pc çok yavaşladı

kuzay

Pesimist
Altın Üye
Reaction score
0
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy
arkadaşlar yine ben ve yine bir sorun =) 10 gündür pc çok yavaşladı ramın yarısını kullanmasına ragmen cpu kullanım oranı%90 nın altına hiç düşmüyor pc çogu zaman %100 e çıkıyor 3 sekma açtım mı pc de acayip yavaşlıyor msn açtıgım zaman zaten felç geçiriyor :) ram temizle me programı kullanıyorum ama yine bi degişim olmadı virüs yok en azından tarama yaptım bişey bulmadı nasıl bişey yapmam lazım eski haline gelmesi için pcnin ....

Registry Mechanic veya TuneUp Utilities gibi programları dene.. hataları bulup onarıyor çerezleri temizliyor vs.

Benimde cpu hep %100 lerdeydi bi format çekiver.

hıc ugrasma dırek format sonra ıl olarak nod 32 kur kullan d e gıbı bırımlerde vırus varsa temızlesın yap bıseyler kanka

harddiskinde çok fazLa yer kapyLayan programLarın varsa siLmeni tavsiye ederim..
Bir de başLangıçta açıLan veya arkapLanda gereksiz çaLışan uyguLamaLar varsa onLarı kapatmayı dene

başLangıç programLarını kapatmak için BaşLat > ÇaLıştır ' a "msconfig" yazıp , başLangıç sekmesinden ayarLayabiLirsin...

Bir de görev yöneticisinden işLemLer sekmesindeki çaLışan uyguLamaLarı ve harcadıkLarı beLLek miktarını kontroL etmeni tavsiye ederim...Umarım yardımcı oLabiLmişimdir ;)

herkese teşekkürler bakalım 1001 dedigini de sizin dedikleriniz de deneyecgim evet format istiyor ama şuan atmam imkansız o kadar çok şey var ki bayagı bi zaman alır yedeklemek biraz bekleyecek o çözüm yolu ;)

http://onecare.live.com/site/tr-tr/default.htm?s_cid=sah
buraya İExplorer'le gir. windowsa kontrol ettir sistemi. komple temizleyip onarsın. [windowstan in iyi windows anlar sonucta]

baslat/calistir/services.msc yaz. pc acilista devreye giren prorgamları incele. acilista gereksiz olanlara, tamamen gereksiz olanlara [msn,winamp tray vs] "el ile" ya da "devre dısı" dersin.

CCleaneri yuklemeni siddetle tavsiye ediyorum. 1)iyi temizlik yapar. 2) baslat/calistir/services.msc de goremedegin fakat baslangicta calisan programları da gosterir ve istediklerini devre dısı birakabilrsin. 3)kayıt defterini de onarır. 4)bilimum bas agrisi romatızma bel fıtıgı dertlerine iyi gelir:) kolay gelsin.

Dai hic birseyle uğrasma en garanti yol FORMAT.Sonra eger bilgisayarın kaldırıyorsa Kaspersky yükle...Bi kötü yanı var kasper'in iLk acılısta Kasıyor.Nedeni ise acılısta dosyaları tarıyor.Hee yok onuda kaldırmadı En güzeLi Nod32...Bence Avast kuLLanma.. :) iyi GünLer Az VirüsLeR :goz:

Herkes format demiş çıkmış daha sorunun ne olduğunu bile anlamadan.Sanki format çok iyi bi şey.Kardeş önce görev yöneticisinden bi bakıversen hangi program ne kadar kasıyo diye.Zaten bariz belli olması lazım kasan zıkkımın.Sonra ona göre davranırsın.

Makineye format çek windows'u yeniden kur daha sonra gerekli programlarıda kur ve en sonunda norton ghost veya acronis true image home edition ile işletim sisteminin bulunduğu bölümün imajını al.
Böyle bir sorunla tekrar karşılaştığında imaj dosyasını aç ve windows'u ilk kurulu haline getirmiş olursun. En basit yol bu.

Geri