Peşmergeler tutuştu

Albayrak

Can Feda
Reaction score
0
ŞIRNAK’ta 13 askerin şehit edilmesinden sonra Türkiye’de yaşanan gelişmeler üzerine Kuzey Irak’taki Bölgesel Kürt Hükümeti Başbakanı Bakanlar Kurulu Başbakan Neçirvan Barzani, bakanlarını, Mesut Barzani ise, ‘Siyasi Partiler Yüksek Kurulu’nu toplayarak durum değerlendirmesi yaptı. Barzani’ye bağlı Kürdistan TV’nin haberine göre yapılan toplantı sonunda hiç bir gücün ‘Kürdistan’ olarak nitelendirilen Kuzey Irak toprakları üzerinden komşu ülkelere karşı saldırılar düzenlemesine izin verilmeyeceği iddia edildi.

Barzani Başkanlığındaki bakanlar, daha fazla gerginliğe neden olan eylemlerin sona ermesi temennisinde bulunarak komşu ülkeler ile saygı ve karşılıklı çıkarların korunması temelinde dostluk ilişkilerinin devam ettirilmesinin zorunlu olduğunu vurguladı.

Bu arada ‘Kürdistan Siyasi Partiler Yüksek Kurulu da Mesut Barzani yönetiminde toplandı.

Barzani’nin Selahaddin kentindeki karargahında yapılan toplantıya Kürdistan İslam Birliği Genel başkanı Selahaddin Bahauddin, İslam Cemaati (Komala) Partisi lideri Ali Bapir ve diğer parti liderleri katıldı. Toplantıda son zamanlarda meydana gelen siyasi gelişmelerin değerlendirildiği belirtildi. Toplantı ile ilgili yapılan açıklamada bölgesel Kürt yönetiminin ABD senatosunun aldığı Irak’ın federal sistemde 3′e bölünmesi kararı karşısındaki tutumu ve Barzani’nin geniş katılımlı bir konferans düzenlenmesi çağrısı, Irak ile Türkiye arasında imzalanan anlaşma, anlaşmanın içeriği ve nasıl tutum izleneceği, Kürt bölgesindeki siyasi partilerin dış ülkelerle olan ilişkileri konularının tartışıldığı belirtildi.

Kürdistan TV, Pazar günkü hain saldırı ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı topçu birliklerinin Dohuk’a bağlı Amadiye’ye yakın bazı köyleri şiddetli bir şekilde top ateşine tuttuğunu, bombalanan köylerde birinin Deraluk kasabasına sadece 1 kilometre uzunlukta olduğu belirtildi.

Sınırdaki peşmerge yetkililerinden Said Haci, Türk topçusunun Geli Tubız Ağa, Pışta Nızdur, Baluka ve Sarka Hırapı köylerinin bulunduğu bölgeyi şiddetli bombardımana tuttuğunu can kaybı olmadığını söyledi.

işte bombalarımız kafalarına indikçe kaçacak delik arayacaklar. şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. askerimiz hükümetin izni olmadan yapabileceği kadarını yapmaya başladı. umarım bombalarımızın sesi ankaraya duyulur.

savaş iyi birşey değil ama artık daha fazla kanımız dökülmemesi için şart

Artık bu ülkenin Egemenligine,Bagımsızlıgına ve askerine dolayısıyla halkına,ABD ve İsrail çıkarlarından daha fazla deger verdigini,her ne pahasına olursa olsun,sahip olma zamanı gelmiştir.(Aslında çok geç kaldık ama Egemenlik ve Bagımsızlık baglamında zararın neresinden dönülse kar,kardır.)

