PC'Den SeS GeLMiyoR Ses Driverleri Yüklü Ama.. Herşey Var Yardım Edin.?

hassan96

New member
Reaction score
0
BeyLer Benim PC de Düne kaDar ses vardı fakat. Dün Akşamleyin Pcye reset attım ses yokdu. Farketmedim. Bugün Sabah PCyi Açdığında farkettim ki Ses Hiç yok..
Pc'yi Açdığımda Görev(Araç) Çubuğunda Ses Simgesi yokdu.. Ve Çoklu Ortam Ses Denetleyicisi diye birşey gelip driver kurun cd takin felan birşeyler diyordu. Sabah 8'Den Beri arıyorum fakat hiçbirşey yok.. Lütfen Bana yardımcı olun ne yapdıysam olmadı..
Not: Dün Program Ekle/Kaldırda Gereksiz programları kaldırırken orda driver sildim galiba [bence]..

Denetim Masasında Ses Aygıtları nı açınca oRada Hiçbirşeye tıklanmıyor.. Ses Aygıtı Yok Yazıyor Ve Önceki Kullandığım C-Media(devamını bilmiyorum).. Öyle birşeydi Realtek HD auido felan kurdum sildim hiç bir türlü olmadı c-media driverlerini kurdum olmadı yardım edin deliricem ya...?

PC:
Anakart Adı = MSI P4M890M-L/IL (MS-7255)
Ses kartı = C-Media CMI8738/C3DX Audio Device PCI

Lütfen BekliyoRum?

Admin/Mod?/Uzman Felan Yokmu... Yardım Edin.. HackHell (HileCehennemi)? Delirecem. Sıyırıyorum aRtık.. Ne denediysem oLmadı Lütfen :(

pc yi bir önceki zamana geri yükle olmasa ses kartında problem var demektir...

Sistem Geri Yükleme iLe 1 Hafta Öncesine Geri Yükledim ama HaLa Ne Ses Var Nede Birşey..? Duyduğum bitek PCnin Fan Sesi..?

Arkadaşım illa her sorun yazılımsal olacak değil ya sorunun donanımdan kaynaklanabileceğini düşündün mü hiç? Hoparlörlerini kontrol et istersen

kardeş,
şimdi ister buraya ister google ye yaz bakalım:

driver genius professional10

bu driver bulma programıdır,kuracaksın,çalıştıracaksın,pc deki takılı ama yüklenmemiş donanımın yada versiyonu eskimiş sürücülerinin yazılımlarını bulur.
Tarama sonucunda ses driverin gözükmez ise ses kartın ya iyi takılmamış yada arızalanmış olabilir.

Bir küçük ihtimal,bios ayarlarına bak,ses sekmesini aktif et

hadi bizden bu kadar olsun

aynı yoldam geçtiydik,bir gün sende bu duruma güleceksin merak etme :)

degazor35 Kardeş..? Ben" AIDA64 Extreme Edition " pRogramı iLe Kontrol Ettim Ses Kartı Gözüküyor Ve C-Media CMI8738/C3DX Audio Device PCI <-- ßu..? Bu Driveri sildim galiba kazayla.. ama Güncel Sürümünü nerede bulabilirim.?

:DDDD C-Media CMI8738/C3DX Audio Device PCI Driverini indirdim ve ses süper dostum.. Genede Saolun.. degazor35 belki sen bu mesajı yazmasaydın benim aklıma gelmiyecekdi..? Allah Senden Ve Bütün Forumdan Razı Olsun.. Hepinize MutLu Ve Huzurlu hayat Dileklerimle.. Hadi Allah'a Emanet oLun..!

Geri