Pc toplamaya koyulduk hadi bakalım

yumrukgs

New member
Reaction score
0
PC toplamada yeni olduğum için sizlerin yardımına ve önerilerinize ihtiyacım var. İnternetten araştırarak belli bir bilgi sahibi oldum ve kafamda bazı parçaları kurdum. Parçaları alta yazıyorum ve onlarla ilgili sorularımı.

Anakart: ASUS Maximus IV Gene-Z/GEN3 LGA 1155 Intel Z68 hdMI SATA 6Gb/s USB 3.0 Micro ATX Intel Motherboard

-Bu anakartı beğendim ama mATX olması SLI de ileriye dönük olarak bende soru işaretleri doğuruyor başka anakart öneriniz var mı?

İşlemci: Intel Core i7-2700K Sandy Bridge 3.5GHz (3.9GHz Turbo) LGA 1155 95W Quad-Core Desktop Processor Intel HD Graphics 3000 BX80623i72700K

-Üstteki işlemcimi daha iyi yoksa bu işlemci mi? Intel Core i7-3770S 3.1GHz (3.9GHz Turbo) LGA 1155 Quad-Core Desktop Processor

EkrAn kartı: ASUS GTX670-DC2-2GD5 GeForce GTX 670 2GB 256-bit GDDR5 PCI Express 3.0 x16 HDCP Ready SLI Support Video Card

-Aynı parça için asus la zotac arasında fark var mı, hangisini tercih edersiniz?

Ram: G.SKILL Ripjaws Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Desktop Memory Model F3-12800CL9D-8GBRL

Harddisk: Western Digital Caviar Black WD1002FAEX 1TB 7200 RPM SATA 6.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive -Bare Drive

Kasa: COOLER MASTER HAF X RC-942-KKN1 Black Steel/ Plastic

-Bu kasaya bunları montaj ederken bir sıkıntı yaşarmıyım, başka hangi kasa önerirsiniz?

---Tabi ki en önemli soru ise bu parçalar bir biri ile uyumlumu?

Başka önerileriniz varsa onlarada açığım yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Asus Sabertooth Z77 DDR3 Sata Gigabyte Lan Socket 1366P Anakart | Asus Anakartlar | Hizlial.com anakart tavisyem < ^-^

intel i7-3770s diğerinden performans olarak daha iyi intel hd 3000 %100 (directx10.1)perfmans veriyorsa intel hd %200 performans veriyor (directx11.1) directx leride göz önünde bulundursak nerdeyse 4 kat daha performanslı

ram uyumlu zaten

hdd gelirsek 2tb,3tb hdd arasında cok bir fark yok 1tb harddisk alıpda 50 tl fazla koyup onun yerıne 2,3tb bir hdd alabilirsin paranı çöpe atmış olmazsın.

ekran kartın güzel sli yapmak istersen anakartta tam uyumlu

power gelirsek 900-1000power rahat ister sli düşünürsek ilerde 1300-1400 yapman gerekebilir

kasa olarak önemli bir notum geniş olmasına dikkat et ekran kartının inc,cm hangısı artık geçerliyse ona göre birşey almaya bak tabi hdd yeride önemli geniş olması önemli fanlarınıda taktın mı yeterli olucaktır.

son bir uyarıma gelirsek en büyük sorunlardan biri ama pek kimsenin takmadığı hatta bilmediği bir ayrıntı

cpu-gpu nun birbirini boğması eğer işlemci ve ekran kartı işlemcilerinin bir birini boğmamasını istiyorsan detaylı bir araştırma yapıp işlemciye göre ekran kartı(gpu) alman veya tam tersini yapman gerekebilir

teşekkürler tavsiyelerin için.
peki ekran kartında GTX670 için asusumu yoksa zotacı mı tercih etmeliyim

Kalitelidir. Bende kullanıyorum. iyi bir işlemciyle uzun yıllar değiştirme gereği duymazzsın.

sli yi destekleyen zotac GTX 670 var mı?

evet bütün ürünler destekler gtxlerin zaten zotac kaliteli bir markadır amerikanın bildiğim kadarıyla, asus cokda iyi bir marka sayılmaz anakart olarakda,gpu olarakda, ilk 3 ün içinde olabilir ama çoğu ülkede ismi duyulmuş %100 işlemci performans veren cok güzel anakartlarda mevcut. tabi bizim ülkemizde pek ürünleri yok

Zotac GeForce GTX670 2GB 256Bit DDR5 (DirectX11) PCI-E 3.0 Ekran Kartı 01-ZOT-016-02985 - Bilgisayar - Hepsiburada.com

sana gtx 670 detayli bilgi için ise alttaki linke tıkla;

GeForce GTX 670 - GeForce

3 tane gtx 670 takabilirsin tabi anakartın da o kadar alanı olması lazım.

not : directx 11.1 desteği gelmiştir gt 400 gt 400m üstü bütün gpulara bu konuda tüm ekran kartcıları bilgilendirmek isterim sadece directx 11.1 desteği amdde değil. tabi aşağı yukarı 2 seneden fazla zaman geçebilir directx 11.1 desteği oyunlar oda ayrı bir mesele.

eğer sli yapmak istiyorsan 1500w power şart olucak tabi elektrik faturasınıda düşünmen lazım şuan tahmini olarak slisiz 1000 watt yeterli olucaktır. belki birazda fazla gelebilir ama çokda fazla gelmez 30-50w belki fazlası olur.

http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html
http://community.futuremark.com/hardware/gpu/NVIDIA+GeForce+GTX+670/review
ekran kartı performans hakkında bilgiler
http://www.techspot.com/review/529-geforce-gtx-670/

bu sitede alttaki yerden sayfaları ilerleterek oyunlardaki performansını görebilirsin.

eğer karşılaştırmaya dikkat edersen 6990 crossfire destekli 2 gpu 512 bit önbellk 4 gb belleğe sahip ekran kartının gtx 670 2gb 256 bit %20 - %40 performans fazlalığı var çok bir fazlalığı yok. oda bazı oyunlarda.

Geri