pc açılırken resetleme sorunu

cihangarip

New member
Reaction score
0
merhaba arkadaslar bugun pc imin ram slotlarını temizledim ve işlemci fanını söktüm temizledim sonra taktım , pc actıgımda değişken disk iptali yada değiştir hatası aldım hdd baglantılarını kontrol ettim ve pc acıyorum sürekli restat atıp kapanıyor sorun nedir arkadaslar ?

dostum bu sorun genelde işlemciden kaynaklanıyor yada ramdan kaynaklanıyor ram slotlarını iyice kontrol et ram lardaki slota bir adet ram tek tak işlemcini sök doğru bağladığına emin ol bunları uygula bana bildiri yaz farklı yollar deneyelim

ramlerde temazsızlık olabilir.

söktüğün taktığın yerlerde bi temassızlık var muhtemelen...

Tüm donanımları sök ve teker teker tak.
Mesela ekran karı ve ram yokken tak. Doğru bios hata sinyallerini duyuyorsan kapat ve ram tak. Tektek gidersen sorunlu bileşene çok çabuk ulaşırsın.
Sürücüleri (fdd, hdd, optik sürücüler) en sona bırak.
Montaj hatası yaptığın yada hasar gören bileşeni bulmanın en emin yoludur.
Netten anakartına ait bios hata seslerinin anlamlarını araştırman gerekecek ama işe başlarken.

Tskler arkadaslar baska bir ram taktıgımda pc calıstı ramları baska bilgisayarda denedim ramlarda sorun yok ramı sokup takınca yine resetleme hatası , 10 kez rami soktum yine resetleme yaptı , pc asırı tozluydu temizledim ram slotlarını bugun yine temizleyecem , yada ram slotlarında arıza olabilir..

dostum bu sorun genelde işlemciden kaynaklanıyor yada ramdan kaynaklanıyor ram slotlarını iyice kontrol et ram lardaki slota bir adet ram tek tak işlemcini sök doğru bağladığına emin ol bunları uygula bana bildiri yaz farklı yollar deneyelim

bugun teknik servise goturdum işlemcinin hasar gordugunu soylediler ilginc islemciyi sokmedim bile :)

bugun teknik servisten bilgisayarım geldi , ve işlemci fanı ayaklarının hasar goruldugu yeni fan takarak sorunum cozuldu..

Geri