Pardus, windows’a kafa tutuyor

en ii si en sağlamı windows Xp gerisi işe yaramaz görüntü olarak vista da güzel ama eksiklikleri ver

Wine, Cedega, PlayOnLinux...

Her biri aynı işi görür.İçlerinde en iyisi Cedega'dır ama ücretlidir.

o eskidendi. şu anda windows uygulamaları ve windows oyunları için PlayOnLinux dur. Ayrıca ücretsizdir. Ne kadar hızlı geliştiğine siz bile şaşırırsınız.

pardus gercekten harika ancak ben bır oyun tutkunu olarak wındows a mahkumum sımdılık yapacak bırsey yok

bilgi için sağolasın bi denemek lazım windows bağımlısı olmaktan kurtulmalıyız ülkemiz kazansın

Su dunyada gordugunuz programlar program deıl kardesım oylesıne sus wındows dunyada 1 numara dıyer tarafta bı ısıze yarıyıcakmı ynaı :D

Bu yazıyı bir itiraf olarak kabul edebilirsiniz;
Ben uzun yıllar windows sürümlerini (windows 3.1 den itibaren) kullanmış biriyim. İşletim sistemi alanında windows'un tekeline çok kızıyordum ve alternatif işletim sistemlerini bu nedenle kullanmaya çalışıyordum.Denedim derken öyle kurup 2 gün sonra kaldırmadım. Aylarca kullanmaya çalıştım. Örneğin fedora, suse, ubuntu, slackware, mandrive,debian v.b. Pardus çıkınca heycanlanmıştım doğrusu.Her ne kadar çekirdeği bizim olmasa ve ismi latince olsa da çok önemli bir gelişmeydi. İlk sürümden itibaren de disklerimi umursamadan betalarla beraber kurup kullanmaya ve çevremdeki insanları Pardus ile tanıştırmaya çalıştım.Bir de bu işlere Commodore 64 ile başlamış ve yıllarca elektronik ile ilgilenmiş biriyim.Yani acemi değilim. Gelelim sonuca;
Evet önemli bir aşamadır Pardus ve hızlı bir gelişme göstermriştir. Ancak dünyada %95windows, %3 macos,%2 de linux kullanılıyor bildiğim kadarıyla.Windows son kullanıcı için kolay kullanılabiliyor ve oyunlar için tercih ediliyor. Pardus'u diğer işletim sistemleri ile aynı diske kurarsanız veri kaybı yaşama ihtimaliniz fazla. Yani NTFS dosya sitemi MS tarafından gizli kodlandığı için disklerin win formatlı olan bölümlerinde veya diskin tamamında Pardus kullandıkça veri kaybı olabiliyor. Pardus un tam olgunlaştığını ve sorunsuz olduğunu, son kullanıcılar için kolay olduğunu, sorunsuz veya az sorunlu kullanım sağladığını söylemek zor.İnşallah daha hızlı ve sorunsuz olur. Her ne kadar sevmesem de windows son kullanıcı için daha uygun ve daha az sorunlu (XP sürümü için denebilir).Bunlar kişisel fikirlerimdir ve sallama değildir. Tecrübelere dayanarak duygusal olmadan yazılmaya çalışılmıştır...

Geri