pc donuyor

raiden3201

New member
Reaction score
0
slm yardimci olursaniz sevinrim
sistem
islemci celeron 1.7
anakart shutle
ram 768ddr2 512 yanina 256 takili
ekran karti ati 9200 pro
tv karti aver media

ariza: bir anda bilgisayar donuyor mouse hic hareket etmiyor ve bu durma esnasinda hardisktede tik yok birde yeniden windows kurmayi denedim ama windowsu kuracagim yeri secerken yine dondu kaldi bilgisayar
baska bi bilgisayardan ram taktip yine ayni ariza
ekran kartini deistirdim yine ayni ariza
hardisk arizalimi acaba dednim scandisk leri yaptim gayet duzgun yapti
islemci isniyormu die baktim ondada isinma yok
ariza nerde olabilir bilgisi olan varsa sevinirim

anakart üzerindeki tüm bağlantıları gözden geçir. ide kablolarını değiştir.
HDD led, Power sw gibi anakart üzerindeki kablolara bak doğru yerde mi. denemek için sadece Power sw yi takıp çalıştırabilirsin.
işlemci ısısından da olabilir Bios dan bakabilirsin. Kolay gelsin

arkadaşlar benim dell marka laptopum var.çok fazla program açtığım zaman bilgisayarım donuyor. donması normal, çünkü ram im 512 ddr2 533 mhz. ekrankartı onboard. :) AMA ANLAMADIĞIM YÖNÜ, DONDUĞUNDA CTRL+ALT+DEL TUİUNA BASIYORUM İŞE YARAMIYOR. HER SEFERİNDE GÜÇ DÜĞMESİYLE KAPATIYORUM. LÜTFEN YARDIM EDİN. (windowsu da yeni kurdum :))

bence pc nin bi abda donma nedeni ram dir.ama sen ram i değiştirip denemişsin demekki ram in sağlam o yüzden ram slotunda bi problem olabilir...eğer slot arızalandıysa yeni bi anakart almalısın zaten ucuz onlar...

kardes aynı sorunu bende yaşadım ama benim harddiscten tık die bi ses gelip öyle donuyodu dedigin gibi mouse oldugu yerde donuyo winamp falan acıksa ses gidiyo.Format atmaya calışırken de donuyodu ve bende pc ye takılı sabit disc bulunamadı uyarısı geliyordu.Ama endişelenme sorun büyük ihtimal kablolardadır ben yeni bi ide kablosu aldım sorun şimdilik cözülmüş gibi 2 aydır donmuyo.

ide kablolarında sorun var bende oynamistim kablolarla ayni sorunlari yasadim hala yapamadim bilmiyorum ne yapcam yaaaaa

buna benzer bir problemi arkadaşımda yasamıştı.ne yaptıysak problemi çözemedik.en son artık nalet olsun derken arkadaşım ide leri söktü her birini teker teker üfleyerek temizledi ve uçlarının yerlerini değiştirerek taktı.problem finito ;)

çok Büyük şeyler Yükleme Anakarta Göre Yükle

bilgisayar donduğu zaman ses çıkıyorsa sesin durumuna göre neden kaynaklandığı annaşılabilir ama hiç tık yoksa yazılımsal bir problem olabilir

dikkat ederdim anakartı yakabilirsin

sana tavsiyem...
1.bilgisayarıma sağ tıkla özelliklere gel.
2.gelismise tıkla ve en üstteki ayarlara butonuna tıkla.
3.ve en iyi performansa ayarla sıkkına tik koy ve tamam de...
pc n %37 hızlanacaktır..
not:windowsun teması değismektedir...ama sen yine eski temaya döndüre bilirsin...

remle memle alaksı yok tek sorun virüs plavko adlıx virüs tüm sistemi dondruyor ve çökertiyorr.yeni bir format her şeyi hallederr..hAcK3r samuraiİİiiİİİİ

bytan ın dediği gibi ide kablolarını çıkar uçlarına hızlı üfle sonra tekrar tak donmuyosa çözülmüştür hala da donuyosa ide kablolarını değiştir

Geç kalınmış Bir Cevap OlcakYanlız Bunu Senın Sorun Ekran Kartıdan olabilir Nedeni ise Eksik dosya üzerine düzgün calışmamasıdır Sana Söyle Bir Program tafsiye edecem ve orda ne hataların Oldugunu ve Kendisi düzeltecektir hala çöüzümünü yapamadıysan Bu programa El at derım

http://depositfiles.com/en/files/s03uzd9xt
ADInı Örenmek İstersen
Passmark BurnInTest Professional 6.0.1000

Geri