PC toplama yardım

lamante

New member
Reaction score
0
INTEL Q9550 Quad Core 2,83 Ghz 12 Mb Cache 1333FSB 45 Nm CPU $379+kdv
ASUS P5N-D NVIDIA 750i SLI DDR2 800MHZ 1333FSB ANAKART $175+kdv
SPARKLE 9800GTX+ GDDR3 512MB 256BIT HDMI EKRAN KARTI $215+kdv
KINGSTON 4 Gb (2x2) Kit 800MHz DDR2 Hyperx PC2 6400 CL5 RAM $ 68+kdv
2 x SEAGATE 500GB 32MB SATA2 7200.11 NCQ HARDDİSK $ 67x2+kdv
COOLER MASTER RC-690 600W nVIDIA SLI UYUMLU MidT ATX SİYAH KASA $179+kdv
SAMSUNG 24" T240 GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR $419+kdv

Bu sistem nasıl? ayrıca önerebileceğiniz farklı alternatifler var mı? bir de böle bir sistem de XP pro mu vista mı onerırsınız?

anakart keşke p5q serisi alsaydın işlemci iyi ama

anakart keşke p5q serisi alsaydın işlemci iyi ama

bu anakart SLI uyumlu olduğu için seçtim. aynı şekilde kasa da SLI uyumlu ki. daha sonra 2. bir ekran kartı ekleyebileyim die.

Bu arada SLI hakkında + veya - yorum varsa o da yardımcı olur .

bu anakart SLI uyumlu olduğu için seçtim. aynı şekilde kasa da SLI uyumlu ki. daha sonra 2. bir ekran kartı ekleyebileyim die.

Bu arada SLI hakkında + veya - yorum varsa o da yardımcı olur .

p5q pro anakart almanı tavsiye ederim fiyat ve kalite açısından çok iyi
ayrıca upu teknolojisi bu anakartlarda var yani minimum enerji harcıyor bu anakart

ayrıca upu teknolojisi bu anakartlarda var yani minimum enerji harcıyor bu anakart

Bu anakart ile de aynı anda 2 ekran kartı kullanılabılınıyormu? cok fazla bılmıyorum teknık olrak o yuzden soruyorum.
p5q nun hangısını onerırsın.

bir de ekran kartı nasıl sence ?

Bu anakart ile de aynı anda 2 ekran kartı kullanılabılınıyormu? cok fazla bılmıyorum teknık olrak o yuzden soruyorum.
p5q nun hangısını onerırsın.

bir de ekran kartı nasıl sence ?

evet çift ekran kartı destekliyor

ekran kartı olarak şunu öneriyorum

asus eah 3850 bunu al pişman olmazsın fiyatı uygun

ilk olarak intel secimi tamam diyelim ama boyle bir islemciye orta -ust seviye bir kart gitmemis

asus' ta karar kildiysaniz p5q pro modelini sahsen tercih ederim,

madem asus aliyoruz neden nvidia chipsetli bir ekran karti alalim??
asus' un ati' ye asik oldugunu cumle alem biliyor,

bu yuzden ati 4870 serisini oneririm:D

kingston 800mhz' lik bir ram alacagimiza daha iyi bir ram alabiliriz,
fiyat biraz yukselir ama performansta artacaktir,

mushkin,corsair, veya ocz markalarinin 2*2gb ddr2 1066mhz dual channel olanlari inceleyin,

bu degirmenin suyu nerden gelecek?
iki adet 500gb hdd alacagimiza biri yetecektir,
artan para ile de bahsettigimiz iyilestirmeleri yapabilirsiniz.