Duyalım artık Genelkurmayımızın aylardır ; ''Bu harekat yapılamalı''diyen çağrısını, Bırakalım Mehmetçiği geçsin öte yana bu alçakları ininde bitirsin…
Elbette yine şehit vereceğiz…
Ama şehitlerimizin kanı yerde kalmamalı…
Türk Milletinin haysiyeti, şerefi bu kadar rencide olmamalı…
Türk Devleti, silkinmeli ayağa kalkmalı.
Tüm bölge Türk Milletinin gücünü görmeli.Yoksa bu kan hiç dinmeyecek.

Devlet kin tutmaz... Çıkar gözetir. Irak'a girersek sadece yakınen takip ettiğimiz br olayın ertesinde galeyana gelererek gireceğiz bu topraklara. Sadece kendi topraklarımızda 13 şehit verdiysek, sınır ötesi bir operasyonda ne kadar kaybımız olur düşünün. Bu topraklar şimdilik sıcak, eğer bu sıcak savaş dönemlerinde Irak'a girersek, ABD askerleri ve Irak milisleri doğudan saldırmaya başlar TC. topraklarına, PKK dediğiniz çoluk çocuk, dünyadaki siyasi oyunların ufak bir maşası, onların da istediği Irak'a girmemiz ve silahlı eylemlerini "savaş" gibi uygun bir statüye çekmek. Türkiye askerinin, bir sınır operasyonu olması halinde bile en az bir yıl sadece buna hazırlık yapması gerekir, anlık intikam duygularıyla bu ülkeye girersek sağ çıkamayacağımız açık. Deneyimlerden de görebilirz bunu. Irak içerisindeki hem Kürt hem de Arapların Türkiye fobisi mevcut, ABD de güneydoğu anadoluda bağımsız bir Kürt devleti kurmak için böyle bir fırsat bekliyor. İran Türkiye'ye yardım etmeyecektir. Türkiye, koca devletlerin içine saplanıp kaldığı çoğrafyadan kar ile çıkmayacaktır. Savaş güzel bişe değil. Ve ben de Bir TC vatandaşı olarak Türkiye'nin Irak'a girmesinden fazlasıyla korkuyorum.
saygılar...

Türkiye Irak devletine Savaş açamaz , açmaz.Aslında bunlara da gerek yok kapat 1 gün habur sınır kapısını bak savaştan daha ağır ve kesin cözüm alırsın.ABD mühümmatının %70 'ni haburdan ve İncirlikten kullanıyor.Yapacak cok şeyler var.Savaş ne ki..O bölgede bütün kürk grupları birbirine dostca değil.Sen T.C Muhalefete yardım edeceksin.Kendi ülken için Silah sa silah bombaysa bomba.Teknik ayrıntıya girmiyorum.Başka Bölgede TUNCELİ ŞIRNAK DİYARBAKIR ÜÇGENİNDE GEÇİCİ SIKIYÖNETİM UYGULARSUN SAAT 5 TEN SONRA DIŞARI CIKMAK YASAK.ZAMANLA OHALE GEÇER.Başka Bölgede eğitime ve ögretime tam 1 ağırlık verilir..Başka İdam hükmünü Meclisten geçirirsin ve yardım yataklık yapanları tıpkı İngilterede oldugu gibi ,iraya yardım edenler 15 dan yargılanıyor.Bizde aynısını yapacagız.F tipi hücrelerde akşama kadar boş durmak yok taş kıracak yada madenlerde calışacak yemegini hakedecek..Daha Dünya daki askeri gücümüzü geri cekeriz Afganistan,lübnan v.s...KARDEŞLER BUNLARI BU HÜKÜMET VE GELEKTE Kİ HÜKÜMETLER DE BENCE YAPAMAZLAR.NEDEN Mİ BİZDE DEMOKRASİ YOK.CUMHURİYET HALKIMA GÖRE DEĞİL.HALKIMIN ÜZERİNDE ÖLÜ TOPRAGI SERİLMİŞ GİBİ..
DAHA YENİ 15 ŞEHİT VERDİK HÜKÜMET BELKİDE 20 DEFA BU GİBİ OLAYLARI LANETLEMİŞTİR...3 gün sonra herşey unutulacak..YAPACAK COK ŞEY VAR SAVAŞ NE OLA Kİ.....

işte bombalarımız kafalarına indikçe kaçacak delik arayacaklar. şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. askerimiz hükümetin izni olmadan yapabileceği kadarını yapmaya başladı. umarım bombalarımızın sesi ankaraya duyulur.

savaş iyi birşey değil ama artık daha fazla kanımız dökülmemesi için şart

KATILIYORUM...

