pc siyah ekran

gülti

New member
Reaction score
0
arkadaşlar dün akşam kasanın içini açıp temizlemek istedim parçaları temizledim yerlerine güzelce taktım.fakat işlemci fanını takmayı unutup pc yi açtım ve pc bana fan error deyip pc yi kapattı.ondan sonra fan kablosunu taktım tekrar çalıştırdım 3 defa pc siyah ekranda kalıp reset attı kendine ve kapandı tekrardan.tekrardan açmaya çalıştım bu sefer pc siyah ekranda kalıyor boot menüsü dahi açmıyor.bios pilini çıkardım hatta cmos clear yaptım sorun devam etti.dikkatimi şu çekti pc açılıp siyah ekranda kalıdığında hdd nin data kablosunu çıkardığımda çalışmaya başlıyor hdd.bir fikri olan varmıdır sorun nedir nasıl çözülebilir teşekkürediyorum şimdiden cevaplarınız için.

иιgнт gσиєя;4054198' Alıntı:
işLemcine güLe güLe demiş oLabiLirsin

3 saniyede gitmiş olacağını sanmıyorum ki 3 saniyede ısısı fırlasın ve işlemcinin kendini kapatma özelliği var biliyosanız.başka bir sorun var bulamadım bir türlü

arkadasim fanini sökdügünde islemci ile fan arasindaki termal macun isi yalitkanligi görevini yitirdiginden kaynaklanan bir durum .termal macun islemciyle fan arasindaki yüksek derecedeki isiyi ayarlayamadigindan sonuc siyah ekran ..termal macun veya QUICK SILVER METAL KULLANMAK SURETIYLE kurtulabilirsin,

Kardeş bence işlemine by by. Benim başımada gelmişti öle bi olay. İşlemciyi fansız çalıştırdım. Aşırı ısınmadan dolayı yandı:) Sistem açılınca 1-2 dk sonra reset atmıştı:( (sürekli)

3 saniye çalışıp fan error deyip kendini kapattı 3 saniyede işlemcinin yanacağına ihtimal vermek istemiyorum işlemci ile soğutucu arasında ince parlak bi ara soğutucu var ama tekrar deneyeceğim bakalım

benim pc'mde de oLmuştu 1-2 dakika sonRa tak die bi ses geLip pc resLerdi ve 10 dk açılmazdı süRekLi resLerdi fan değiştiRip kuRTuLmuştum ama seninki buna benzemiyoR
bir aRkadaş da macundan oLbiLir demiş bi yeniden macun aLıp dene isteRsen =)

Bence kesinlikle işlemcine bir şey olmamış.
1. olarak fan çalışmadığı zaman hemen öyle işlemci yanmaz anakartın işlemciyi korumaya alır.
2. si termal macunlada ilgisi yok hiç termal macun kullanmamış olsan bile bilgisayar çalışır ve rahat rahat kullanırsın ancak ısı fazla yükseldiğinde pc reset atar o ayrı (binde bir oda:)
3. İşlemci arızalı olmuş olsa bilgisayar asla açılmaz ki sen HDD kablosunu söktüğünde BİOS a giriyorum diyorsun.

Yine benim fikrime göre sorunu IDE bağlantıları ve HDD den de ara mesla jumper ayarlarını kontrol et.

bios a hiç bir şekilde giremiyorum .hdd kablosu takılı iken hdd çalışmıyor fakat data kablosunu çıkarttığımda hdd kendine geliyor sesinden anlaşılıyor

Şunu aslında net olarak anlasak daha iyi olur. Her hangi bir şekilde monitörden görüntü aldın mı? Aldıysan işlemcin sağlam demektir. Almadıysan her şey olabilir. İşlemcide yanmış olabilir. Fan kısa devreye neden olmuştur anakartına zarar vermiştir oda olabilir.

kardeş geçen bana da benzer bir şey oldu

tek tek tüm parçaları söktüm bios pili ram ekran kartı vs.

ardından fanları iyice temizledim

sonrada soğusun diye balkonda bi 15 dakka beklettim

ardından düzeldi

şaka yapmıyorum ama düzeldi

nası düzeldi onu bilemem tabi

denesen bişey kaybetmezsin

sorun ekran kartinda olmasin? :)

genellikle bu sorunlar %99 ekran karti cikarda ondan dedim
diger bir secenek %1 islemci bacakliysa bacagini kirmissindir =)

Geri