~PRENSES~
Romantizmin Delisi
PAPATESLİ TURTANIN TARİFİ
MALZEMELER
3 orta boy patates
1 paket kabartma tozu (10 gram)
2 yumurta
1 soğan
1 demet maydanoz
50 gram eritilmiş margarin
yarım su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Patatesleri soyup minik küpler halinde doğrayın. Maydanozu ve soğanı ince kıyın. Yumurtaları çırpın. Yoğurt, yağ, un, kabartma tozu, tuzu ekleyip çırpmaya devam edin. Soğan, maydanoz ve patatesleri ilave edip iyice karıştırın. Yağlanmış yuvarlak kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Ilık ve soğuk olarak servis yapın.
MALZEMELER
3 orta boy patates
1 paket kabartma tozu (10 gram)
2 yumurta
1 soğan
1 demet maydanoz
50 gram eritilmiş margarin
yarım su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Patatesleri soyup minik küpler halinde doğrayın. Maydanozu ve soğanı ince kıyın. Yumurtaları çırpın. Yoğurt, yağ, un, kabartma tozu, tuzu ekleyip çırpmaya devam edin. Soğan, maydanoz ve patatesleri ilave edip iyice karıştırın. Yağlanmış yuvarlak kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Ilık ve soğuk olarak servis yapın.