İnsan sormadanda edemiyor peki sen diye ?

Perincek'in bi cok yanlısı olmustur zamanında Apoyla yaptıgı gorusmelerde ve bazı hos olmayan kurtculuk hareketıne destek gibi..Ama o sıralarda gorusmeler sırasında sadece Perincek degil M.Birand,Cnegiz candar,Guneri Civaoglu vs yer almıstır..

Ben siyasal soylemlerının cok degisken olmasından ve sozleriyle uygulamalarının tam uyusmamasından guvenmıyorum ama ciddi anlamda siyasi bilgisi ve kultur seviyesi cok yuksek birisi..Her ne sekilde olursa olsun bu yanlıslar icinde girmesi soru isaretleri olusturuyor.

Perincegi seversiniz veya sevmezsiniz ve ben şahsen bu bebek katilinin ayagına gitmezdim fakat Perincek bir basın mensubudur ve aynı zamanda o tarihtede iddialı bir dergisi vardır.Rebel'inde dedigi gibi bir çok basın mensubu ve siyasi özelliklede bugün kü AKP nin kök aldıgı partilerin temsilcileri bebek katilinin ayagına gitmiştir.Ne yazık ki Hiç begenmediginiz Sezer'in tenezzül etmedigi diger temsilcilerini bugün Gül Çankaya'da agırlamakta ve artık Çankaya'da da daha önce "Kürdistan" diyen yargılanırken Gül sayesinde bu kelime resmiyete kavuşmuştur.Eger Perinçek'i yargılayacaksak ve suçlayacaksak,o zaman bugün mecliste hiç bir zorunlulugu olmamasına ragmen,kendisini Milliyetçiligin odagı gibi gören siyasi partinin genel başkanınıda mecliste tokalaşmasınıda yargılayalım.Cumhuriyeti yıkma konusunda da meclisteki pkk uzantısı ile omuz omuza mücadele veren iktidar partisini de yargılayalım.

Perincegi seversiniz veya sevmezsiniz ve ben şahsen bu bebek katilinin ayagına gitmezdim fakat Perincek bir basın mensubudur ve aynı zamanda o tarihtede iddialı bir dergisi vardır.Rebel'inde dedigi gibi bir çok basın mensubu ve siyasi özelliklede bugün kü AKP nin kök aldıgı partilerin temsilcileri bebek katilinin ayagına gitmiştir.Ne yazık ki Hiç begenmediginiz Sezer'in tenezzül etmedigi diger temsilcilerini bugün Gül Çankaya'da agırlamakta ve artık Çankaya'da da daha önce "Kürdistan" diyen yargılanırken Gül sayesinde bu kelime resmiyete kavuşmuştur.Eger Perinçek'i yargılayacaksak ve suçlayacaksak,o zaman bugün mecliste hiç bir zorunlulugu olmamasına ragmen,kendisini Milliyetçiligin odagı gibi gören siyasi partinin genel başkanınıda mecliste tokalaşmasınıda yargılayalım.Cumhuriyeti yıkma konusunda da meclisteki pkk uzantısı ile omuz omuza mücadele veren iktidar partisini de yargılayalım.

Orada durbakalım arkadaş.O dönemde refah partili bir millet vekili gitmişti fakat yalnız başıa gitmemişti dönemin bazı gazetecileri ve sivil toplum örgütleri ile beraber gitmişti.

Bu gidişin perde arkasında da kaçırılan askerlerimizi kurtarmak için yapılmış bir girişimdi.Beğernirsin beğenmezsin ama olay askerlerimizin hayatını kurtarmak için yapılmıştır.

Eğer bu girişimi suç kabul edeceksek önce eskinin SHP si şimdinin ise CHP si ve onun genel başkanı Deniz baykalı yargılayalım.

1991 seçimlerinde sırf meclise girmek için şimdiki DEHAP lılarla ittifak yapıp onları meclise sokan ve ülkenin başına bela edenleri henüz unutmadık. Bu DTP lilerle beraber aynı sıralarda oturup el ele kol kola salona giren ler şimdinin CHP si idi.

ve şunuda biliyoruz ki o zamanlar Deniz Baykalın sıra arkadaşı olan Zübeyr aydar şimdilerde PKK kongra gelin Avrupa sorumlusu.