Türkiye Irak devletine Savaş açamaz , açmaz.Aslında bunlara da gerek yok kapat 1 gün habur sınır kapısını bak savaştan daha ağır ve kesin cözüm alırsın.ABD mühümmatının %70 'ni haburdan ve İncirlikten kullanıyor.Yapacak cok şeyler var.Savaş ne ki..O bölgede bütün kürk grupları birbirine dostca değil.Sen T.C Muhalefete yardım edeceksin.Kendi ülken için Silah sa silah bombaysa bomba.Teknik ayrıntıya girmiyorum.Başka Bölgede TUNCELİ ŞIRNAK DİYARBAKIR ÜÇGENİNDE GEÇİCİ SIKIYÖNETİM UYGULARSUN SAAT 5 TEN SONRA DIŞARI CIKMAK YASAK.ZAMANLA OHALE GEÇER.Başka Bölgede eğitime ve ögretime tam 1 ağırlık verilir..Başka İdam hükmünü Meclisten geçirirsin ve yardım yataklık yapanları tıpkı İngilterede oldugu gibi ,iraya yardım edenler 15 dan yargılanıyor.Bizde aynısını yapacagız.F tipi hücrelerde akşama kadar boş durmak yok taş kıracak yada madenlerde calışacak yemegini hakedecek..Daha Dünya daki askeri gücümüzü geri cekeriz Afganistan,lübnan v.s...KARDEŞLER BUNLARI BU HÜKÜMET VE GELEKTE Kİ HÜKÜMETLER DE BENCE YAPAMAZLAR.NEDEN Mİ BİZDE DEMOKRASİ YOK.CUMHURİYET HALKIMA GÖRE DEĞİL.HALKIMIN ÜZERİNDE ÖLÜ TOPRAGI SERİLMİŞ GİBİ..
DAHA YENİ 15 ŞEHİT VERDİK HÜKÜMET BELKİDE 20 DEFA BU GİBİ OLAYLARI LANETLEMİŞTİR...3 gün sonra herşey unutulacak..YAPACAK COK ŞEY VAR SAVAŞ NE OLA Kİ.....

görüşlerin güzel. ama birşeyde sanırım benim düşüncem hata yapmışsın. saten ırak devletine savaş açmıyoruz. zaten ırakta devletmi kaldmış hepsi amerikan uşağı olmuş. biz pkk nın barındığı ve kalbinin olduğu yere savaş açıyoruz. amerika ırağa girmek için birinden izinmi aldı?

diyorsunki sınırı kapat. arkadaş bombalar bir şekilde giriyor zaten ülkeye. teröristlerde . sınır kapatmak geçici çözümdür. ayrıca sınırın kapatılması ile birçok sorun ortaya çıkacak. sonuçta ırak la bir alışverişte var.

bekleyin ........ geliyoruz kazıcaz kökünüzü

Kürtler Ve Amerikalılar Şundan Korkuyor Arkadaslar...Türk Ordusu Girdiği Yerden Kolay Kolay Çıkmaz Onun İçin Hem ABD Hemde Bölgesel Kürt Azınlıkları K.Irağa Girilmesini İstemiyor...Benim Kanaatım Girilmesi Üzerine Ve Girsek Bile ABD nin Bizimle Çatışacak Cesareti Yoktur...Şuda İyi Biliniyorki Ordumuzun Gücü Çok Büyüktür...Barış Savaşla Kazanılır....Benim Görüşüm Bu.....

k.ırak a girilmemesi üzerine hazırlanmış dubaide imzalanan bi anlaşma var abd nin elinde önce alevlenme olur sonra imzayı atan başbakan durgunlaştırır ülkeyi tekrar. başbakanın böyle bi durumda sesinin bukadarmı çıkması lazım Büyükanıt operasyona gerek var dedikçe akşam haberleri daha çok magazin veriyor.
Allahtan Vatanıma enHayırlısı...

neler oluyor neler..

