PC Kasıyor.!!

€ISIRAN

Banned
Reaction score
0
Beyler PC donanımı Şöyle kasma sebebini anlayamadım yardımlarınızı bekliyorum.

Ram : 3GB ddr2 667mHz Kingston

Ekran kartı : Gigabyte VGA Nvidia 512mb 8500 GT 128bit

İşlemci : Pentium 4 İntel Box CDUO 3.4 Ghz 2x2 MB 800Mhz - Cift Cekirdek

Anakart : Gigabyte GA-945PL-S3P : http://www.gigabyte.com.tr/search/GA-945PL-S3P

Kasa : Natilius NT-5446UA (Gerçek 350W )ATX Siyah

İşletim: Windows XP - Sp3

Beyler Bilgisayar Şuanda Piyasadaki Bütün oyunları çalıştırıyor.Fakat Sorunum Ani FPS düşüşü var. En basit oyunda bile FPS düşüyor.Ve kasma başlıyor.Bilgisayar sersemliyor.Oyundan cıktığımdada kasma devam ediyor.Mesela sitelere girerken ağır acmaya başlıyor.Reset Atınca düzeliyor.Sizce bunun Sebebi ne olabilir.Bayadır bu sıkıntıyı cekiyorum Lütfen Yardımcı olun.????

Ekran Kartında Bi Isınma Olabilir. Yada Pc ne Spy yada Virüs girmiş olabilir.Bunlara bi bak Eğer Düzelmezse Yine Daha Ayrıntılı Bakarız.......

PSU 350 Watt- Mesela Bilgisayara Reset atınca düzeliyor.Oyuna girdin mi bi süre sonra mesela 1 saat sonra kasmaya baslıyor.Oyundan cıkınca pc de ağır oluyo.Her şeyi yavaş yapıyo.Reset atınca düzeliyo :S

Saolun hocam bir şey daha soracam.Sizce bu sıcaklıktan dolayı olabilir mi? Altta Bilgisayarı actıktan sonra hiç bişey yapmadan 20dk sonra bu sıcaklık seviyesine cıkıyorum CPU ile Ekran kartı sizce sıcaklıklar normal mi + bundan dolayıda olabilir mi ? Yoksa Yeni bir kasa alacam Nasıl bir kasa önerirsiniz :)

sicaklik.jpg

oyun oynarken cpu 80 derece cıkıyo ekran 70 küsüre :(

80 Derece Çok Fazla...İşlemcinin Fanla Arasındaki Tozları ALabilirsin...Pc nin Yan Kapaklarını Açık Tut...Düzelmezse Yeni bir Fan Al

80 Derece Çok Fazla...İşlemcinin Fanla Arasındaki Tozları ALabilirsin...Pc nin Yan Kapaklarını Açık Tut...Düzelmezse Yeni bir Fan Al

Sizinde dediklerinizi yaptım.İşlemcinin fanını temizledim kapaklarını actım.2-3 derece soğudu fakat yine sıcak oldukca.En üstteki Sistemime göre acaba bana bir kasa önerebilirmisiniz???

asus vento kasalar bu iş için güzeldir
ayrıca..
kasa kapağı açmak ısınmayı engellemez daha çok ısınır hava sirkülasyonundan ötürü
psu yu alabildiğince yüksek al 400 watt ve üstü tavsiyemdir.
işlemcinin yuk olmadan yuksek ısıda çalışması garip termal macun değişimine gidebilirsin.

Birşey daha soracam.Yane PC alalı 1.5 yıl oldu.Acaba termal macunumu bitti diye düşünüyorum yane iletkenlik yapmıyor olabilir mi ? Ondan dolayı sıcaklık yüksek olabilir mi ?

power supply 350 watt düşük ekran kartın bunun %60 ı nı çekiyor zaten kendine biraz daha iyi bir psu alsan iyi edersin yoksa anakarttan işlemciden ve ekran kartından olabilirsin.

Geri