Ve yine sol bir parti olan SHP ve başkanı Murat Karayalçın 2003 teki yerel seçimlerde bu Dehapla ittifak yapmadı mı.

Ve yine dehapın başkanı Ahmet Türk ün zamanında CHP millet vekili olduğunu da sanırım bilmiyordun.

O yüzden sana tavsiyem sakın PKK ile ilişkiler konusunda birilerini suçlmadan önce kendi siyasi görüşünün geçmişinin PKK ile ilişkilerini öğren

Bu yüzden D.Perinçekin bir zamanlar PKK yı övüp şimdilerde ise vatan millet şarkısı söylemesi beni şaşırtmadı.

Çünkü sol görüşün geçmişi bu ve benzeri olaylarla dolu

valla kültürünün yüksek olması beni ilgilendirmiyor

resmen vatan haini insanın kültürü de işe yaramaz inşallah daha beteri gelir başına

Orada durbakalım arkadaş.O dönemde refah partili bir millet vekili gitmişti fakat yalnız başıa gitmemişti dönemin bazı gazetecileri ve sivil toplum örgütleri ile beraber gitmişti.

Bu gidişin perde arkasında da kaçırılan askerlerimizi kurtarmak için yapılmış bir girişimdi.Beğernirsin beğenmezsin ama olay askerlerimizin hayatını kurtarmak için yapılmıştır.

Eğer bu girişimi suç kabul edeceksek önce eskinin SHP si şimdinin ise CHP si ve onun genel başkanı Deniz baykalı yargılayalım.

1991 seçimlerinde sırf meclise girmek için şimdiki DEHAP lılarla ittifak yapıp onları meclise sokan ve ülkenin başına bela edenleri henüz unutmadık. Bu DTP lilerle beraber aynı sıralarda oturup el ele kol kola salona giren ler şimdinin CHP si idi.

ve şunuda biliyoruz ki o zamanlar Deniz Baykalın sıra arkadaşı olan Zübeyr aydar şimdilerde PKK kongra gelin Avrupa sorumlusu.

Ve yine sol bir parti olan SHP ve başkanı Murat Karayalçın 2003 teki yerel seçimlerde bu Dehapla ittifak yapmadı mı.

Ve yine dehapın başkanı Ahmet Türk ün zamanında CHP millet vekili olduğunu da sanırım bilmiyordun.

O yüzden sana tavsiyem sakın PKK ile ilişkiler konusunda birilerini suçlmadan önce kendi siyasi görüşünün geçmişinin PKK ile ilişkilerini öğren

Bu yüzden D.Perinçekin bir zamanlar PKK yı övüp şimdilerde ise vatan millet şarkısı söylemesi beni şaşırtmadı.

Çünkü sol görüşün geçmişi bu ve benzeri olaylarla dolu

karşı tarafı sorgulamadan önce,önce kendini sorgula da dogruyu bilip bilmedigini bir ögren.O işbirligini yapan baykal degil inönüydü.O nuda kötü niyetle degil,demokrasi adına yaptı.Eger eski shp yi yargılayacaksak.Bugün iki partinin birbirlerine koltuk olmalarını da yargıla maaşallah mecliste çeliştikleri pek nadir görülüyor.Bak iftira atma CHP ile pkk yı işbirligi yapmakla suçlama yok öyle bir ilişki ama işbirliginden bahsedeceksek bugün Çankayada artık "kürdistan" kelimesi resmiyet kazandı onu sorgula.D.perinçek'in ben hiç pkk yı övdügünü duymamıştım senden duydum biraz destekli at.Belki şöyle bir şey olabilir biliyorsun ki pkk koministlik iddiasıyla kuruldu sonra etnikleşti belki ideolojiyi övmesiyle ilgili bir bag kurabilirsin.(perinçeki savundugumdan degil hakkı savundugumdan)

valla aynen katılıyorum.güya bunlarmış develeti kurtaran....kimin ne *** olduğu nihayet ortaya çıkmaya başlıyor..

"perinçek düşman ülkelerle pkk arasında bir taşeron dur" SAMİ DEMİRKIRAN

her on yılda bir derin değişime uğrayan perinçek in son değişiminin ne olduğu gayet iyi anlaşılmıştır.

Geri