Teröristler Haburdan mı giriyor sanıyorsun? Dağlarda Çitler falan mı var sanıyorsun? Komik...

komik olan ne ...Burda pavra sıkmıyoruz tabii ki 3400-5500 metre yukseklikteki dağlarda cit olmaz.hem bunlarda koyun değil...Hatırlatma adına dağda catışıp yaralanan PKK lilar daha düne kadar yeşil kartla hastanelerde tedavi oluyordu..kaza kuşunu diyerek ten..Habur ekonomik baskıdır.Haburu kullanan pkk lılarda vardır ;kim gidecek üzerine...

yahu bana dini görüşler sonrasında kuran ile gelenleri anımsatan bir cevap verilmiş:) Atatürk'ün dedikleri yorumsamaya açık şeylerdir, Atatürk'ün "ülke kurtarmak" ile alakalı özdeyişlerini, kendi fikrin ile benim gibi düşünenlere cevap olarak vermen, kendine ait hiçbir düşüncen olmadığını gösteriyor. Adana sahilleri açıklarına bırakılan kimyasal atıklardan tut, yapılan tüm adaletsiz uygulamalara karşın nedense bu ülkede kimseden ses çıkmıyor. (Oysa bunlar Atatürk'ün tüm deyişelrinde açıkça vurgulanan en büyük tehlikedir.) Neden zira bunları yapanlar Almanya, ABD İsveç, İngiltere gibi bizim büyük gördüğümüz ülkeler, ama mesele Irak gibi güçsüz gördüğümüz bir ülkeye gelince herkes dimdik ayakta ve mevcudiyetini sonuna kadar savunacak bir ülkeyi kurtarma ya da kurma derdinde, açıkça söylüyorum bu "kana susamaktır" ben artık haberlerde şehit haberleri duymak istemiyorum, kimsenin kimseyi ateşe atma hakkı yoktur, savaş hakkında bilginizin olmadığı açık. "Ordumuz Irak'a girsin" diyenler, sanki TSK'yı Mars'tan bir ordu sanıyor, TSK biziz, canınızın bu vatan için değerini bilmiyorsanız, sadece Şırnak'ta şehit olanların canının değerinin pahasını söyleyin bana? Mesele delikanlılık değil, olmak istese herkes öyle, hatta bu konuda güzel bir anektot vermek isterim Bir Yunan kralı, bir sohbette danışmanları, "akıl mı önemlidir, yiğitlik mi" diye sorduklarında "Herkes akıllı olsaydı yiğitliğe ne gerek kalırdı" demişti. Biraz düşünün TC. mahalle çetesi değil, devlet! Siz girmek istiyosanız sevgili arkadaşlar, bir milis grup oluşturup girin Irak'a ama Türkiye devletini böylesine belirsiz bir savaşa sokma girişiminizi kınıyorum.
"Yurtta Sulh Cihanda Sulh" M. Kemal Atatürk.

