Pardus 2008'in Çıkış Tarihi

geçenlerde pc'ye xp kurdum, donanım sürücülerini ve yazılımlarını yüklemek için 2 gün uğraştım neyseki hepsini hallettim,dün itibari ile D: sürücüsüne pardus 2008 kurmaya karar verdim, toplamda 2 saatte pardus'u güncellemeleri ile birlikte bitirdim, bu yazılım windows'a göre yeni olmasına rağmen gelecek vaad ediyor, aynı zamanda güncelleme ve yeni yazılım yükleme metodları gerçekten mükemmel, bilgisayarını ofis tabanlı kulllanan arkladaşlara şiddet ile tavsiye ederim, şimdiden üstün yönleri olsada ilerki senelerde eminim windows'a rakip olabilir, hatta ilerisinede gidebilir.

kişisel kullanım için pardus gerçekten güğzel bir sistem ama bir sistemin geçerli ve yaygın olmasını sağlayan şey ana arterlere hakim olmasıdır yani iş dünyasına hakim olması gereklidir .
burada programcılara iş düşüyor. misal güvenlik kamerası kurdurmaya kalkıyorsun yok şu bileşenli makina almanız lazım diyorlar pardus bedava sadece yazdıkları programı buna uyumlu yaparak bizi lisans parası vererek yeni bir makina almaktan kurtarabilirler ama iş dünyasının işine gelmiyor.

sebep para çünkü microsoft sistem mühendisi daha fazla para kazanırken bu pardus geliştiricisi amme hizmeti yapıyor bu da zor düzeltielebilir bir durum
bunun içine devleti bile katsan "ki devlet microsoftla anlaşmalı eğitim faliyetleri düzenliyor şu anda" değiştirilmesi zaman emek sabır ve bol miktarda para gerektiriyor.
bir de pardus türkiye için üretildi türk insanı sahip çıkmazsa "ben hiç satılan bir bilgisayarda pardusun kurulu olduğunu görmedim"kimsede sahip çıkmaz kişisel meraklılardan öteye gidemez

Söylediklerinin bazılarına katılıyorum bazılarına katılmıyorum.
Yerinde tespitlerin var.Mutlaka kullanıcılar destek olmalı Pardusa..
Windowsun kurmuş olduğu endüstri standardı, zamanla her türlü iş ihtiyaçlarını kendi üzerine çekti.Bu kısa vade de değişebilecek bir şey değil.
Verilen kamera güvenlik örneğinde, eğer üreticiler linux driver ı sağlarlarsa, gerekli yazılımlar linux içinde hazırlanabilir.Tek sorun sürücü desteği.

Neden bilgisayarlar pardus kurulu satılmıyor sorusunun tek bir cevabı var: Çünkü işletim sistemi yüklenen bilgisayara, donanım üzerine konan kar marjına ilave olarak birde işletim sistemi için kar konuyor.İşletim sistemsiz pc bile satmıyorlar.Arada sırada kapmanya yaparlarsa veya eski modelleri ucuza vermek için freedos veya linuxlu satıyorlar.

Bugün bir satıcıya gidip laptop alacağınız zaman, hemen gözünüzün önünde vistayı yükleyip öyle veriyor.Ben istemiyorum dediğinizde satamayız, fabrikasyon imali vista için falan gibi saçma sapan yanıtlar veriyorlar.Özellikle bu konuda uyanık olmak lazım.Alınan pc ye yok yere 150-200 dolar fazla ücret ödenmiş oluyor.Belki ben windows kullanmak istemiyorum?..

Bu konu uzar gider..

Bilim Teknik Ağustos 2008 sayısında ek olarak veriliyor pardus 2008 bilgilerinize...

Arkadaş Bende Değiştirdim Ama Program Bulamıyom Bi El Atın

şimdiden Teşekür Ederim

ben 2008 pardusu evimde ki bilgisayarıma kurdum
aslında gayet memnunum
aslına bakarsanız kişisel kullanım içinişletim windowsa beş basar ama iş dünyasında bu sistemi kullana bilmek için daha birkaç fırın ekmek yememiz gerekli
daha öncede söyledim arkadaşım açıklıkta getirmiş konuya bu kriz zamanı aslında bizim bilgisayar üreticilerimiz "varsa tabi çünkü çoğunluğu toplayıcı marka basıcı" bunu fırsat olarak kulllanabilir ve işletim sistemi maliyetini de kısarak hem ekonomizi hemde kendilerini koruyabilir hemde windowsa tam bir kazık atmış olurlar
yani türkiye de satılan bilgisayarların çoğunluğunun kişisel kullanım için olduğunu düşünürsek ve cryss mi doğru yazamamış olabilirim gibi oyunların artık bizim tarafımızdan yazıldığını da buna eklesek aslında windows gibi yoğun bir donanım gücü gerektirmeden bu tür oyunların pardus versiyonlarını üretip kullanıcıya sundukmu bu pardusu ayağa kaldırır hatta koşturur

bugun itibariye kurdum cok hosuma gitti wirelles suruculeri dahil butun driverleri kendi kurdu sasırdım kaldım PARDUS a basarılar

Geri