son olarak 24 inch ekran pekte gerekli degil eger ki tv olarak kullanmayacaksaniz, yakin mesafe kullanimlari icin oldugunu dusunerek simdilik 22 inch yeterli olacaktir,

kolay gelsin

şu bilgisayarı al başka birşey alma

intel q6600 quad işlemci
asus p5q pro anakart
asus eah 3850 ekran kartı
4 gb kingston 800 mhz ram
seagate 32 mb cache 500 gb hdd
nzxt kasa

senin dizdiğin bilgisayardan hem daha iyi hem daha ucuz :D

INTEL Q9550 Quad Core 2,83 Ghz 12 Mb Cache 1333FSB 45 Nm CPU $379+kdv
ASUS P5N-D NVIDIA 750i SLI DDR2 800MHZ 1333FSB ANAKART $175+kdv
SPARKLE 9800GTX+ GDDR3 512MB 256BIT HDMI EKRAN KARTI $215+kdv
KINGSTON 4 Gb (2x2) Kit 800MHz DDR2 Hyperx PC2 6400 CL5 RAM $ 68+kdv
2 x SEAGATE 500GB 32MB SATA2 7200.11 NCQ HARDDİSK $ 67x2+kdv
COOLER MASTER RC-690 600W nVIDIA SLI UYUMLU MidT ATX SİYAH KASA $179+kdv
SAMSUNG 24" T240 GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR $419+kdv

Bu sistem nasıl? ayrıca önerebileceğiniz farklı alternatifler var mı? bir de böle bir sistem de XP pro mu vista mı onerırsınız?

bu arada ben bu bilgisayarı oyun için almıyorum, grafik 3d tasarım için alıcam onu da söylemek lazım belki öneriler değişebilir.

bu arada ben bu bilgisayarı oyun için almıyorum, grafik 3d tasarım için alıcam onu da söylemek lazım belki öneriler değişebilir.

tam aradığın pc yi dizdim ben sana hiç sıkıntın olmaz

ayrıca kasa olarak nzxt alpha öneriririm ,şu kasaya bak bal dök yala:durdurun
21mbu4o.jpg

o zaman is degisecektir,

ati' den nvidia' ya dogru bir kayalim derim cad veya max gibi 3 boyutlu uygulamalar icin intel ve nvidia daha iyi performans gostermektedir,

cad-cam kart kullanmayi dusunuyor musunuz desem cevaba gore is degisecektir,
tabi bu makine gunluk kullanim ve yine oyun icin kullanilacaktir,
ama cad-cam kartlarda oyun noktasinda pek performans beklemeyin,

cad-cam ekran karti kullanip kullanmama cevabina gore sistem degisecektir?!

anakarti bastan soyleyelim asus' tan vazgeciyor ve gigabyte' e yoneliyoruz.

kolay gelsin

o zaman is degisecektir,

ati' den nvidia' ya dogru bir kayalim derim cad veya max gibi 3 boyutlu uygulamalar icin intel ve nvidia daha iyi performans gostermektedir,

cad-cam kart kullanmayi dusunuyor musunuz desem cevaba gore is degisecektir,
tabi bu makine gunluk kullanim ve yine oyun icin kullanilacaktir,
ama cad-cam kartlarda oyun noktasinda pek performans beklemeyin,

cad-cam ekran karti kullanip kullanmama cevabina gore sistem degisecektir?!

anakarti bastan soyleyelim asus' tan vazgeciyor ve gigabyte' e yoneliyoruz.

kolay gelsin

ben maya kullanıcam çoğunkluk. cad-cam kartı nedir acaba? ne farkı vardır? çok fazla bilmiyorum açıkcası.

anakartı asus seçmemin nedeni seçtiğim anakartın SLI uyumlu olmasıydı. Biraz ona göre seçtim. Gigabyte olarak önerebileceğin varmı SLI uyumlu.

kisaca cad-cam kartlar;
gorsel ve grafik tabanli programlar icin ozel olarak gelistirilmis ekran kartlaridir,

oyun vs gibi uygulamalar icin cok elverisli degildir,
buna ragmen grafik isleme noktasinda gunluk hayatta kullandigimiz ekran kartlarina nazaran
ileri duzeyde sonuc almamaizi saglar, tabi fiyatlar biraz cep yakmaktadir:(

onceden dedigimiz gibi cad-cam pazarinda suan itibari ile nvidia chipsetli ekran kartlari ustunlugu elinde bulundurmaktadir,

asus ise ati ile dah fazla uyum saglamaktadir, bu yuzden gigabyte anakartlara yonelmemiz daha uygun olacaktir,