Daha önce de söyledim şimdi de söylüyorum yorumları yapan arkadaşlar askerliğini yapan kaç kişi var merak ediyorum Bayanlar hariç
Ve katılıyorum YURT DA SULH DÜNYA DA SULH

bağzı arkadaşlar illada barış..sen barış dan yana olabilirsin düşmanın azgın ve barıştan yana değil.seni yok etmek için 30 sene uğraş veriyor.sen yurt sulh bırak bunları dün dün de kaldı.bu gün Allah a şükür gücümüz yerinde.Düşmanlık edene haddini bildirmelisin ki kim olduğunu hatırlasın..kötü yönetim..en basiti KAzıklı voyvada ne yapardı Türk leri kazıga geçiridi..Fatih sultan Ne yaptı Voyvada kralını hemde arkasında haçlı oruları olmasına rağmen kazıga geçirdi .ve ibret olsun diye istanbulun giriş kapısına astırdı.anladınız mı ...Yap aynısını ;ama yapamazlar atananlar emir almadan bireysel hareket edemezler.Bağımızsızlığımızı TEKRAR SORGULAYALIM.acaba bağımsız mıyız yoksa MANDA mıyız.ABD den bakarsan manda..Türkiye den bakarsan .....

Bazı yorumlarda ırak'a girmemizin daha kötü sonuçlar doğuracağı yazıyor, peki bundan daha kötü ne olabilir, tekrar pusu kurmalarınımı bekleyelim, tekrar karakola saldırmalarınımı bekleyelim.

Hem terör kamplarını yok etmek için hemde türkmenleri korumak için ıraka girmeliyiz. Risk yokmu var tabiki ama zaruri.

Türkiye, İran ve Suriye hem sınırlarını hemde hava sahasını ırak'a kapatmalı, ırak tamamen izole edilmeli, ülke ihtiyaçlarını denizden karşılasınlar ne halleri varsa görsün. Biz sadece ırakta barınan teröristleri konuşuyoruz ama müslümanım diye geçinen şiiler miiler yollarda kafa kesiyor, bombalar patlatıyor, bu yüzden diyorum ne halleri varsa görsünler.

Devlet kin tutmaz... Çıkar gözetir.Savaş güzel bişe değil. Ve ben de Bir TC vatandaşı olarak Türkiye'nin Irak'a girmesinden fazlasıyla korkuyorum.
saygılar...

"Devlet kin tutmaz... Çıkar gözetir" ? Iraka girme konusunun kinle ne alakası var? Bunun şeref ve haysiyetle alakası var, kardeşlerimiz orada şehit düşmüş biz burada hep beraber çıkar gözetelim, ne etliye dokunalım ne sütlüye, pısırık olalım diğer milletler bizi şamar oğlanına çevirsin ama yaşamamıza izin versin, arkadaşım istediğin bumu senin?
kusura bakma arkadaşım sen daha Türklüğü öğrenememişsin,
"devlet kin tutmaz çıkar gözetir" genellemesi yerine ben sana bir genelleme göstereyim ; "her Türk asker doğar" savaştan korkuyorsan....!!!!

Sen korkmaya devam et arkadaşım ben korkmuyorum, Allahıma çok şükürki senin gibilerin azınlıkta olduğunu biliyorum,
Allah Türkü Korusun

Amerika:
-Iraktan artık cekilmeliyiz...Binlerce askerin aylık maasları,silahları tezhisatları,kaybolup da pesmerge teröristlerin elinden cıkan silahlar,ölen askerler...Öyle bisey yapalım ki "biz burdan cıkalım" ve buraya "burayı zapdedebilecek" birileri girsin.Ortadaki pisligi temizlesin.Fakat o askeri ve ekonomik yönden zayıflarken biz Irak'ın petrolünü ve vergilerini,Egemenligini elinden alalım.
Peki ya buraya kim girebilir?
-TÜRKİYE
-Neden Türkler?
-Yıllardır terör belası var.Terörü el altından hatta bazen el üstünden desteklersek onları savasa cekebiliriz.Onlar savaşıp kazanabilicek bi ülke namus ve serefe önem verirler,hakarete dayanamazlar.
-Kürtler biz Irak'tayız ve suan güçlüyüz diye bize destek oluyorlar bigün ya olmazlarsa..Kürtlere suanlık bir destek verin yarım destekte Türklere verin..
-Pesmergenin,teröristin eline silah verin mehmetcik öldürsün,hain pusular kursun,o mübarek analarının bagrı yansın.Yansınki Türkler hem Kürtlerden hemde Terör den yine yaka silksin.
-TÜRKİYE Savaşa girsin. Ortalıgı pir-i pak etsin.Sonra da uslu uslu kalkıp gitsin.Biz yine yemeye devam edelim ama bu sefer masraf vermeden.

