PC kendi kendine restart atıyor? (yardım)

Bilgisayarın Res Atma Nedenleri?

Bilgisayarın Res Atma Nedenleri?

Merhaba eğer bilgisayarın sürekli res atıyorsa mutlaka bir nedeni vardır bunlardan bir kaçını sizlere yazmak isterim:

01- CPU ve power supply fanlarini kontrol edin çalışıyormu. ısınmadan dolayı yapıyor olabilir.
02- Ram lerde sorun olabilir arıza yada birbirleriyle veya anakartla uyumsuzluk vs gibi. birden fazla ram varsa tek tek denenmeli yada başka ram kullanılmalı. Ram yuvalarında bozulma da olabilir.
03- İşlemci fanı yerine iyi oturmamış veya kasaya bir darbe nedeniyle olabilir
04- Çakışan programlar neden olabilir. son yuklediğiniz programları kaldırıp deneyin.
05- Harddiskte bad sektör oluşmuşsa, bundan olabilir.
06- Power supply’den gelen anakarta bağlanan kabloları kontrol edin.
07- Power supply watt yetmiyor olabilir.
08- Bazı virüs ve Spylar reset atmaya neden olabilir. Antivirüs ve antispy programlarıyla taratmayıda deneyin.
09- İşlemcide termal macun var mı kontrol edin. İşlemcinin fanı düzgün yerleştirilmişmi?
10- Ekran karti fanını ve kablolarını kontrol edin.
11- İşlemci ısısını kontrol edin.
12- Usb çıkışlarını kontrol edin.
13- Oyun oynarken başına geliyorsa ekran kartının sogutması kötü olabilir.
14- Şebekeden gelen voltajın düşük olması, reset’e sebep olabilir. topraklama olmalı mutlaka. ve sadece PC ye ait priz olsa iyi olur.
15- Ekran kartında sorun olabilir. ( başka pc de denemeli )
16- Anakartında sorun olabilir.
17- Hard disk kablolarında sorun olabilir.
18- PCI slotlarına takılan ethernet kartından olabilir.
19- Bazen TV kartları sürücüleri neden olabilir.
20- Bios ayarları değiştirilmiş olabilir. default yapmak çözüm olabilir.
21- AGP slotu bozuk olabilir.

kasp 2009 yüklü. zone alarm yok.
beta falan anlamam ki ben.

bilgisayarı 1,5 yıl önce aldım. 1 haftadır rest. atmaya başladı.
donanımla ilgili sorun olup olmadığını anlama imkanım var mı?

kardes beta surum tamamlanmamis surum yani deneme surumu demektir,

son bir haftada hangi programlari yukledin,yukledigin beta surum bir program buna sebep olabilir...

edit:

genel itibari ile son diyerek verilen surumler beta (deneme) surumleridir,buna bircok kullanici ve uploader dikkat etmez, bu yuzden sordum...

Beta sürüm

Beta ya da Beta Sürüm yazılımın ilk sürümündeki sistem testlerinden ve eksiklik testlerinden geçirilmeyi belirtir. Bu sürümde amaçlanan farklı donanımlar altında yazılımı sorunsuz çalıştırmadır. Tüm kullanıcılar tarafından gerçek verilerle test edilen yazılımın test sonuçları, yazılım testçileri tarafından yakından takip edilir.
Bazı geliştirici takımları, ürettikleri beta yazılımlarını tüm kullanıcılar yerine belirli kullanıcıların denemesini isteyebilirler.Bu programları kullanabilmek için Beta Tester[Beta Testçisi] olmak gerekir.Fakat bazı kurum/kuruluş lar beta testerlık için kayıt izni veriyorlar.... Bunun nedeni yazılımın bir kararlı bir sürüm(en az hatalı bir sürüm) oluşturmadan uzak olmasıdır. Bazı geliştiriciler ise beta yerine preview(önizleme), technical preview (TP)(teknik önizleme) early access(erken giriş) gibi isimler kullanabilirler. Yeni sürümde yeni özellikler eklendiyse bunlar doğru çalışmayabilir. Ya da varolan yazılımın son sürünü çok fazla hata iletisi çıkartıyorsa geliştirme takımları hata ayıklama yapabilirler.Beta sürüm çok ilgi görürse bu sürümün gerçeği yani orijinali çıkar!

Yani beta sürüm deneme yada başka bir deyişle test programıdır..

format düzeltebilir yani

çok program yüklüyorum. siliyorum. beta'ları tespit etme imkanım var mı?

evet duzeltebilir,formattan once son haftada yukledigin programlari kaldir,your uninstaller bu is icin bicilmis kaftandir...

eger olmazsa baska carelere bakariz,illa her sorun donanimsal olacak diye bir sebep yok...:goz:

kolay gelsin

evet beta versiyon olup olmadigini anlayabilirsin,

uretici sitesinde bulunan versiyonlar son olanlardir, diger cikanlar beta veya kisisel modifiyedir, bu kadar basit:D

kolay gelsin

ekran kartında fan var birde kasada.
seagate 7200 250GB
radeon x1600 256mb ekran kartı.
LG dvd writer
gigabyte anakart
2,2 ghz işlemci amd4200
PSU ne onu anlayamadım?

arkadaşım bendede ati radeon x1600 vardı, ve dediğin gibi restart atıyordu.bende birçok şey denedikten sonra sorunun ekran kartında olduğunu buldum.önce driverını yeniden yükledim fakat halolmadı.daha sonra ekran kartımı değiştirip yeni sistem kurdum ve anca öyle kurtuldum.umarım seninki öyle değildir.ekran kartında sorun olup olmadığını anlamanın en kısa yolu kartı başka bir pc ye takıp driverini yükle.aynısını yapıyorsa(aynı hata kodunu vermeyebilir) garantili ise garantiye ver yoksa elinden çıkarmaya çaliş.

Geri