ama ozel sirket, pazarlama icin grafik tasarim gibi islerimiz yoksa cad-cam kartlar pekte gerekli olmayacaktir, ama yine nvidia chipsetli bir ekran karti almamiz daha uygun olacaktir
yinede ileride aciklayacagiz

bir cok markanin oldugu gibi gigabyte markasinin da sli destekli anakartlari vardir,
fakat sizin icin uygun olan ust-giris seviyesi kartlar uyugun dusecektir,
cunku makine proje sonunda devamli olarak render alacagi icin siintilar yasamasi uygun olmayacaktir,
bu yuzden ust-giris seviyesi bir kart diyoruz

model olarak

gigabyte ex38-ds4 serisi uygun olacaktir, ortalama fiyat 180 dolar+kdv civarlarindadir
veya

gigabyte ga-x48 modelide uygun olacaktir, 340 lira civari, su an bircok firmanin stoklarinda bulunmamaktadir,vatan bilgisayar ve arenabilgisayarin stoklarinda olmasi lazim

ya da
gigabyte m750 slids, ortalama 270 lira civari +/- doviz kuru olarak hesap edebilirsiniz

ama sli genel itibari ile ust seviye oyun kullanicilar icindir,
bunu yapacaginiza orta alt seviye bir cad-cam ekran karti alirsaniz projelerde daha fazla kalite elde edersiniz,
ayrica cad-cam kartlar icin sli dusunurseniz, onceden de soyledigim gibi kartlar oldukca pahalidir,
ama performans cizim ve grafik tasarim icin uretilmistir,

bir dusunun ondan sonra yine devam edelim,

kolay gelsin

edit:
autodesk' in bunyesinde maya' nin oldugunuda unutmamak gerekir ki, nvidia bu pazari kaptirmamak icin hummali bir calisma icerisindedir

GIGABYTE GA-X48 DQ6 DDR2 LGA775 buldum ama $340+kdv
bu da biraz fazla geldi bana şu an için.
GIGABYTE 750a-SLI DS4 AM2+ DDR2 1066MHZ HT 3.0 ANAKART bu $180+kdv
bu kart fiyat olarak asus olanla aynı nerdeyse :)

bu arada cad/cam ekran kartları en az $500 civarından başlıo bu da beni biraz aşar sanırım. çünkü sonucta ben biraz daha home user modundayım.

cad/cam dışında düşünürsek 9800GTX+ GDDR3 512MB 256BIT HDMI EKRAN KARTI ($215+kdv)nasıl?

INTEL Core i7 920, 2.66Ghz, 64Bit, 8 MB L3 Cache 45Nm $340 +kdv
3 x KINGSTON 1 GB 1066MHZ DDR3 3x 43$ +kdv
GIGABYTE Intel X58 UD5, Soket 1366, DDR3 2000Mhz Anakart $340 +kdv
toplam $810 +kdv
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
GIGABYTE GA-X48 DQ6 DDR2 LGA775 $340+kdv
INTEL Q9550 Quad Core 2,83 Ghz 12 Mb Cache 1333FSB 45 Nm CPU $380+kdv
KINGSTON 4 Gb (2x2) Kit 800MHz DDR2 Hyperx PC2 6400 CL5 RAM $68+kdv
toplam $788+kdv
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

bu iki sistem de anakartların fiyatı aynı. Acaba düşününce parayı verecek olsam x48 yerine x58 li kombin daha iyi olabilir mi? Ancak şöle bi sorum olucak ramler arasında çok fazla bir performans farkı olur mu ?

GIGABYTE GA-X48 DQ6 DDR2 LGA775 buldum ama $340+kdv
bu da biraz fazla geldi bana şu an için.
GIGABYTE 750a-SLI DS4 AM2+ DDR2 1066MHZ HT 3.0 ANAKART bu $180+kdv
bu kart fiyat olarak asus olanla aynı nerdeyse :)

bu arada cad/cam ekran kartları en az $500 civarından başlıo bu da beni biraz aşar sanırım. çünkü sonucta ben biraz daha home user modundayım.

cad/cam dışında düşünürsek 9800GTX+ GDDR3 512MB 256BIT HDMI EKRAN KARTI ($215+kdv)nasıl?