Türkiye:
-Kalp acırken dil susmaz.
-Köpeklerin,itlerin,cakalların isine gelsede gelmesede oraya girilicek.Büyük bi nebze "kundaktaki bebekleri kaçırıp daglarda terörist yapan,kendi ülkesine,kendi abisine kardesine savas acan" pesmergeden,teröristlerden kurtulucagız...

Bir karıs topragına canlar feda Türkiyem.13 degil 79 milyon sehit versek kimse gık demez.Ama Allah bizim üstümüzde yapılan oyunları bozsun.Kandil günüdür bayram günüdür ramazan günüdür demeyip pusu kurup ana kalplerini parcalayanlardan,Silahsız ülkeye tanklarla tüfeklerle giren kafir keferelerin bu mübarek günlerde İnşaAllah helak-ı olur başlarına yıkılır dünya.

Sorun Irak'a girme yada girmeme meselesi degildir.Mesele,Ülkemizin onurluluk ve onursuzluk sorunudur.Ülkemiz onuru artık Irak'a girmemizi gerektiriyor ve bu girişlede bir takım sorunlarımızın çözülecegine inanıyorsak girelim.Bununda kararını bu konunun uzmanlarına bırakalım.Bu ülke iktidarları şimdiye kadar ABD çıkarlarını, kendi ülke çıkarlarının hep önünde tutmuştur.Ülkemiz iktaidarlarının ABD kontrolunda oldugu gerçegi,her gün biz vatandaşların yüzüne okkalı okkalı inerken,iktidar temsilcileri hala ABD'den talimat gelmesini beklemektedir.Ve bu işaretler hala göremeyen gözlerimizi açamıyorsa,son Ermeni yasasının geçmeside artık ABD'nin gerçek düşmanımız oldugunu bizlere anlatamadıysa,hala uyuyoruz demektir.Demek ki bizim Özgürlük,Tam Bagımsızlık gibi ruhlarımız da 10 Kasım 1938'de Atatürk'le beraber ölmüş demektir.
Yukarıda bazı arkadaşların savaşkarşıtı söylemleriyle karşılaşıyoruz.Atatürk "Yurt barış,Dünyada barış" demiştir ama Ülkemizden düşmanları atmak için neredeyse Dünya'ya kafa tuttuktan ve onları yurdumuzdan attıktan sonra bunları söylemiştir.Oysa yukarıda bu nutugu atanlar iyi bilsinler ki artık Apo iti gibi,Barzani ve bilumum itlerin maskarası durumuna bu ülke düşemez.Yeri geldimi verilecek savaştan bu ülke Vatandaşı kaçamaz ve onlara Türk'de denmez.Türk ülke topraklarına göz dikenlerin gözlerini oymalıdır.Oyamıyorsa onuruyla ölmesini de bilmelidir.Savaşmayı göze alamayacak kadar korkaksak,her türlü aşagılanmayı göze alalım,bugün Irak halkına uygulanan mezalimlerede ilerde hazır olalım.Bazı arkadaşlar savaş karşıtlıgını savaş kolay şey degil demeye getirmiş ve sormuş "askerlik yaptınızmı?" diye ve ben cevap veriyorum.Evet savaş hiç kolay bir şey degil,zaten erkekligin işi kolay degildir ve 25 yıl askerlik yaptım ve ülkem için Allah izin verirse ölünceye kadar da savaşırım...

Geri