INTEL Core i7 920, 2.66Ghz, 64Bit, 8 MB L3 Cache 45Nm $340 +kdv
3 x KINGSTON 1 GB 1066MHZ DDR3 3x 43$ +kdv
GIGABYTE Intel X58 UD5, Soket 1366, DDR3 2000Mhz Anakart $340 +kdv
toplam $810 +kdv
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
GIGABYTE GA-X48 DQ6 DDR2 LGA775 $340+kdv
INTEL Q9550 Quad Core 2,83 Ghz 12 Mb Cache 1333FSB 45 Nm CPU $380+kdv
KINGSTON 4 Gb (2x2) Kit 800MHz DDR2 Hyperx PC2 6400 CL5 RAM $68+kdv
toplam $788+kdv
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

bu iki sistem de anakartların fiyatı aynı. Acaba düşününce parayı verecek olsam x48 yerine x58 li kombin daha iyi olabilir mi? Ancak şöle bi sorum olucak ramler arasında çok fazla bir performans farkı olur mu ?

cad-cam olarak fiyatlar degiskendir,
ati markasinin giris kategorisi fiyatlarina baktigimizda daha uygun kartlar bulabiliyoruz,

ama, biraz daha home user modunda oldugumuza gore bunun gereksiz olacagi asikardir

9800 serisi 8800 serisinin birazcik oynanmis versiyonudur, almak mantikli degil bunu yerine biraz daha para konulup daha iyi bir kart alinabilir, gtx 260 serisi gibi...

simdi, islemcide isin icine 8 cekirdek girince is biraz daha degismekte,
intel guc gosterisi yapadursun,
ati firmasida bos durmuyor, ve phenom2' leri piyasaya surmeye hazirlaniyor,

burada gozu kapali 8 cekirdek almak biraz sikintili olacaktir,
cunku basarim seviyelerini tam olarak bilmiyoruz
lakin intel su anda lider diyebiliyoruz,

8 cekirdek icin 1-2 ay beklenebilir,beklemenide de fayda olacaktir,

simdi sizin topladiginiz sistemler oldukca iyi, ama birinci sistem ileride de,
piyasadakiler arasinda bir yer sahibi olacaktir,

simdi, bu sistemlere gtx260 cok uygun dusecektir, 280 serisi ise halen cok pahali,

ddr3 tabanli bir sistem toplamak cok mantikli olacaktir, ki ileride upgrade asamasinda problem yasamayalim,

ama yineliyorum, biraz beklemekte fayda var

kolay gelsin

oyun icin amd
AMD PHENOM QUAD CORE 9750 AM2 2.4 GHZ 2MB
4 GB HYPERX 800 MHZ KINGSTON
500GB 7200rpm 32MB SATA-2 HDD
SAPPHIRE TOXIC HD 4850 512 MB 256 BİT 375 YTL
CREATIV 7.1 SES KARTI

arkadşım sana bı ekrna kartı söluorum tm 3 tasarım ıçın hem senın yazdıgın sprkle markdan daha ıyı ama nvıda degıl at sappıhıre hd3870 super bı ekran kartı herkese önerrııım

Ben ilk yorumlara nazaran bir şey eklemek istiyorum. SLI yapacaksan eğer yada crossfire yapacağım diyorsan bir kere sadece iki tane pcı - x slotunun olması yetmez. bence bu slotların her ikisinide X16 hızında çalışması gerekir. (daha yavaşta çalışırda iyisi varken neden kötüsünü alasın) bu nedenle P 45 chipsetli bir kart yerine X48 chipsetli bir anarkart alsan daha iyi olur. En azından ekran kartlarını tam performansında kullanırsın. slı falan yapmayı düşündüğün için kendimde p5q kullanıcısı olmama ramen bu kartı sana önermiyorum.
İkinci olarakta senin yerinde ben olsam 9800 gtx yerine onunla yaklaşık aynı fiyatta olan 4800 serisi (4830 yada 4850) ekran kartlarına yönelirim;)

Geri